Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το Κόσοσβο

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ανιχνευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 04, 2007 2:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το Κόσοσβο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το Κόσοβο

Αποκάλυψη του Greece-Salonika


Η αποκάλυψη έχει να κάνει με τη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα απέναντι στην αναπόφευκτη πλέον διακύρηξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και η οποία στάση θα αλλάξει οριστικά πολλούς από τους υπάρχοντες συσχετισμούς στην περιοχή των Βαλκανίων.

Το Greece-Salonika είναι σε θέση να γνωρίζει την οριστική απόφαση,που έχει πάρει το Υπ.Εξωτερικών,με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού φυσικά αλλά και με τη συναίνεση του Γ.Παπανδρέου,
να είναι η Ελλάδα ανάμεσα στις πρώτες χώρες που θα προχωρήσουν στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου!
Ήδη ο νικητής των πρόσφατων εκλογών του Κοσόβου Χακίμ Θάτσι έχει δηλώσει ότι θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία, "την επομένη της 10ης Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία πρόκειται να κατατεθεί στα Ηνωμένα Εθνη η διπλωματική αναφορά για την πορεία των διαπραγματεύσεων"..
Βέβαια αυτό μπορεί να μη συμβεί στις 11/12 αλλά σίγουρα θα συμβεί πριν τον ερχόμενο Φεβρουάριο.Μεγάλες εφημερίδες της Δύσης πάντως,όπως η Herald Tribune-σε φύλλο της 24/9/07, http://www.iht.com/articles/2007/09/24/news/balkans.php#end_main -έχουν προεξοφλήσει,εδώ και μήνες, πως η ημερομηνία αυτή θα είναι η 11 Δεκεμβρίου..

Ποιά είναι όμως τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι κύκλοι του Υπ.Εξωτερικών και οδηγούν την Ελλάδα σ΄αυτή την απόφαση.

1)Η μη αναγνώριση του Κοσόβου θα δημιουργήσει για την Ελλάδα άλλο ένα κρατίδιο-μετά την ΠΓΔΜ- στην καρδιά της Βαλκανικής που η ίδια,σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο,δεν αναγνωρίζει, με όλους τους κινδύνους που αυτό εμπεριέχει για τη δυνατότητα παρέμβασης στις εξελίξεις της περιοχής..

2) Το ζήτημα της ονομασίας και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν καταλήξει,εδώ και χρόνια,οι συνομιλίες με τους Σλαβομακεδόνες των Σκοπίων.Όσο κι αν ακούγεται παράξενο αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα υπόγειο δίκτυο επαφών του Ελληνικού κράτους με την ηγεσία των Αλβανών των Σκοπίων,με τους οποίους οι συζητήσεις έχουν φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο και οι οποίοι είναι κατά πολύ διαλακτικότεροι απ΄ότι οι Σλαβομακεδόνες.Έχοντας ώς δεδομένη την περαιτέρω ισχυροποίησή τους -μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου- και τη μετατροπή τους σε-τουλάχιστον- ισότιμους εταίρους των Σλαβομακεδόνων στην κυβέρνηση του κρατιδίου,η Ελληνική πλευρά προσπαθεί αυτή τη φορά να προλάβει τις εξελίξεις..

3)Η μελλοντική ύπαρξη μιας μεγάλης Αλβανίας θεωρείται σχεδόν απίθανη από κύκλους της Ελληνικής Κυβέρνησης και των εταίρων της και σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη ενός τέτοιου κράτους αλλά στους κόλπους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ δεν είναι κάτι το αθέμιτο.

4)Η Ελλάδα μετά την μη αποστολή στρατιωτών της στο Ιράκ και την αναβάθμιση των σχέσεων της σε γεωπολιτικό επίπεδο με τη Ρωσία ψάχνει ένα τρόπο να "χρυσώσει" το χάπι απέναντι στις ΗΠΑ οι οποίες δεν είναι ικανοποιημένες με πολλές ακόμα (εξοπλιστικά προγράμματα κλπ) επιλογές του Κ.Καραμανλή.

5)Η Ελληνο/Σερβική φιλία είναι κάτι που αυτή τη στιγμή,με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στη σύμμαχο -κατά τ΄άλλα- χώρα και τη δυσμενέστατη διεθνή της θέση,είναι κάτι που δε βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Ελληνικής Εξ.Πολιτικής.

6)Ο φόβος που υπήρχε για την δημιουργία-έπειτα απ΄την αναγνώριση του Κοσόβου- τετελεσμένου για την περίπτωση της Κύπρου έχει αποκλειστεί μετά και από τις διαβαιβεώσεις που έλαβε η Ντ.Μπακογιάννη τόσο από τους ισχυρούς Ευρωπαίους εταίρους όσο και από την Ουάσινγκτον ενώ και η Ρωσία είναι κάθετα αντίθετη σ'αυτό το ενδεχόμενο για δικούς της,εσωτερικούς λόγους.

7)Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.Ο Κ.Καραμανλής έχει ήδη αποσπάσει την -καταρχήν- θετική στάση του Γ.Παπανδρέου απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και δεν αναμένει ιδιαίτερη αντίδραση από τα κόμματα της αριστεράς.

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την αναγνώριση του Κοσόβου στο εσωτερικό της χώρας ως ομόφωνη στάση της Ευρωπαικής Ένωσης την οποία θα πρέπει να ακολουθήσει.Γι΄αυτό το λόγο ίσως η Ελλάδα να είναι όχι στο πρώτο αλλά στο δεύτερο κύμα χωρών που θα αναγνωρίσουν το Κόσοβο.
Oι εξελίξεις δεν τοποθετούνται στο απώτερο μέλλον.Θα αρχίσουν να τρέχουν από την ερχόμενη εβδομάδα και θα είναι ραγδαίες..
Επιστροφή στην κορυφή
ΤΖΑΝΟΥΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 04, 2007 3:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αλλη άποψη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τίποτα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να γίνει. Εχθές μόλις η Ιταλία δια στόματος Πρόντι δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα αναγνωρίσει μονομερή διακήρυξη ανεξαρτησίας από τους Κοσοβάρους, ενώ κάθετα απέκλεισε το ίδιο και ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας. Στην εξίσωση προσθέστε και την Κύπρο που εδώ και ένα μήνα έχει διαγράψει το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει το Κόσοβο ενώ αμφίσημες δηλώσεις προέρχονται και από τις κυβερνήσεις της Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Τσεχίας και Ισπανίας. Στην ουσία το επιχείρημα ότι η ΕΕ έχει ενιαία άποψη μάλλον δεν ισχύει.
Επίσης σημαντική εξέλιξη ήταν η συνάντηση και υπογραφή σειράς συμφωνιών μεταξύ Τουρκίας και Σερβίας μόλις την περασμένη εβδομάδα. Το Κουρδικό έχει ανάψει φωτιές και η Άγκυρα προσεγίζει τη Σερβία.. Κόσοβο-Κουρδιστάν έχουν ορισμένα κοινά σημεία ιδιαιτέρως σε ότι αφορά τα σχέδια από την απένταντι πλευρά του Ατλαντικού..
Εάν παρόλα αυτά η Ελλάδα προβεί σε αναγνώριση του Κοσόβου και συναινέσει στην ουσία στο διαμελισμό της ΠΓΔΜ (Όπως αναφέρει το "Δημοσίευμα") θα έχει διαπράξει το μεγαλύτερο γεωπολιτικό λάθος των τελευταίων δεκαετιών.
Παρόλη την εγνωσμένη ανικανότητα και εν τέλει υποτέλεια των κυβερνώντων, δεν τους θεωρώ τόσο απροκάλυπτα ηλίθιους.

Το παραπάνω δημοσίευμα που προέβαλλε ένα μπλόγκ και αναμεταδίσεται σε δεκάδες μέσα ενημέρωσης και φόρουμ, κατά την ταπεινή μου άποψη είναι είτε βλακώδες ή πράξη Agent provocateur.




ΥΓ Πάντως από την Μπακογιάννη όλα μπορείς να τα περιμένεις... ακόμα και να "Έχει δίαυλο επικοινωνίας με τους Αλβανούς αντάρτες της ΠΓΔΜ" οι οποίοι ως γνωστόν χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις τους από λαθρεμπόριο ηρωίνης και ευθύνονται για δολοφονίες και αγοροπωλησίες παιδιών-γυναικών και κατά τα φαινόμενα εφοδίασαν με όπλα τις περισσότερες "τρομοκρατικές" ομάδες που δρούν σήμερα στην Αθήνα.
Έτσι για υστερόγραφο!
Επιστροφή στην κορυφή
Πήγασος



Ένταξη: 30 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 10

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 11, 2007 12:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η Ε.Ε.πέρνει εργολαβία την Ανεξαρτητοποίση του Κοσόβου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι πιέσεις για μονομερής αναγνώριση του Κοσόβου από την Ε.Ε. αυξάνουν απειλητικά, με το "ευφυολόγημα", ότι οι διαπραγματεύσεις στην βάση του ΟΗΕ έχουν αποτύχει.

Σύμφωνα με άρθρο των Financial Times [1] ΜΟΝΟΝ η Κύπρος προβάλει σθεναρή αντίδραση από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε., και παρουσιάζεται σαν αντιδραστική, στην προσπάθεια της Ε.Ε. να αναγνωρίσει ομόφωνα την αναγνώριση του Κοσόβου, και την μονομερή απεξάρτησή του από την Σερβία. Εκτός από την Κύπρο, σύμφωνα πάντα με το άρθρο των FT, η Σλοβακία, η Ισπανία, η Ελλάδα εμφανίζονται να διατυπώνουν απλά "επιφυλάξεις" σε μια τέτοια ενέργεια, "φοβούμενες" ότι μια τέτοια ενέργεια θα πυροδοτήσεις παρόμοια αιτήματα, από τις δικές τους "μειονότητες".

Δύο θέματα προκύπτουν:

1/. Ο Οργανισμός του ΟΗΕ, και μαζί του, άλλα παγκόσμια όργανα όπως το "Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης", αποδεικνύονται καθημερινά ότι αποτελούν πλέον παρωχημένα απαξιωμένα και διεφθαρμένα όργανα, που πλέον λειτουργούν ακριβώς αντίθετα με το καταστατικό και τον λόγο ύπαρξής τους. Μία ακόμη απόδειξη για την "διαλεκτική" μετάλλαξη αυτών σε πρώιμα όργανα μιας επερχόμενης Νέας Τάξης και Παγκόσμιας Κυβέρνησης πραγμάτων, που επιθυμεί την αναβίωση της Βαλκανιοποίησης, και του δόγματος "διαίρει και βασίλευε", για να συντηρεί τον νόμο της ζούγκλας. Η λήθη, η μιντιακή ανυπαρξία ενημέρωσης, η προπαγάνδα, αποτελούν όπλα με τα οποία η Νέα Τάξη απευθύνεται ευκολότερα στους απογόνους του "επιστημονικά εξελισσόμενου" πιθήκου.

Ποιος θυμάται τις αρχές λειτουργίας που οδήγησαν στην δημιουργία των Ενωμένων Εθνών; Μήπως η Ιστορία έχει ξεχαστεί; Ποιος θυμάται την "Ειρήνη της Βεστφαλίας - 1648" η οποία σηματοδότησε το τέλος των θρησκευτικών πολέμων που επί μισό αιώνα έβαψε κόκκινη την μισή Ευρώπη και ιδιαίτερα την Γερμανία;

Χάριν της συνθήκης αυτής, καθιερώθηκαν οι αρχές την εδαφικής και εθνικής κυριαρχίας, και θεσπίστηκε το δικαίωμα της ΜΗ-Ανάμειξης χωρών στα εσωτερικά άλλων εθνών-χωρών. Παρά τις αμέτρητες παραβιάσεις στα κηρύγματα της παραπάνω συνθήκης, με αποκορύφωμα 2 Παγκόσμιους και άλλους μικρότερους πολέμους,
ο ΟΗΕ, με τα άρθρα του επιχείρησε στην νεότερη Ιστορία μας, να προφυλάξει τα κράτη μέλη από την κακή επανάληψη της Ιστορίας, που όσο και αν κάποιοι επιχειρούν να ξαναγράψουν («νικητές»), αυτή διατηρείται και διδάσκει όσους επιθυμούν να διδαχτούν.

Το άρθρο 2 του Καταστατικού του ΟΗΕ [2] αναφέρει ότι η εδαφική κυριαρχία αποτελεί βασική αρχή, και ρητά απαγορεύει την ΑΠΕΙΛΗ ή Χρήση βίας για την επίλυση διεθνών διαφορών.

Το Σύμφωνο του Helsinki - 1975, [2] συμπληρώνει και ενισχύει ακόμη πιο πολύ τα άρθρα του καταστατικού του ΟΗΕ. Συγκεκριμένα στο τμήμα με τίτλο "Εδαφική Κυριαρχία των Κρατών", η διατύπωση δεν χωρά δίγλωσση ή Δελφική ερμηνεία.

"…Τα Κράτη μέλη, θα απέχουν από δράσεις που δεν συνάδουν με τις πρακτικές και αρχές του Κεφαλαίου/Καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών, κατά της εδαφικής κυριαρχίας, της πολιτικής ανεξαρτησίας, ή της ενότητας οποιουδήποτε Κράτους μέλους, και συγκεκριμένα, από ενέργειες που καθίστανται απειλητικές ή την χρήση βίας.
Τα Κράτη που συμμετέχουν στον ΟΗΕ, με την σειρά τους, θα απέχουν από το να διεκδικούν ανά μεταξύ τους εδάφη, με την χρήση στρατιωτικής κατοχής ή άλλης άμεσης ή έμμεσης σειράς μέτρων ισχύος, σε παραβίαση των διεθνών νόμων,
ή αντικείμενο απόκτησης με παρόμοια μέσα ή την απειλή με τέτοια. Καμία τέτοια κατοχή ή απόκτηση (εδαφών) δεν θα θεωρείται σαν νόμιμη."

(Σημείωση. Η παραπάνω μετάφραση παραπάνω όπως τύχει της ευμένειάς σας όσον αφορά την πιστή απόδοση από το αυθεντικό. Ακολουθεί το Αγγλικό κείμενο.[2] )

«…Accordingly, they will refrain from any action inconsistent with the purposes and principles of the Charter of the United Nations against the territorial integrity, political independence or the unity of any participating state and in particular from any such action constituting a threat or use of force The participating states will likewise refrain from making each other’s territory the object of military occupation or other direct or indirect measures of force in contravention of international law, or the object of acquisition by means of such measures or the threat of them. No such occupation or acquisition will be regarded as legal»

Οι νόμοι και οι κανόνες του καταστατικού του ΟΗΕ, που αποτέλεσαν κάποτε απόπειρα Πολιτισμού και Αλληλοσεβασμού μεταξύ των Κρατών μελών του, συντάχθηκε με σκοπό, κανένα κράτος να μην ΦΟΒΑΤΑΙ επιθετικές ενέργειες εναντίον του
από άλλο Ισχυρότερο. Η αρχή αυτή επλήγει σοβαρότατα με την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, με την κατοχή της Παλαιστίνης από τους Ισραηλινούς, και πρόσφατα από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Αμερικανοί ΚΑΙ Ευρωπαίοι, είναι εξίσου ΕΝΟΧΟΙ στα 3 αυτά εγκλήματα γεωπολιτικών και Νεοταξικών συμφερόντων, που με σειρά εναλλάσσονται τους ρόλους "καλού - κακού" μπάτσου, προς χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Οι στόχοι τους είναι οι ΙΔΙΟΙ! Η κατάρρευση του σημερινού status-quo, και η δημιουργία νέων «θεσμών», «οργάνων», «ηγεμόνων», με «όραμα», μια Παγκόσμια Νέα Τάξη πραγμάτων. Μια Παγκόσμια Ολιγαρχία, «δημοκρατικά» και «συναινετικά» - λαϊκά αποδεκτή…

2/. Μόνον η Κύπρος ορθώνει ανάστημα στις συντονισμένες ενέργειες των 27, να "παρουσιαστούν" με την ίδια γραβάτα... συναίνεσης, κοινής "γλώσσας" και ενωτικής εικόνας. Η Ελλάδα, με την Κυρία Μπακογιάννη στα ηνία της Εξ. Πολιτικής της χώρας μας, άξια συνεχιστής της πολιτικής γραμμής του Κ. Παπανδρέου, για μια ακόμη φορά, επιχειρεί με χαμηλό προφίλ, να περάσει θέσεις, οι οποίες αποτελούν εξόφθαλμα αντι-Εθνικές, παράνομες (κατά του καταστατικού ΟΗΕ) και που ευνοούν μόνον Νεοταξικές επιδιώξεις, Βαλκανιοποίηση – κατάτμηση εθνικών συνόρων, Πολιτικής Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, και απεμπόλησης Ελληνικής Εθνικής κυριαρχίας και δικαιωμάτων. (Σας θυμίζει μήπως την ρήση της κ. Μπενάκη προς τον κ. Παπούλια αυτό; )

Μπράβο στον ΚΥΡΙΟ Τάσο Παπαδόπουλο, που για μία ακόμη φορά αποδεικνύει από τι πάστα είναι φτιαγμένος. Η υποστήριξή μας στο πρόσωπό του είναι δεδομένη όσο κρατάει Θερμοπύλες. Από την άλλη πλευρά, ο δικός μας πρωθυπουργός, χάνει αξίας και εμπιστοσύνης όσο επιτρέπει στην Κυρία Μπακογιάννη να οδηγεί το άρμα της εξωτερικής μας πολιτικής, και των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ συμφερόντων. Ας ελπίσουμε ότι απλά κερδίζει χρόνο..., αλλά επειδή ΣΥΝΤΟΜΑ η Ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί ΕΠΙΣΗΜΑ να τοποθετηθεί σε ζητήματα Ιδιαιτέρας σημασίας, όπως το θέμα του Κοσόβου, των Σκοπίων, των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, των Αγωγών, της Πολιτικής Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, της Κύπρου, του Κουρδιστάν, του Παλαιστινιακού, των πνευματικών δικαιωμάτων, της άυλης "οικονομίας", της τεχνολογικής - "επιστημονικής" σκλαβιάς και τόσων άλλων, πρέπει ΑΝΟΙΧΤΑ να τοποθετηθεί προκαταβολικά, να εκφράσει την λαϊκή βούληση, το Εθνικό συμφέρον, και να μην υποκύψει στις όποιες πιέσεις δέχεται.

Η Νέα Τάξη αποκαλύπτει τα χαρτιά και τα "όργανά" της, και ο Ελληνικός λαός κρίνει τελικά ΕΚ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, και όχι εξ επικοινωνιακής πολιτικής. Καμία υπογραφή, καμία δέσμευση χωρίς Ελληνική Δημοκρατική Αποδοχή. Είναι καιρός να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας, ξεκάθαρα και δυνατά, με άξονα το Εθνικό της συμφέρον, ιδιαίτερα όταν αυτό ταυτίζεται με το Δίκαιο, το Ηθικό και το Σύννομο.

Πηγές

[1] http://www.ft.com/cms/s/0/e2b53268-a706-11dc-a25a-0000779fd2ac.html
[2] http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=BIS20071029&articleId=7212

Υ.Γ. Ο δικτυακός τόπος www.globalresearch.ca προτείνεται στους φίλους αναγνώστες.


Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 06, 2008 5:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σαν να αναγνωρίζουμε την μονομερή ανεξαρτησία που κύρηξε η Τουρκία για την Βόρεια Κύπρο αν αναγνωρίσουμε το Ανεξάρτητο Κόσοβο και πάμε με το μέρος των Δυτικών και των Αλβανών, πράγμα το οποίο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να κάνουμε!

Όσο για τον Τάσσο Παπαδόπουλο... Ο άνθρωπος είναι απλά ένα ΔΙΑΜΑΝΤΙ που ΛΑΜΠΕΙ στην βρώμικη πολιτική μέσα ανάμεσα σε όλα αυτά τα σκουπίδια που διοικούνε την Ελλάδα!
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες