Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
KOKKINH ΠΑΤΡΙΔΑ: Το Μανιφέστο Μας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Manko



Ένταξη: 17 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 36

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 04, 2008 8:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: KOKKINH ΠΑΤΡΙΔΑ: Το Μανιφέστο Μας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://KOKKINIPATRIDA.blogspot.com

"Εγώ, παιδί του εργαζόμενου Ελληνικού Λαού, ορκίζομαι και δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου, αν ατιμάσω την ιδιότητά μου σαν αγωνιστής του λαού. Δεν θα παραδώσω το όπλο μου πριν ο λαός μου γίνει νοικοκύρης στον τόπο του".
(Όρκος του αντάρτη)


Το διαδικτυακό blog "ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ" είναι, όπως δηλώνει και η προμετωπίδα του, ένας "Εναλλακτικός Ιστότοπος για την Πατριωτική Επαναστατική Αριστερά". Αποτελεί μία ανεξάρτητη διαδικτυακή πρωτοβουλία συσπείρωσης της Αριστεράς (αλλά και κάθε επαναστατημένου, αντιστεκόμενου πολίτη) ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την Νεοταξική κτηνωδία.
Σε μια εποχή κατά την οποία επιχειρείται η ποδηγέτηση του τελευταίου ελεύθερου μέσου έκφρασης και επικοινωνίας, όπως είναι το διαδίκτυο, ερχόμαστε να ορθώσουμε κι εμείς, μαζί με χιλιάδες άλλους εξεγερμένους, φωνή Επανάστασης και Αντίστασης.
Επανάστασης ενάντια στην μιζέρια, την απάθεια και την κακομοιριά που διαπνέει τον σύγχρονο νεοελληνικό βίο.
Αντίστασης ενάντια στην αποπολιτικοποίηση της Νεολαίας, τον ιδεολογικό αποπροσανατολισμό της Κοινωνίας και τη νεοταξική μετάλλαξη των κοινωνικών κινημάτων.



Τι είναι η "ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ";

Αποτελεί μια ακόμα ελεγχόμενη κομματική κίνηση ή μήπως ένα μέσο εκτόνωσης κάποιων αργόσχολων γραφικών;
Τίποτα από τα παραπάνω!
Η "ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ" είναι η φωνή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, που νοιώθουν προδομένοι από τις κάθε είδους κομματικές ηγεσίες τους. Είναι το ιδεολογικό όπλο τής Ελληνικής Πατριωτικής Αριστεράς, άλλοτε εκφραστή των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων, που τα τελευταία χρόνια έχει μπει στο περιθώριο από τους βαρώνους και τους αρλεκίνους τής αμερικανόδουλης, νεοταξικής, ψευδεπίγραφα "προοδευτικής" "αριστεράς".
Οι διαχειριστές της "ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ", αφουγκραζόμενοι τις ιδεολογικές ζυμώσεις που συντελούνται στην ελληνική κοινωνία αλλά και παγκοσμίως, προχώρησαν στη δημιουργία αυτού του Ιστότοπου, με την ελπίδα και τον πόθο, ο χώρος αυτός να αποτελέσει το βήμα ενημέρωσης εκατοντάδων ανησυχούντων ανθρώπων, που επιθυμούν να δράσουν ενάντια στην Παρακμή, μακριά από κομματικές καθοδηγήσεις και "υποδείξεις".
Αντιλαμβανόμενοι τον υπ' αριθμό Ένα εχθρό των λαών, που δεν είναι άλλος από το Νεοφιλελευθερισμό και τον Ιμπεριαλισμό του Κεφαλαίου, αποφασίσαμε να οργανώσουμε ένα μικρό οπλοστάσιο Ιδεών, που θα αναζητήσει την "άλλη όψη" των πραγμάτων και των σύγχρονων ιδεολογιών, προβάλλοντας παράλληλα κάθε άλλη πρωτοβουλία που αντιμάχεται την Παγκοσμιοποίηση, ανεξαρτήτως της ιδεολογικής ή όποιας άλλης προέλευσης.
Φυσικά και δεν επαναπαυόμαστε στην "ασφαλή λύση" της διαδικτυακής ανωνυμίας, καθώς είμαστε άνθρωποι που αγωνίζονται σε καθημερινή βάση στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους δρόμους, και όπου αλλού βρίσκονται πολίτες αγανακτισμένοι και διατεθειμμένοι να πολεμήσουν ενάντια στην "προδοσία και την ασχήμια που χτυπάει την πόρτα μας", όπως είπε πρόσφατα και ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.



Τι πιστεύουμε;

Ιδεολογία του Ιστότοπου "ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ" είναι η πίστη στον Σοσιαλισμό και την Πατρίδα, μακριά από τις παραφθορές και τις διαστρεβλώσεις που επέφερε στις έννοιες αυτές η άκρατη καπηλεία τους.


ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ σε έναν Σοσιαλισμό "εκ των κάτω", όπως εκφράστηκε τα πρώτα χρόνια της αξέχαστης Οχτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία του 1917, πριν αυτός ξεπέσει σε ένα δικτατορικό γραφειοκρατικό μηχανισμό, όπως ήταν η σταλινική και μετα-σταλινική ΕΣΣΔ.
ΔΙΑΠΝΕΟΜΑΣΤΕ από την ιδέα μιας αυτοδιαχειριζόμενης κοινωνίας, όπως επιχειρήθηκε στην Παρισινή Κομμούνα του 1871, χωρίς εξουσιαστές και εξουσιαζομένους, όπου οι λαοί θα απολαμβάνουν χωρίς καταπίεση τα αγαθά της ειρήνης, της κοινοκτημοσύνης και της ελευθερίας.
ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ από τις εθνικοαπελευθερωτικές επαναστάσεις του Λαού μας, επαναστάσεις που πάντοτε ενείχαν και κοινωνικό περιεχόμενο. Αλάνθαστοι οδηγοί μας στον σημερινό αγώνα μας είναι η Εθνική Επανάσταση του 1821 ενάντια στον Οθωμανό κατακτητή, η μεγάλη Εθνική Αντίσταση των ετών 1940-49 ενάντια στους Γερμανοϊταλούς και Αγγλοαμερικανούς, αλλά και η Εποποιία της ΕΟΚΑ 1955-59 ενάντια στην κτηνώδη βρετανική αποικιοκρατία.
Δεν παραμερίζουμε όμως και την μακραίωνη ιστορική (πολιτιστική και αντιστασιακή) πορεία του Λαού μας, από το Μαραθώνα και τις Θερμοπύλες, μέχρι τους υπερασπιστές της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, που έδωσαν τη ζωή τους για να διαφυλάξουν την πανάρχαια Ελληνική τους ταυτότητα, κτήμα και καύχημα μέχρι σήμερα των ανθρώπων όλης της γης.


Ως αγωνιστές και μελετητές των ανθρωπιστικών γραμμάτων, απόγονοι ενός οικουμενικού Πολιτισμού, όπως ήταν ο Ελληνικός (σε όλες τις εκφάνσεις του) οφείλουμε να αποτίουμε φόρο τιμής στους μεγάλους Πατέρες της Γνώσης, της Επιστήμης και των Τεχνών, από τους αρχαίους φιλοσόφους και επιστήμονες, μέχρι τους Βυζαντινούς υμνογράφους, τους πρωτοπόρους της Αναγέννησης και τους Νεοέλληνες ποιητές και στοχαστές που ύμνησαν το ιδανικό της Ελευθερίας: το Ρήγα, το Σολωμό, τον Παλαμά, το Σεφέρη, τον Κάλβο, το Βάρναλη, τον Ελύτη, το Ρίτσο και πολλούς άλλους.


ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ σε κάθε Έλληνα ο οποίος δεν έχει διαβρωθεί από την κοσμοπολίτικη προπαγάνδα και θέλει να αντισταθεί με όπλο τη ΓΝΩΣΗ ενάντια στην απώλεια των κοινωνικών κατακτήσεων, την περιθωριοποίηση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την διαστρέβλωση της δημοκρατίας, την καταπάτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και την αλλοτρίωση της πολιτιστικής μας ζωής.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για μια Ελλάδα αφυπνισμένη, ανεξάρτητη, πρωτοπόρο των εξελίξεων και συμπαραστάτη κάθε καταπιεζόμενου από τη Νέα Τάξη λαού.
ΘΕΛΟΥΜΕ μια νέα γενιά που δεν θα παραχωρήσει αμαχητί τις κατακτήσεις των προηγούμενων γενεών στην κτηνωδία του Κεφαλαίου και θα ορθώσει το ανάστημά της ενάντια στους παγκόσμιους επικυριάρχους και τους εδώ εκφραστές τους Αμερικανοτσολιάδες, με έμπρακτη αλληλεγγύη προς κάθε καταφρονημένο και καταπιεσμένο από τη Νέα Εποχή.
ΤΙΜΟΥΜΕ, τέλος, κάθε εθνικό και κοινωνικό αγωνιστή, από όποιον χώρο κι αν προέρχεται, ο οποίος αφιέρωσε ή έχει αφιερώσει τη ζωή του στην υπεράσπιση των αγνών, πατριωτικών ιδεωδών, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ταξικής δημοκρατίας, κόντρα στον άπατρι κοσμοπολιτισμό της εποχής μας, που βαπτίζει τους εξεγερμένους στο αντεθνικό καπιταλιστικό σύστημα ως "εθνικιστές", "ρατσιστές", "εξτρεμιστές" και "φονταμενταλιστές".


Η "ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ" απευθύνεται σε όλους/ες εσάς, που αναζητείτε το "αντισυμβατικό". Σε όλους/ες εσάς που ψάχνετε πέρα από τα κατεστημένα όρια της mediaκής "πολυφωνίας".
Σε όλους/ες εσάς που πιστεύετε ότι ο Διεθνισμός προϋποθέτει πρώτα απ' όλα τον Πατριωτισμό, αλλιώς εκφυλίζεται σε κάλπικο, φιλοϊμπεριαλιστικό Κοσμοπολιτισμό...
Στο χέρι μας είναι να (ξανα)κάνουμε την Πατριωτική Επαναστατική Αριστερά, πρωτοπόρο των εξελίξεων...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 04, 2008 10:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΜΕΙΛ ΣΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Επιστροφή στην κορυφή
Manko



Ένταξη: 17 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 36

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 05, 2008 4:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Την ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας με τους διαχειριστές του blog μπορείτε να τη βρείτε στην κεντρική σελίδα του ιστότοπου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες