Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ρατσιστική (sic) επίθεση με θύματα Πακιστανούς στο Αιγάλεω

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 03, 2007 2:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ρατσιστική (sic) επίθεση με θύματα Πακιστανούς στο Αιγάλεω Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
[b]Αντιγράφω από ΑΠΕ και το in.gr
Προσέξτε πόσο "επεξεργασμένη" από τους κονδυλοφόρους του Αλαβάνου είναι η είδηση.
Και φυσικά δεν παραλείπουν να δώσουν δημοσιότητα και στους επαγγελματίες αντιρατσιστές που έσπευσαν να δώσουν το παρών σαν "άμεση δράση".
Ετοιμάζουν "αντιρατσιστικό" και "αντιεθνικιστικό" πογκρόμ;[/b]


Ομάδα 25 ατόμων εισέβαλε σε σπίτι στο Αιγάλεω και τραυμάτισε σοβαρά οκτώ Πακιστανούς που διέμεναν εκεί. Από τους τραυματίες οι πέντε νοσηλεύονται με βαριά τραύματα.

Σε ανακοίνωσή του, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών διερωτάται γιατί δεν επενέβη η Αστυνομία, δεδομένου ότι το Αστυνομικό Τμήμα βρίσκεται μόλις 700 μέτρα από τον τόπο της επίθεσης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Γιατί το πρώτο πράγμα που βρήκαν να ρωτήσουν τους αιμόφυρτους μετανάστες όταν έφτασαν εκεί ήταν αν έχουν χαρτιά; Αυτά είναι μερικά από τα εύλογα ερωτήματα που μεταφέρθηκαν σε μετανάστες και Έλληνες ομάδας συμπαράστασης της Κίνησης 'Απελάστε το ρατσισμό', που επισκέφτηκε την Κυριακή 2/12 τους παθόντες

» Η νέα ρατσιστική επίθεση είναι η σοβαρότερη από όσες είδαν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας. Προηγήθηκαν ανάλογα περιστατικά στου Ρέντη (7/10), πάλι κατά Πακιστανών, και σε διάφορα σημεία της Αθήνας στις 27/10.»

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, το επεισόδιο ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν ομάδα νεαρών άρχισε να προκαλεί τους μετανάστες με βρισιές.

Στη συνέχεια απαίτησαν να βγουν από το σπίτι με το πρόσχημα ότι είναι αστυνομικοί και, όταν οι Πακιστανοί δεν τους πίστεψαν, έφυγαν για να επιστρέψουν με ρόπαλα και σίδερα, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι, αλλά και γείτονες.

Οι παθόντες κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω.


ΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ, ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΙ, ΡΟΥΜΑΝΟΙ Η ΑΛΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΠΤΙΖΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ????
ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ????
Επιστροφή στην κορυφή
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 04, 2007 10:21 am    Θέμα δημοσίευσης: . Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
μπρακούλια δεν είναι τόσο απλό. Δεν υπήρχαν προσωπικές διαφορές των Πακιστανών με ...20-30 άτομα.

Η επίθεση είχε σαφώς ιδεολογικά κίνητρα, αυτό συνάγεται εύκολα από την περιγραφή των επιτιθεμένων (ξυρισμένα κεφάλια κλπ) και είναι καταδικαστέα.

Εδώ εντοπίζεται και μία ουσιώδης διαφορά μεταξύ της ρατσιστικής ακροδεξιάς και της κριτικής κάθε πολίτη στην μεταναστευτική πολιτική, ειδικά όταν προέρχεται από τα αριστερά, όπου βρίσκονται και οι θέσεις του Ρεσάλτο.

Ο ακροδεξιός ρατσιστικός ακτιβισμός θεωρεί ως πρωτεύοντα στόχο τον ίδιο τον μεμονωμένο "μετανάστη" και συχνά φτάνει σε βίαιες επιθέσεις εναντίον του ειδικά αν είναι μαύρος ή σκουρόχρωμος ή έχει μαύρα μαλλιά.

Είναι γνωστό ότι πολλές ανάλογες επιθέσεις έχουν δεχθεί Έλληνες, ειδικά στην Γερμανία, όπου μας αποκαλούν "μαυροκέφαλους". Έχουν υπάρξει και θύματα μεταξύ των Ελλήνων της Γερμανίας. Παλαιότερα η Κου Κλουξ Κλαν είχε ως στόχο και τους Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ


Ο ακροδεξιός ρατσιστικός ακτιβισμός έχει ολοκληρωμένη θεωρία περί της βιολογικής κατωτερότητας του μετανάστη ή του Εβραίου(που έχει τις ρίζες της στην Γερμανία της εποχής του Μεσοπολέμου) και εκφράζεται υποτιμητικά και υβριστικά για την όψη ή την καταγωγή του.

Νομίζω ότι ουδείς από το Ρεσάλτο έχει εκφράσει ποτέ τέτοιου είδους θέσεις

Η εξ αριστερών κριτική, έχει πολιτικό και όχι φυλετικό χαρακτήρα, αφορά την μεταναστευτική πολιτική ή έστω το φαινόμενο της μετανάστευσης, και δεν έχει ως γνώμονα την επικράτηση κάποιας λευκής ή άλλης φυλής εις βάρος κάποιας άλλης, αλλά την καταστροφή των σχεδίων της Παγκοσμιοποίησης και του Κεφαλαίου

¶λλωστε ο πρώτος διδάξας ήταν ο ίδιος ο Μαρξ, που είχε επισημάνει τον ρόλο που μπορεί να παίξει η μετανάστευση στην καταστροφή των εργατικών κινημάτων, όπως ακριβώς έγινε και στην Ελλάδα.

Στην χώρα μας υπάρχει και μία άλλη παράμετρος στην μετανάστευση που δεν υπάρχει στην Γερμανία ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο κύριος όγκος των μεταναστων προέρχεται από όμορη χώρα την Αλβανία, η οποία διέπεται από επιθετικό εθνικισμό και επιτρέπει
την έκφραση αλλυτρωτικών απόψεων εις βάρος της Ελλάδας (τσαμουριά κλπ).

Πολλοί από τους Αλβανούς μετανάστες, το λένε ανοικτά: θα σας κάνουμε ότι κάναμε στο Κόσοβο. (όχι ότι προς το παρόν υπάρχει σοβαρή άνυσηχία για κάτι τέτοιο, το αλβανικό κράτος είναι διαλυμένο) άλλά η παραδοσιακά εχθρική διάθεση των Αλβανών δημιουργεί ανασφάλεια, ειδικά στην Β. Ελλάδα.

Η Γερμανία, για παράδειγμα, θεωρεί ως όριο εθνικής ασφαλείας, ένα ποσοστό μεταναστών επί του συνολικού πληθυσμού 10%. Το ποσοστό αυτό ουδέποτε έχει ξεπεραστεί. Αντίθετα΄, παρά τις ιδιαιτερότητες (όμορη χώρα προέλευσης μεταναστών) στην Ελλάδα το ποσοστό σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις, μπορεί να φθάνει και το 25%!!!

Είναι φυσικό λοιπόν να δημιουργείται μία έντονη κριτική στο φαινόμενο της μετανάστευσης, η οποία όμως ουδεμία σχέση έχει με ρατσισμό

Θα ήταν καλό να αρχίσει μία εκτεταμένη συζήτηση για την διαφορά μεταξύ των θέσεων του Ρεσάλτο, αλλά και άλλων όπως Ρήξη κλπ, με των θέσεων της ρατσιστικής ακροδεξιάς.
_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μεγκουλίνα



Ένταξη: 15 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 04, 2007 10:27 am    Θέμα δημοσίευσης: . Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
όσο για "τους κονδυλοφόρους του Αλαβάνου" που αναφέρεις, ο ρόλος τους είναι άλλος και δεν είναι μόνο του Αλαβάνου, αλλά και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ και της νεοφιλελεύθερης ΝΔ.

Αυτοί οι επαγγελματίες αντιρατσιστές, έχουν ως αποστολή την επιβολή αντιρατσιστικών ιδεολογημάτων και ιδεοληψιών, ώστε να εμποδίσουν την αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας στα σχέδια της Παγκοσμιοποίησης και του Κεφαλαίου, τα οποία ως κύριο μοχλό έχουν την μετανάστευση, για να ελέγχουν τα μακροοικονομικά μεγέθη και να διαλύουν εργατικά κινήματα.

Θα τα ξαναπούμε
_________________
«μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε, υποταχθήκαμε και βρήκαμε την στάχτη…»

Γ. Σεφέρης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 04, 2007 3:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η επίθεση κατά των Πακιστανών

Δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς έχει δοθεί αυτή η είδηση. Και δεν μπορούμε να έχουμε απολύτως καμιά εμπιστοσύνη στα «ιδεολογικά φίλτρα» του καθεστώτος, τα ΜΜΕ. Αυτά είναι ικανά να κατασκευάζουν «ειδήσεις» ή να τις παραποιούν για να ασκήσουν την αντιρατσιστική τους τρομοκρατική προπαγάνδα. Και όσο η λαϊκή αγανάκτηση θα οξύνεται εναντίον της αλλοδαπής άλωσης της ελληνικής κοινωνίας τόσο και θα μας «κατασκευάζουν» τέτοιου είδους γεγονότα για να ξεχύνουν, οι μηχανισμοί του καθεστώτος και τα ιδεολογικά τους φερέφωνα, τα ποτάμια της αντιρατσιστικής τους «αγανάκτησης». Και λέω θα «κατασκευάζουν», γιατί οι τρομοκρατικές ομάδες-συμμορίες της Νέας Τάξης υπάρχουν και σε όλους τους «ακραίους» χώρους: Υπάρχουν και «αριστεροί» κουκουλοφόροι, υπάρχουν και «ακροδεξιοί»!!!
Το να πάει μια «ομάδα» να κτυπήσει κάποιους αλλοδαπούς είναι καθαρά τρομοκρατική πράξη, μια πράξη τυφλής βίας, κατά κανόνα ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη. Τέτοιες πράξεις δεν είναι μόνο πολιτικά λάθος επειδή κτυπάνε το σαμάρι και όχι το γαϊδούρι, αλλά υπάγονται στη λογική της «ατομικής τρομοκρατίας», που σήμερα, αυτό το είδος της «τρομοκρατίας», είναι η τρομοκρατία των μυστικών υπηρεσιών, που μέσω αυτής ασκείται η πολιτική των μηχανισμών του κράτους και η ιδεολογική προπαγάνδα του καθεστώτος.
Τέτοιες πράξεις επικαλύπτουν το μέγα πρόβλημα του μεταναστευτικού-εποικιστικού εφιάλτη, χειραγωγούνται από τους μηχανισμούς του καθεστώτος και μεταθέτουν το «μίσος» στα θύματα. Δηλαδή τους ξένους. Συνακόλουθα μετατρέπουν ένα κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα σε πρόβλημα ρατσιστικό. Ακριβέστερα, επικαλύπτουν τις πολιτικές λύσεις με όρους «ρατσιστικού μίσους». Αυτό ακριβώς που επιδιώκει το καθεστώς. Να μην αναζητηθούν πολιτικές, κινηματικές, αυτό-οργανωτικές λύσεις, αλλά λύσεις τυφλής και ανεξέλεγκτης «φυλετικής» βίας.
Φυσικά, όσο η κατάσταση αυτή δεν αντιμετωπίζεται πολιτικά, όσο τα πολιτικά κόμματα και η λεγόμενη αριστερά θα αγνοούν το «πρόβλημα», μοιραία θα φτάσουμε σε τέτοια αυθόρμητα ξεσπάσματα τυφλής βίας και μίσους. Και οι «κατευθυνόμενες» γκρούπες-συμμορίες με τα ξυρισμένα κεφάλια «κεντρίζουν» τρομοκρατικά τα αντανακλαστικά αγανάκτησης της ελληνικής κοινωνίας προς την κατεύθυνση όχι των συνειδητών πολιτικών λύσεων, αλλά προς την κατεύθυνση του «ρατσιστικού μίσους».
Τέτοια ζητήματα πρέπει να τα πάρει στους ώμους του ο ίδιος ο ελληνικός λαός με την αυτό-οργάνωσή του στις τοπικές κοινωνίες και στους χώρους δουλειάς. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουν οι συνειδητές δυνάμεις: Στο να βάλουν σε κίνηση τη λαϊκή αυτενέργεια και οργάνωση. Και σε αυτό τον τιτάνιο αγώνα θα ξεχωρίσει ή ήρα από το στάρι…
Κάθε υποκατάσταση του λαϊκού στοιχείου από μια χούφτα δήθεν «πρωτοπόρων» συμβάλει στη δυσφήμηση κάθε λαϊκής αντίστασης, παίζει το παιχνίδι του συστήματος και των επαγγελματιών - αντιρατσιστών».
_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Χατζησταυρής



Ένταξη: 21 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 3

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 04, 2007 8:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εξόριστος έγραψε:
Η επίθεση κατά των Πακιστανών

Και λέω θα «κατασκευάζουν», γιατί οι τρομοκρατικές ομάδες-συμμορίες της Νέας Τάξης υπάρχουν και σε όλους τους «ακραίους» χώρους: Υπάρχουν και «αριστεροί» κουκουλοφόροι, υπάρχουν και «ακροδεξιοί»!!!
Το να πάει μια «ομάδα» να κτυπήσει κάποιους αλλοδαπούς είναι καθαρά τρομοκρατική πράξη, μια πράξη τυφλής βίας, κατά κανόνα ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη. Τέτοιες πράξεις δεν είναι μόνο πολιτικά λάθος επειδή κτυπάνε το σαμάρι και όχι το γαϊδούρι, αλλά υπάγονται στη λογική της «ατομικής τρομοκρατίας», που σήμερα, αυτό το είδος της «τρομοκρατίας», είναι η τρομοκρατία των μυστικών υπηρεσιών, που μέσω αυτής ασκείται η πολιτική των μηχανισμών του κράτους και η ιδεολογική προπαγάνδα του καθεστώτος.
Τέτοιες πράξεις επικαλύπτουν το μέγα πρόβλημα του μεταναστευτικού-εποικιστικού εφιάλτη, χειραγωγούνται από τους μηχανισμούς του καθεστώτος και μεταθέτουν το «μίσος» στα θύματα. Δηλαδή τους ξένους. Συνακόλουθα μετατρέπουν ένα κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα σε πρόβλημα ρατσιστικό. Ακριβέστερα, επικαλύπτουν τις πολιτικές λύσεις με όρους «ρατσιστικού μίσους». Αυτό ακριβώς που επιδιώκει το καθεστώς. Να μην αναζητηθούν πολιτικές, κινηματικές, αυτό-οργανωτικές λύσεις, αλλά λύσεις τυφλής και ανεξέλεγκτης «φυλετικής» βίας.
Φυσικά, όσο η κατάσταση αυτή δεν αντιμετωπίζεται πολιτικά, όσο τα πολιτικά κόμματα και η λεγόμενη αριστερά θα αγνοούν το «πρόβλημα», μοιραία θα φτάσουμε σε τέτοια αυθόρμητα ξεσπάσματα τυφλής βίας και μίσους. Και οι «κατευθυνόμενες» γκρούπες-συμμορίες με τα ξυρισμένα κεφάλια «κεντρίζουν» τρομοκρατικά τα αντανακλαστικά αγανάκτησης της ελληνικής κοινωνίας προς την κατεύθυνση όχι των συνειδητών πολιτικών λύσεων, αλλά προς την κατεύθυνση του «ρατσιστικού μίσους».
Τέτοια ζητήματα πρέπει να τα πάρει στους ώμους του ο ίδιος ο ελληνικός λαός με την αυτό-οργάνωσή του στις τοπικές κοινωνίες και στους χώρους δουλειάς. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουν οι συνειδητές δυνάμεις: Στο να βάλουν σε κίνηση τη λαϊκή αυτενέργεια και οργάνωση. Και σε αυτό τον τιτάνιο αγώνα θα ξεχωρίσει ή ήρα από το στάρι…
Κάθε υποκατάσταση του λαϊκού στοιχείου από μια χούφτα δήθεν «πρωτοπόρων» συμβάλει στη δυσφήμηση κάθε λαϊκής αντίστασης, παίζει το παιχνίδι του συστήματος και των επαγγελματιών - αντιρατσιστών».


Mπερδεύτηκα λίγο από τα παραπάνω.
Πώς εννοείς την αυτο-οργάνωση για την οποία μιλούσες Ροβεσπιέρε;
Δεν πρέπει να δρα σαν μία άτυπη Πολιτοφυλακή σε περιπτώσεις τραμπουκισμού και αντάρτικου πόλεων όπως στο Παγκράτι ή οργανωμένου εποικισμού όπως στις Δυτικές συνοικίες;
Γενικότερα, μιλάς για "αυτο-οργάνωση" αποκλειστικά πολιτική ή και παραστρατιωτική;
Πώς πρέπει να είναι η "αυτο-οργάνωση" ώστε να μην χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι ή "χρήσιμος ηλίθιος" από τους καθεστωτικούς ιδεολογικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς;
Αυτά είναι πρακτικά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 05, 2007 12:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πράγματι μπερδεύτηκες, αφού μπερδεύεις και τα ονόματα!

Όταν μιλάμε για αυτο-οργάνωση εννοούμε ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ κατοίκων της περιοχής.
Μπορεί να αρχίσουν από ομάδες Περιφρούρησης και να φτασουν σε Πολιτοφυλακές.

Τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν τη στήριξη των κατοίκων της περιοχής, βγαίνουν από τον ίδιο το λαό της περιοχής και δημιουργούν έτσι ένα εναλλακτικό έμβρυο εξουσίας, λαϊκής εξουσίας.
Τέτοιες κινήσεις δεν έχουν καμιά σχέση με "ομάδες" ουρανοκατέβατες που πάνε και κτυπούν-τρομακρατούν αλλοδαπούς.

Η τοπική κοινωνία θα αποφασίσει με τη συγκρότηση των ομάδων περιφρούρησης και των πολιτοφυλακών πώς θα ενεργήσει, ανάλογα με τις ανάγκες και τα προβλήματα.

Και αυτό το τοπικό δίκτυο θα αποκτήσει τα νήματα και τις οργανωτικές σχέσεις και με άλλες τοπικές κοινωνίες. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα ΔΙΚΤΥΟ εναλλακτικής εξουσίας που θα στηρίζεται στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εκ των ΚΑΤΩ, δηλαδή στην ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σε μια εξουσία ΔΥΑΔΙΚΗ, των λαϊκών ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.

ΤΕΤΟΙΟΥ είδους διαδικασίες αναπτύσσουν ΑΛΜΑΤΩΔΩΣ την πολιτική συνείδηση, "καθαρίζουν" την ΠΟΛΙΤΙΚΗ, δηλαδή οι πολιτικές δυνάμεις δίνουν εξετάσεις πάνω στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ των μαζών και βάζουν τις ΡΙΖΕΣ για επαναστατικές ανατροπές´
ΦΥΣΙΚΑ τέτοιες διαδικασίες θα κτυπηθούν λυσασμένα από το σύστημα και τα κομματόσκυλά του.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ θα τους ξεσκεπάσει ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς απατεώνες...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ έγινα σαφής...
_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 05, 2007 12:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Επαναστατική κατάσταση

Μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό το τι θα συνέβαινε εάν η Αριστερά βάδιζε πάνω στις επαναστατικές παραδόσεις και ΕΘΕΤΕ το ζήτημα της αυτό-οργάνωση μέσα στην εργατική τάξη και στις τοπικές κοινωνίες. Εάν δηλαδή προωθούσε τα όσα παραπάνω αναπτύξαμε. Δηλαδή τη συγκρότηση ομάδων περιφρούρησης των τοπικών κοινωνιών και Επιτροπές Αγώνα μέσα στην εργατική τάξη που θα ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ για τους όρους εργασίας και ΟΛΑ τα δεινά που προκαλούνται από την απεργοσπαστική ΕΙΣΡΟΗ ξένων εργατών.
ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ μπροστά σε μια κατάσταση ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ κοχλασμού, σε μια κατάσταση δυαδικής εξουσίας σε πανελλαδικό επίπεδο.
ΚΑΜΙΑ δύναμη δεν θα ήταν ικανή να αναχαιτίσει ένα τέτοιο λαϊκό κίνημα. Φυσικά και καμιά κομματική γραφειοκρατική κλίκα δεν θα μπορούσε να μιλάει εξ ονόματος του λαού χωρίς αυτόν. Η εξουσία δεν θα βρισκόταν στα κομματικά και κρατικά γραφεία, αλλά στις Λαϊκές Επιτροπές, στα όργανα του λαού.
Τώρα έρχονται οι «αριστερές» εξουσίες να στιγματίζουν και κάθε αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση σαν «ρατσιστική» και τα τοιαύτα. Τώρα έχουμε την αυτό-ανακήρυξη αυτών των κομματικών «εγκάθετων» σε φύλακες της δικής τους «αλήθειας», σε φορείς του «πολιτικά ορθού», σε φορείς της απόλυτης αλήθειας.
Και μόνο το γεγονός ότι αυτή η «αριστερά» δεν προωθεί την αυτενέργεια των λαϊκών μαζών και την αυτό-οργάνωσή τους αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με την επαναστατική θεωρία και πρακτική της Αριστεράς…

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Χατζησταυρής



Ένταξη: 21 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 3

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 05, 2007 12:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εξόριστος έγραψε:
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ έγινα σαφής...

Σαφής, σαφέστατος!
Αυτή τη διευκρίνιση επιζητούσα, αυτά τα "κλειδιά".

Πρωτοβουλίες από τα κάτω, δημιουργία τοπικών αυτόνομων εναλλακτικών δικτύων αμεσοδημοκρατικής, λαικής εξουσίας, αυτόβουλη ενεργοποίηση και δράση των κατά τόπους κοινωνιών.

Όσοι ζωντανοί ανά τη χώρα μας: ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 05, 2007 1:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και να γιατί κάποιοι αδαείς «αριστεροί» (εγκάθετοι οι περισσότεροι της ιντερνετικής προπαγάνδας) ή χαμαιλέοντες δεν αντιλαμβάνονται (ή κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται) την πρακτική του Ενιαίου Μετώπου. Η πεμπτουσία αυτής της πρακτικής είναι η προώθηση ακριβώς των ενιαιομετωπικών ΟΡΓΑΝΩΝ της λαϊκής πάλης. Δηλαδή οι Επιτροπές Αγώνα.
Το Ενιαίο Μέτωπο δεν είναι πολιτικές συμμαχίες, ούτε εκλογικές μανούβρες. Είναι ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ που ενώνουν τον κόσμο στην δράση που στρατηγικά στοχεύουν στη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα. Και σε μια Επιτροπή Αγώνα δεν ζητάς ιδεολογικά πιστοποιητικά ή πολιτικών φρονημάτων. Αυτά διαιρούν τους ΑΓΩΝΕΣ.
Αλλά ακριβώς αυτό επιδιώκουν σήμερα όλα τα έμμισθα τσιράκια του καθεστώτος και των κομματικών εξουσιών…
_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αριστείδης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 05, 2007 10:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σχόλιό μου σε άλλη δημοσίευση(με παρόμοιο θέμα)δεν εμφανίστηκε. Μάλλον ο διαχειριστής το θεώρησε "εμπρηστικό" ή "προβοκατόρικο". Απολογούμαι γι αυτό. Δεν έχω "πολεμοχαρείς" διαθέσεις.
Επαναλαμβάνω εδώ, ότι έχω εναποθέσει όλες μου τις ελπίδες σε Έλληνες σαν κι εσάς και θα υποστηρίξω οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία. Μόνο, παρακαλώ, ας κάνει κάποιος την αρχή, γρήγορα. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν!
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 05, 2007 10:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το σχόλιό σου κόπηκε γιατί θεωρήθηκε προβοκατόρικο.
Ψυχραιμία φίλε!!!
Δεν είμαστε οργάνωση (με τον ένοπλο λαό από πίσω μας!!!) για να δόσουμε το σύνθημα της εφόδου...
Αν δεν είσαι νεαρός ενθουσιώδης, είσαι ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ!!
!

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Φιλικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 05, 2007 11:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εγώ έχω να προσθέσω ότι συμπλόκές (και αιματηρές πολλές φορές) γίνονται μεταξύ ομάδων μεταναστών. Γιατί δεν γράφεται τίποτα γι'αυτό;
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 05, 2007 11:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έχεις δίκιο!
Δεν έχουμε όμως συγκεκριμένες μαρτυρίες.
Αν υπάρχουν να μας τις στείλετε.

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ουζερί: Ο Μπελαμής



Ένταξη: 19 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 212
Τόπος: Βενετία 16ος αι.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 06, 2007 2:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
¶σχετα με το αν η συγκεκριμένη ενέργεια είναι προβοκάτσια ή όχι (αν είναι στημένη ή αυθόρμητη δηλαδή), σημασία έχει ότι παρόμοια περιστατικά είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ στο μέλλον. Το Κεφάλαιο, η μάλλον, για να μην μπουρδολογώ αόριστα, οι διατεταγμένοι "αντιρατσιστές" του, πολύ απλά ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΑΚΙ για το ότι το νομιμοποιημένο δουλεμπόριό τους έχει αυτές τις συνέπειες. Κάθε επαγγελματίας αντιρατσιστής, από αυτούς που παίρνουν την επιδότηση κατευθείαν από την Πρεσβεία, το ΠΑΣΟΚ ή την Ρηγίλλης, μέχρι τους εποχιακούς συμβασιούχους που χαρτζιλικώνονται με το κομμάτι και κόβουν απόδειξη από μπλοκάκι, γνωρίζουν ότι ο μετανάστης, (προσέχτε, ο μετανάστης, όχι ο ουτσεκάς ή όποιο άλλο κόπρανο μπάζει το ΝΑΤΟ εδώ μέσα), με το που θα περάσει τα σύνορα παύει να είναι εξαθλιωμένος άνθρωπος ή έστω τυχοδιώκτης και μεταβάλλεται σε πράγμα, σε αναλώσιμο υλικό. Υλικό που είτε θα ψοφίσει αφού του πιούμε καλά-καλά το αίμα, είτε θα περιέλθει στο ειδεχθέστερο μικροαστικό κατάντημα, στον πλέον ένθερμο θιασώτη του Συστήματος (που μας έκανε ανθρώπους και αγοράσαμε επιτέλους ¶ουντι, πράγμα το οποίο ο Χότζα όχι απλά μας το απαγόρευε αλλά μας σκότωνε με ηλεκτροφόρα καλώδια -Κάτω ο Χότζα, ζήτω ο Σημίτης).

Για να πάρουμε μια γεύση για το πόσο φασιστοειδή, ανάλγητα, σαδιστικά και υποκριτικά είναι τα υποκείμενα τα οποία εμπορεύονται τον πόνο και την ανάγκη του μετανάστη (ή ακόμα και τον νταλκά για καπιταλισμό του αντικομμουνιστή-τυχοδιώκτη), ας φανταστούμε το εξής: Ότι όλοι εμείς, το 85 με 90 τοις εκατό του ελληνικού λαού, που αντιδρούμε στην εισαγωγή σκλάβων, είμαστε εντέλει ρατσιστές. Ας κάνουμε αυτή την παραδοχή για την οικονομία της συζήτησης, για να καταλάβουμε δηλαδή ποιοί είναι οι πραγματικοί ρατσιστές αλλά και τον βαθμό του διεστραμμένου ρατσισμού τους, τόσο έκφυλου που ο Χίτλερ είναι μπροστά τους οδοντόκρεμα. Αν λοιπόν από το υπόλοιπο δέκα τοις εκατό, αφαιρέσουμε το οκτώ με εννιά τοις εκατό το οποίο είναι απολύτως απολιτίκ και είναι "τεχνοκρατικά" βολεμένο ώστε να μην έρχεται σε συνάφεια με μετανάστες είτε στον χώρο εργασίας είτε στη γειτονιά του, μας απομένει ένα 1 με δύο τα εκατό, το οποίο είναι η μικρή και μεγάλη εργοδοσία, η άρχουσα τάξη, οι ξεπουλημένοι διανοούμενοι και οι γλοιώδεις της ευρωνατοϊκής αριστεράς, οι οργανωμένοι πραιτωριανοί (οι παρακρατικοί Γκοτζαμάνηδες με τον "αντιεξουσιαστικό μανδύα), οι επιδοτούμενοι δουλέμποροι, οι "ριζοσπαστικοί" "αριστεροί" της ελίτ του Κολωνακίου. Όλοι αυτοί είναι, σε "αντίθεση" με μας, οι "αντιρατσιστές". Κατευθείαν λοιπόν ερχόμαστε αντιμέτωποι με το εξής παράδοξο: Αυτό το υπόλοιπο 1 με δύο τοις εκατό, το οποίο από άποψη "ανθρωπισμού" και "αλληλεγγύης" είναι η αφρόκρεμα της κοινωνίας μας, είναι κοντολογίς η ελίτ του ουμανισμού, του "αντιεθνικισμού" και του "αντιιμπεριαλισμού", παραδίδει σε εμάς τους απολίτιστους "αντιδραστικούς" με τα ταπεινά ένστικτα, τους μετανάστες, έρμαια των ακατέργαστων διαθέσεών μας, της ρατσιστικής μας μανίας. Αν όλοι αυτοί οι "αντιεθνικιστές-αντιρατσιστές", πράγματι υποφέρουν, συμπάσχουν και συμπαθούν τόσο πολύ το "διαφορετικό", τον ξένο, τους μετανάστες, γιατί τότε τους εισάγουν κατά εκατομμύρια σε έναν τόπο όπου κυριαρχούμε εμείς, οι "φασίστες", και όπου κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να πέσουν θύματα του "εθνικιστικού μίσους" μας;; Υπογράμμισα το "εισάγουν" γιατί κάποιος θα μπορούσε να μας πεί: "Δεν τους εισάγουν οι αντιρατσιστές, η μετανάστευση είναι κατάσταση ανεξέλεγκτη, είναι συνέπεια της αποικιοκρατίας". Όμως το Κεφάλαιο, σύμφωνα με τον Συνασπισμό, δεν επιθυμεί εισαγωγή σκλάβων. Τους "κυνηγά με το λιμενικό, τους σκοτώνει με ναρκοπέδια στον Έβρο, τους μαντρώνει στην Αμυγδαλέζα". Ούτε εμείς οι υπόλοιποι, οι "ξενοφοβικοί", επιθυμούμε την εισαγωγή δούλων. Οπότε, αφού ούτε εμείς, ούτε το Κεφαλαιο (κατά τον Συνασπισμό), δεν συναινεί στην εισαγωγή 3.000.000 ή φυματικών μελλοντικά ή ακραιφνών μικροαστών, τότε ποιός απομένει που "νομιμοποιεί" αυτή την διαδικασία, που δίνει άλλοθι στο έγκλημα και μετονομάζει την εκμετάλευση από την εργοδοσία ως βασική υποχρέωση κάθε αριστερού και προοδευτικού ανθρώπου;;; Αυτοί ακριβώς που προανέφερα, οι ταγματασφαλίτες-δουλέμποροι, οι οποίοι τόσο ηλίθιοι είναι με το να αποκρύπτουν την στενή τους συνεργασία με το Κεφάλαιο (το οποίο υποτίθεται ότι "δολοφονεί και μαντρώνει στην Αμυγδαλέζα") ώστε να απομένουν ως η μοναδική απάντηση στο ερώτημα "ποιός επιθυμεί τα ανοικτά σύνορα;". Όμως το Κεφάλαιο δεν δολοφονεί ούτε στον Έβρο, ούτε στην Αμυγδαλέζα, ούτε με τους λιμενικούς στο Αιγαίο. Το Κεφάλαιο δολοφονεί στα εργοτάξια, στις βιοτεχνίες, στα γιαπιά, στα μεγάλα έργα και στις Ολυμπιάδες. Δηλαδή εκεί ακριβώς που γίνεται η ανταλλαγή, χέρι με χέρι, του σκλάβου έναντι της αμοιβής, ανάμεσα στην εργοδοσία και τον "αντιρατσισμό". Αυτό το αποκρύπτουν οι "αντιεθνικιστές" και οι "ριζοσπαστικά αριστεροί" του πρωκτού. Στο κάτω-κάτω το Κεφάλαιο "ξηλώνεται" φιλάνθρωπα, (με την ρετσέτα φυσικά να την πληρώνουμε εμείς, η "ρατσιστική πλέμπα") με το να οργανώνονται επιχειρήσεις διάσωσης είτε ογδόντα, είτε εκατόν πενήντα, είτε τριακοσίων μεταναστών που, σχεδόν σε καθημερινή βάση, ο τούρκος δουλέμπορος εγκαταλείπει σε μια σάπια βάρκα. Και εξάλλου αν το Κεφάλαιο ήταν τόσο ρατσιστικό όσο ισχυρίζονται οι "αντιεθνικιστικές" ντουντούκες της αμερικάνικης Πρεσβείας και του Σημίτη, δεν θα είχαν κατορθώσει τρία, αν όχι περισσότερα, εκατομμύρια σκλάβοι να εισαχθούν στην χώρα. Επιπλέον, οι "αντιρατσιστές", με το κύρος του "αριστερού" που όλοι εμείς απωλέσαμε ή που ουδέποτε διαθέταμε, θα μπορούσαν κουνώντας ένα μονάχα από τα δακτυλάκια τους, με μια λεξούλα τους μονάχα, να ξεσκεπάσουν την φάμπρικα και να καταγγείλουν την εκμετάλλευση από το Κεφάλαιο ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως σε εποχές ξετραχηλωμένου καπιταλισμού με καμιά προϋπόθεση και υπό κανένα πλαίσιο κατάργησης της μαύρης εργασίας θα μπορούσαν οι μετανάστες να γνωρίσουν σ' αυτό τον τόπο μια άσπρη μέρα, αφού ο καπιταλισμός σε κανένα δεν χρωστάει καλό, πόσο μάλιστα στον εργαζόμενο και πόσο μάλιστα στον μετανάστη εργαζόμενο, τον οποίο όχι μόνο οι καπιταλιστές αλλά (κατά την ελίτ του Συνασπισμού) "ακόμη και η ελληνική εργατική τάξη μισεί"!!! Κατόπιν όλων αυτών δεν μπορεί κανείς παρά να είναι σαφής: Τον σκλάβο του οποίου την ιδιότητα την κρύπτουν κάτω από την λέξη "μετανάστης" ΔΕΝ τον εισάγει το Κεφάλαιο. Και κυριολεκτώ, δεν ειρωνεύομαι. Το Κεφάλαιο τυπώνει καταστάσεις και ανακοινώνει "θέλω τόσους σκλάβους". Το Κεφάλαιο διατάσει, δεν τρέχει, ούτε ψάχνει. Κάθεται και του τα σερβίρουν έτοιμα. Τους μετανάστες τους ΕΙΣΑΓΟΥΝ τα "προοδευτικά" σκουληκάκια του ευρωνατοϊσμού, ούτε καν οι Τούρκοι δουλέμποροι. Είναι σχεδόν σαν το ρητό "ο άντρας γεννά, η γυναίκα τίκτει". Δεν γεννά η γυναίκα. Τους σκλάβους δεν τους εισάγουν οι τούρκοι λαθρέμποροι για τον ίδιο λόγο που τις μεταφορές δεν τις κάνουν τα φορτηγά αλλά οι μεταφορικές εταιρείες, τις κηδείες δεν τις κάνουν τα φτυάρια αλλά τα γραφεία τελετών, την σπορά δεν την κάνει το τρακτέρ αλλά ο αγρότης. Τελεία και παύλα λοιπόν: Τις εισαγωγές τις κάνουν οι γερμανοτσολιάδες της "κεντροαριστεράς", το Κεφάλαιο τις διατάζει. Δεν μασάμε τα λόγια μας.

Η ερώτηση ξανά λοιπόν: "Αν είσαι πραγματικά αντιρατσιστής και ανήκεις στις εκατό χιλιάδες μέσα σε ένα σύνολο 10 εκατομμυρίων το οποίο "ρατσιστικά" τυφλωμένο καραδοκεί να εξαπολύσει το "πρωτόγονο μίσος" του στα αθώα θύματα την ανάγκη των οποίων δεν εμπορεύεσαι αλλά (όπως προσπαθείς να πείσεις) κατανοείς, τότε τί είδους άντερα κρύβεις κάτω από το τομάρι σου ώστε να παραδίνεις σε εμάς με τέτοια "αφέλεια", σαν το πρόβατο στο λύκο, ένα τόσο αμέτρητο πλήθος βασανισμένων ανθρώπων;;

¶λλη ερώτηση: Σε μια χώρα καθημαγμένη από την αποβιομηχάνιση, την μεταφορά κεφαλαίων, τον επιχειρηματικό τυχοδιωκτισμό, την καπιταλιστική ασυδοσία, την ζούγκλα της "ελεύθερης αγοράς" του Ανδριανόπουλου, τον ολότελα πούστικο και απάνθρωπο νεοφιλελευθερισμό του απερίγραπτα ανάλγητου Μάνου, την ατομικιστικά κατακερματισμένη κοινωνία του "ατομικού δικαιώματος", εσύ, ο σ' αντίθεση μ' εμάς, "συνειδητός αντιεθνικιστής και αντιρατσιστής", πού και σε ποιό πόστο πιστεύεις ότι οι επιπλέον εργαζόμενοι (οι εισαγόμενοί σου σκλάβοι) θα κατορθώσουν να βρούν δουλειά όταν ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη πεταχτεί στο περιθώριο της ανεργίας ως άχρηστοι και "πλεονάζοντες";;

Τρίτη ερώτηση: Καθώς το στομάχι και η πείνα δεν περιμένουν, και καθώς εσύ μαζί με την ελιτίστικη μειοψηφία σου είσαστε άχρηστοι να φέρετε την επανάσταση ακόμη και σαν πρωτοπορία, όσο δεν συμπράττουν μαζί σου οι μάζες, δηλαδή κατά το λεξιλόγιό σου οι ξενοφοβικές πλέμπες, ονόμασε, χωρίς να ντρέπεσαι, με ποιό σύστημα στραγηγικής θα πολεμίσεις για να καταστήσεις "περισσότερο ανθρώπινο" και "πάνω από τα κέρδη" το υπάρχον αντεργατικό και κατά συνέπεια να φρονίσεις, όχι τον έλληνα εργαζόμενο (αυτόν άστον να πάει να γ...) αλλά τουλάχιστον τον μετανάστη "σου";; Με δαμανακίστικο, με ανδρουλακίστικο, με κουναλακίστικο, με σοσιαλδημοκρατία, με gay parade, με δικαίωμα στη μαστούρα, με χίπικο κοσμοπολιτισμό, χαϊμαλιά και κρίκο στην κλειτορίδα, με φεστιβάλ ρέγγε, με επισκέψεις στα Hondos Center, με τί;;;

Για να μην μακρυγορούμε, αν καταλάβει λοιπόν κανείς ποιοί είναι οι πραγματικοί ρατσιστές και σε τι αθεράπευτο βαθμό, θα καταλάβει και ποιός είναι και ο ηθικός αυτουργός, ποιός είναι εκείνος που πατά την σκανδάλη, αποφεύγοντας να καταστεί έτσι γελοίος μιας και πλέον δεν θα κατηγορεί το πιστόλι αλλά τον δολοφόνο. Και πάλι, ανεξάρτητα αν τέτοια γεγονότα είναι προβοκάτσιες ή αυθόρμητες ενέργειες, καταδικαστέα δεν είναι τα συμβάντα, ούτε οι αλληλοσφαγμένοι μονομάχοι των γκέτο. Καταδικαστέοι είναι πρώτα οι διοργανωτές της αρένας, αν και η λέξη "καταδικαστέος" είναι πολύ λίγη για να δώσει μια γεύση της ψυχικής πουστιάς εκείνου που και χαίρεται από το μίσος, την αναπόφευκτη σύγκρουση που γεννά το γκέτο και κέρδος αποκομίζει, αφήνοντας παράλληλα, εννοείται αλώβητο, το "αριστερό" και αντιεθνικιστικό του ίματζ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Φιλικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 07, 2007 2:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τυγχάνει να έχω συγγενείς που ασχολούνται με την οικοδομή.
Ένα φαινόμενο που δεν ξέρω αν είναι καινούριο ή παλαιότερο, είναι ότι στους Αλβανούς, οι οποίοι αποτελούν πια σχεδόν το σύνολο των οικοδόμων, υπάρχουν ομοεθνείς τους "νταβατζήδες" που κανονίζουν ποιοι θα πάνε να δουλέψουν που και τους παίρνουν μίζα από κάθε μεροκάματο. Ξέρω περίπτωση που από τα 40 ευρώ μεροκάματο τα 20 ευρώ τα έπαιρνε ο "νταβατζής". Επίσης ξέρω και αρκετές περιπτώσεις που αν κάποιοι πέρα των Αλβανών πάνε να πάρουν μια μεγάλη δουλειά "τραμπουκίζονται" ώστε να αποχωρήσουν "ησύχως".
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες