Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΤΣΙΠΡΑΣ: Η φλυαρία του τίποτα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 10, 2008 12:40 am    Θέμα δημοσίευσης: ΤΣΙΠΡΑΣ: Η φλυαρία του τίποτα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τσίπρας: η φλυαρία του τίποτα

Ομολογώ, ότι πίεσα υπερβολικά τον εαυτό μου να ακούσει μέχρι το τέλος το λόγο του Τσίπρα. Είμαι 48 χρόνια (από τα 16 μου) στο αριστερό κίνημα. Τέτοιες αρλούμπες, φλύαρες, ασυνάρτητες και σύνθετες σοφιστείες πρώτη φορά άκουσα. Ούτε ένας ξεπεσμένος κεντρώος δεν θα μίλαγε έτσι: Τόσο άχρωμα, τόσο άγευστα, τόσο αφυδατωμένα, τόσο φροντισμένα ηλίθια.
Και ο Αβραμόπουλος ακόμα που πήγε κι αυτός να κατασκευάσει το κόμμα-εικόνα, ήταν πιο «πολιτικός». Τα ίδια ακριβώς με τον Τσίπρα έλεγε, αλλά πιο συγκροτημένα. Σε ένα μόνο διέφερε ο Τσίπρας: Αυτός στις ίδιες σοφιστείες και φλύαρες ηθικολογίες κόλλαγε την ετικέτα της «αριστεράς», της «ριζοσπαστικής αριστεράς»!!!

Σε μια απλή ετικέτα διαφέρει ο Τσίπρας από τις καθεστωτικές δυνάμεις. Ο λόγος του ούτε γεύση αριστερή δεν είχε!!!


Ακόμα και σαν λέξεις ο «καπιταλισμός», ο «σοσιαλισμός» κ.λπ, ήταν εξαφανισμένες από τον «αριστερό» Τσίπρα. Από αυτή την άποψη βρίσκεται πιο πίσω και από το σημερινό ΠΑΣΟΚ!!!
Η διαφορά; Η απάτη του ΠΑΣΟΚ δοκιμάστηκε στην πράξη.
Η απάτη του ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα πιο αποκρουστική) έχει το προνόμιο του περιθωρίου...


Για πρώτη φορά στην ιστορία θα γίνει ένας «αρχηγός», αριστερού υποτίθεται κόμματος, που θα είναι τόσο θεωρητικά και πολιτικά ανεπαρκής. Θα στερείται στοιχειώδους θεωρητικής γνώσης, ανύπαρκτος πολιτικά, με μόνες «αγωνιστικές» εμπειρίες την απουσία εμπειριών. Για πρώτη φορά στην αριστερή ιστορία γίνεται αρχηγός ενός κόμματος ένα ΤΙΠΟΤΑ. Ένας άνθρωπος που ούτε στοιχειωδώς δεν αποκαλύπτει, ούτε κρίνει τη λειτουργία της εκμετάλλευσης, αλλά θέτει το όλο ζήτημα ηθικολογκικά, αχαλίνωτα ηθικολογικά: Μια διαδικασία ολοκληρωτικού αποχρωματισμού της σκέψης!!!
Αυτός είναι ο λόγος του νεοταξικού σκοταδισμού: του νέου "αριστερού" Μεσαίωνα!!!


Αυτός ο πλαστικός άνθρωπος,
πλαστικές «ιδέες» ξερνούσε: «χρησμούς» για «θέαμα» χωρίς κανένα περιεχόμενο. Επένδυε τις καραμπινάτες βλακείες του και ανυπόφορες σοφιστείες του με την ίδια γλοιώδη ηθικολογία που έχει αναπτυχθεί από τη σήψη και διαφθορά. Στηλίτευε τα συμπτώματα της σήψης, αλλά οι κοινωνικές εστίες της σήψης μένανε στο απυρόβλητο. Σήκωνε την γροθιά του εναντίον των οικονομικών δυναστών και «νταβατζήδων» (αυτό που κάνουν όλοι, και πιο επιθετικά ο Καρατζαφέρης) αλλά το σύστημα που γεννάει το κέρδος και τους δυνάστες έμεινε στο απυρόβλητο. Γι’ αυτό και η λέξη «καπιταλισμός» είχε καταργηθεί από το λεξιλόγιό του. «Ντρεπόταν» αυτός ο σιδερωμένος νέος «αριστερός ηγέτης» να τον καταγγείλει ακόμα και φραστικά.

ΕΤΣΙ μιλούσε με σοφίσματα και επιδιδόταν σε αλχημείες. Ακούστε δύο καραμπινάτες ηλιθιότητες:

Πρώτη. Δεν υπάρχει μόνο κρίση του δικομματισμού, αλλά και του εργαλείου»!!! Χρησμός που δεν εξηγεί ποιο είναι το εργαλείο. Προφανώς το πολιτικό σύστημα. Κοινότοπη διαπίστωση!!! Γιατί βρίσκεται σε κρίση το «πολιτικό σύστημα», ΚΑΜΙΑ εξήγηση. Δηλαδή η πολιτική κρίση είναι μετέωρη, δεν αντανακλά την κοινωνική κρίση, το αδιέξοδο ενός οικονομικού συστήματος σε παρακμή: Του καπιταλισμού!!!
ΟΧΙ! Γι’ αυτόν τον «αριστερό» δεν είναι το καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει τα φαινόμενα της σήψης και παρακμής…

ΔΕΥΤΕΡΗ: Μια λοιπόν και ο καπιταλισμός δεν φταίει, ο Τσίπρας οδηγείται στο δεύτερο σόφισμα: «Φταίνε οι σχέσεις κράτους και πολιτικής»!!! Ναι καλά ακούσατε: αυτή την αρλούμπα ξεστόμισε ο «ριζοσπάστης αριστερός», Τσίπρας!!!

Αγωνίζεται, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, μας το είπε κι αυτό, να ανατρέψει τις δοσμένες σχέσεις κράτους και πολιτικής, να απαλλάξει το κράτος από την υποταγή του στο μεγάλο κεφάλαιο!!!

Ο Καρατζαφέρης, λέει, ακριβώς τα ίδια πράγματα. Απλώς αυτός αντιλαμβάνεται πιο καλά το ρόλο του κράτους, ότι είναι το «εργαλείο» της πολιτικής, και ζητάει «ισχυρό κράτος» για να χτυπήσει το κεφάλαιο!!!

Το τι είναι το κράτος και μάλιστα σήμερα στην υπερεθνική ιμπεριαλιστική εποχή δεν μας εξήγησε ο Τσίπρας. Τι θα μπορούσε βεβαίως να πει ένας θεωρητικά αδαής και πολιτικά αναλφάβητος.

Δεν μας είπε όμως και πώς συγκεκριμένα θα το κατορθώσει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση και εδώ ήταν ένας «χρησμός»: Με την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ της αριστεράς. Φυσικά κι εδώ έπρεπε να μας εξηγήσει το γιατί η αριστερά του Ανδρέα, η οποία ήταν παρασάγγες πιο επαναστατική από την «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα καταλυτικά ηγεμονική, όχι μόνο δεν κατάφερε αυτές τις «ανατροπές», αλλά γέννησε το έκτρωμα Σημίτη και τον Τσίπρα: Το υπό-έκτρωμα…,

Ο νέος, λοιπόν, «αρχηγός» της «ριζοσπαστικής αριστεράς» δεν έδωσε τίποτα:

ΟΥΤΕ ιδεολογικές θέσεις.
ΟΥΤΕ πρόγραμμα
ΟΥΤΕ καν μια αριστερή πολιτική και οργανωτική πλατφόρμα.
ΜΟΝΟ πολιτικούς χρησμούς, φλυαρίες σοφισμάτων, ρητορικές καταναλωτικές «ατάκες»


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 10, 2008 1:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για να καταλάβουμε το τί γίνεται σήμερα στην "ελτίστικη αριστερά", αναδημοσιεύουμε κείμενο από το τεύχος 23 του ΡΕΣΑΛΤΟ.




Το Πνεύμα της παρακμής
και πώς η «αριστερή» διανόηση έγινε
Το «πνεύμα» της Νέας Εποχής

Γράφει: Ο Θύμιος Παπανικολάου


Ένα από τα πιο κτυπητά χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι ότι οι «οργανικοί διανοούμενοι» του καπιταλισμού στη σημερινή φάση της παγκοσμιοποίησης και του χρηματιστηριακού «διεθνισμού» είναι πρώην αριστεροί, καλλιτέχνες και γενικά πνευματικοί άνθρωποι. Φυσικά όλοι αυτοί συνεχίζουν να λένε ότι είναι αριστεροί παρά το γεγονός ότι αποτελούν την ιδεολογική αστυνομία του συστήματος, τους ακριβοπληρωμένους καθεστωτικούς λακέδες.
Πού οφείλεται, πώς εξηγείται και τι νόημα έχει αυτή η πλήρης ενσωμάτωση και μετάλλαξη της «αριστερής» διανόησης η οποία αποτελεί σήμερα τον ιδεολογικό τρομοκράτη της Νέας Τάξης, το άλλοθι και το τεκμήριό της;
Το φαινόμενο της αποστασίας αριστερών διανοουμένων δεν είναι καινούργιο. Πάντα στις δύσκολες καμπές της ιστορίας πολλοί από αυτούς γονάτιζαν αξιολύπητα και μετατρεπόντουσαν σε γενίτσαρους του κεφαλαίου. Αυτό, όμως που γινόταν χθες αποσπασματικά σήμερα έχει πάρει επιδημική, σχεδόν καθολική μορφή. Πάντα αυτά τα φαινόμενα της λιποταξίας και μετάλλαξης του αριστερού πνεύματος αποτελούν την έκφραση και το σύμπτωμα δύο βασικών παραγόντων: Από τη μια είναι η κατάσταση του διεθνούς εργατικού και επαναστατικού κινήματος και από την άλλη οι απαιτήσεις του συστήματος της καπιταλιστικής παρακμής, η θέση και ο ρόλος της διανόησης, καθώς η πνευματική κατάσταση, οι αξίες και η ιδεολογία που ηγεμονεύουν.
Η ήττα και η μακρόχρονη ακινησία των λαϊκών κινημάτων, η ήττα του γραφειοκρατικού Σοβιετικού μοντέλου και η κατασυκοφάντηση στο πρόσωπο αυτού του εκτρώματος των σοσιαλιστικών ιδεών άφησαν ελεύθερο και γόνιμο το έδαφος για την πλήρη κυριαρχία του πνεύματος της καπιταλιστικής παρακμής και γονάτισαν το «αριστερό» πνεύμα. Σε τέτοιες οπισθοδρομικές εποχές, εποχές που η σήψη και οι «αξίες» της αυθαδιάζουν τρομοκρατικά, είναι άθλος να στηθείς στα πόδια σου, ιδιαίτερα η μικροαστική αριστερή διανόηση, η οποία ήταν ραχιτική από την γέννησή της, θεωρητικά ανεπαρκής, πολιτικά και ηθικά απροετοίμαστη.

Η διαλεκτική μετάλλαξη

Δεν πρέπει να φανταστούμε ότι το σημερινό άθλιο κατάντημα των πρώην αριστερών καλλιτεχνών και διανοουμένων έγινε με μιας, ότι μεταμορφώθηκαν σε σύγχρονους γενίτσαρους σαν ξαφνικά να τους κτύπησε το ραβδάκι της Κίρκης. Υπάρχει μια διαλεκτικά εξελικτική πορεία που τους ενσωμάτωσε και που καθορίστηκε αποφασιστικά από τους λόγους που προανέφερα.
Το θεμελιακό στοιχείο για να κατανοήσουμε αυτή την εξέλιξη είναι το σύστημα μέσα στο οποίον ζούνε, σε συνδυασμό με τις πολιτικές ήττες και προδοσίες του σοσιαλιστικού κινήματος. Όταν λείπουν οι επαναστατικές κοινωνικές εντάσεις και τα μαζικά μαχητικά κινήματα, δηλαδή τα «κοινωνικά κίνητρα» που βελονιάζουν το συναίσθημα, αφυπνίζουν τη σκέψη και ενεργοποιούν τη συνείδηση του συλλογικού κοινωνικού είναι, τότε η καλλιτεχνική και διανοητική παραγωγή υποτάσσεται καταλυτικά στο «πνεύμα» και τις «αξίες» του συστήματος.
Και ποιο είναι αυτό το σύστημα; Ο καπιταλισμός σε σήψη και παρακμή. Στις σύγχρονες κοινωνίες η αστική τάξη όχι μόνο δεν έχει κανέναν προοδευτικό ρόλο να εκπληρώσει, αλλά έχει καταντήσει απολύτως αντιδραστική. Στον εικοστό αιώνα, εκτός από τους δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους (ασύλληπτης φρίκης και καταστροφών) που η αστική κοινωνία εξεκόλαψε και εξαπέλυσε πάνω στην υδρόγειο, έβγαλε (φυσιολογικό της άνθος) το φασισμό, και επεξεργάστηκε εν ψυχρώ, και εφάρμοσε με μεθοδικότητα τις πιο φρικαλέες πρακτικές, για να διατηρεί την κυριαρχία και να εξασφαλίζει την υποταγή: Βασανιστήρια, στρατόπεδα συγκεντρώσεων, ομαδικά εγκλήματα, συλλογική ευθύνη, παρακολούθηση και έλεγχος των συνειδήσεων κ.λπ.
Η ύπαρξη της αστικής τάξης όλο σχεδόν τον 20ο αιώνα και σήμερα όσο ποτέ άλλοτε αποτελεί την ιστορική άρση κάθε ανθρώπινης αξίας, την έσχατη κατάπτωση του ανθρώπινου στοιχείου.
Ήδη από τις πρώτες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα ο αστικός κόσμος δεν έχει να προβάλλει καμιά δικαιολογία της ύπαρξής του. Όλες οι αστικές αξίες έχουν ανεπανόρθωτα χρεοκοπήσει και διαλυθεί: Η φιλοπατρία, η εθνική κυριαρχία, η αστική οικογένεια, η θρησκεία, ο κοινοβουλευτισμός, οι ατομικές ελευθερίες. Η ισχύς τους έγινε ασυμβίβαστη πλέον με την ύπαρξη της αστικής τάξης. Οι πιο συνειδητοί και κυνικοί υπερασπιστές του καπιταλισμού δεν δίστασαν να διακηρύξουν δημόσια την χρεοκοπία των αστικών αξιών. Και τα ριζοσπαστικά κινήματα της νεολαίας τροφοδοτήθηκαν από αυτή τη χρεοκοπία των αξιών και τη βάθαιναν. Γιατί όταν χτυπάς τις παραδοσιακές αξίες που ο αστικός κόσμος τις έχει οδηγήσει σε χρεοκοπία, χωρίς να τις αναστυλώνεις, να τις αναγεννάς και να δημιουργείς ένα νέο σύστημα αξιών συμβάλλεις στη γενική αποσύνθεση.
Ο επαναστατικός, λοιπόν, μικροαστικός ριζοσπαστισμός της νεολαίας «χτύπησε» τις αστικές αξίες που είχαν γίνει βάρος και για τον ίδιο αστικό κόσμο. Ο κόσμος αυτός είχε πάψει προ πολλού να πιστεύει σε αυτές στις αξίες που ο ίδιος είχε δημιουργήσει. Δεν στηριζόταν σε αυτές και ήταν ανίκανος να παράγει ένα νέο σύστημα αξιών.
Μέσα σε αυτό το γενικό πνεύμα γαλουχήθηκε και η αριστερή διανόηση. Μικροαστική από τη φύση της δεν κατανόησε ότι χτυπά τις αστικές αξίες που το ίδιο το κεφάλαιο δεν τις ήθελε πια. Το κεφάλαιο στο πρόσωπο αυτής της διανόησης βρήκε την ιδεολογική του εμπροσθοφυλακή. Έτσι στο πρόσωπο της αριστερής μικροαστικής ιντελιγκέντσιας το κεφάλαιο βρήκε το «προοδευτικό» του άλλοθι.



Η τέχνη της παρακμής


Η τέχνη ως το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κουλτούρας αποτύπωσε πρώτη αυτή το αδιέξοδο της αστικής παρακμής, αλλά και της ενσωμάτωσης της ιντελιγκέντσιας.
Μια τάξη που η ύπαρξή της αντιπροσωπεύει την άρνηση του ανθρωπισμού και του Λόγου δεν είναι δυνατόν να δει στην τέχνη ένα υψηλό ιδεώδες, να συσχετίσει τη λειτουργία της με τους μεγάλους σκοπούς της ανθρωπότητας. Μια καλλιτεχνική αναπαράσταση της ζωής των κυρίαρχων τάξεων, των κοινωνικών της θεμελίων, των ωμών τάσεών της, του αληθινού βάθους της αγχώδους ψυχολογίας της θα ήταν κάτι πολύ σκληρό και ανυπόφορο για τους κυρίαρχους. Η ίδια λοιπόν η κοινωνική υπόσταση της κυρίαρχης τάξης αποκλείει την ανάπτυξη μιας μεγάλης και δυνατής ρεαλιστικής, ανθρωπιστικής τέχνης μέσα στους κύκλους των διανοουμένων.
Η τυπική αστική τέχνη της παρακμής, μοιραία, καταντάει αντιρεαλιστική, αντιουμανιστική, αδειανή, ασήμαντη, αφηρημένη, ασυνάρτητη, εγωκεντρική, παραληρηματική, του «ονείρου» και του «ενστίκτου».
Η ασάφεια και η σκοτεινότητα, φαινόμενο τόσο συχνό στην τέχνη της παρακμής, δεν οφείλεται σε κάποιο δήθεν βαρυσήμαντο βάθος, σε μια σύλληψη ή ιδέα πλούσια και βαθιά. Το βάθος αυτής της ερμητικής τέχνης δεν είναι καθόλου σκοτεινό. Απεναντίας πρόκειται για πράγματα πολύ κοινά, μα ανάξια και επονείδιστα: για την ηθική και ιδεολογική γύμνια ενός κόσμου που η υπόστασή του προϋποθέτει την πιο βαθιά ανηθικότητα, την εκμετάλλευση. Πώς να μιλήσει κανείς γι’ αυτό απροκάλυπτα και φανερά, αν δεν είναι για να αντιταχθεί;
Η πνευματική αυτή κατάσταση αντιστοιχεί όχι μόνο στην πραγματικότητα της υπόστασης του καπιταλισμού, αλλά εκφράζει και την ιδιαίτερη πραγματικότητα της υπόστασης της μικροαστικής διανόησης και την ψυχολογία της που γεννιέται από τους ιδιαίτερους όρους ύπαρξής της. Είναι μια ψυχολογία της πολλαπλά ταλαιπωρημένης και απαθλιωμένης συνείδησης. Είναι η ψυχολογία του κενού. Δηλαδή του μετέωρου, εξωτερικού και απομονωμένου παρατηρητή. Και από μια τέτοια θέση έχει κανείς την εικόνα ενός κόσμου χαώδους, χωρίς ειρμό, παράλογου, αυθαίρετου, ασυνάρτητου, ζοφερού και αδιέξοδου. Επίσης από μια τέτοια θέση η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα προσλαμβάνουν στη μικροαστική διανόηση νοσηρές μορφές. Τέτοιες τυραγνημένες και ακρωτηριασμένες συνειδήσεις δεν παράγουν και δεν ανακυκλώνουν απλώς την παρακμή, αλλά γλιστράνε εύκολα στην ηθική κατάπτωση και στη διανοητική αθλιότητα, σε κάθε είδος προστυχιά…
Η «καταστροφή του λογικού», συνεπώς, η Κρίση του Πνεύματος και το αδιέξοδο της τέχνης, είναι ειδικές μορφές και συστατικό τμήμα της γενικής κρίσης ενός κόσμου σε αποσύνθεση.

Στο αγκίστρι των υπερεθνικών ελίτ

Μέσα σε αυτή την καθολική «κρίση του πνεύματος» και στα αποσυνθετικά αδιέξοδα δεν ήταν δύσκολο (μια και η σοσιαλιστική σοβιετική καρικατούρα είχε καταρρεύσει, δημιουργώντας έτσι χείμαρρους κατασυκοφάντησης του σοσιαλισμού και του μαρξισμού) να ενσωματωθεί πλήρως και να υποταχθεί σχεδόν καθολικά η αριστερή διανόηση.
Στην «ψυχή», της ταξικά αποχρωματισμένης αριστερής διανόησης τα πάντα ήταν στάχτη, τα πάντα συντελεσμένα. Το σύμπαν είναι πεθαμένο, το ρολόι της ιστορίας σταματημένο. Τα υπερεθνικά μονοπώλια της προσέφεραν μια «δικαίωση» και ένα ρόλο.
Τη «δικαίωση» των αγώνων του μικροαστικού ριζοσπαστισμού της. Το υπερεθνικό κεφάλαιο και οι πλανητικοί μηχανισμοί του όχι μόνο επεδίωκαν την ολοκληρωτική ισοπέδωση των αστικών αξιών (ο ρηχός πάντα στόχος της αριστερής μικροαστικής κριτικής), αλλά και προχωρούσαν σε δομικές και θεσμικές κατοχυρώσεις αυτών των επιδιώξεων (Εκπαίδευση, ΜΜΕ, νομικά πλαίσια κ.λπ). Η σιδερένια, συνεπώς λογική της παγκοσμιοποίησης βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τη «δικαίωση» των νεολαιίστικων αγώνων του μικροαστικού, αριστερού ριζοσπαστιμού και τα παλιά, δογματικά ιδεολογήματα της αποστεωμένης Αριστεράς.
Τα πλανητικά κέντρα εξουσίας προφέρουν και ένα ρόλο σε αυτή τη διανόηση. Το ρόλο της παραγωγής και αναπαραγωγής των νέων ιμπεριαλιστικών μύθων στο όνομα μιας «προοδευτικής» πάλης ενάντια στους παλιούς αστικούς μύθους (τωρινό παράδειγμα ο Λιάκος και η παρέα του). Και η αριστερή διανόηση είχε επεξεργαστεί καλύτερα από τον κάθε ένα την ΚΡΙΤΙΚΗ κατά των αστικών μύθων. Μόνο που δεν κατάλαβε ότι χτυπώντας το αστικό, εθνικό χθες, οικοδομούσε την πλανητική, νεοταξική ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του σήμερα.
ΔΙΚΑΙΩΣΗ, λοιπόν και ΡΟΛΟΣ οργανικού διανοούμενου της παγκοσμιοποίησης. Ολοκληρωτική υποταγή στο Πνεύμα, τις Ιδέες και την Ψυχολογία της Νέας Εποχής, της πλανητικής ιμπεριαλιστικής εποχής.
Οι διαδικασίες (το προτσές) αυτής της ολοκληρωτικής ενσωμάτωσης και υποταγής απόκτησαν πυρετικούς ρυθμούς εξέλιξης μέσω των κεντρικών ιδεολογικών δομών της καπιταλιστικής εξουσίας: Εκπαίδευση, ΜΜΕ. Μέσα από αυτές τις ιδεολογικές χοάνες του συστήματος (εδώ συμπεριλαμβάνονται και τα κόμματα και η πληθώρα των ΜΜΟ και άλλων δομών) έγινε η πλήρης ΕΞΑΓΟΡΑ της μικροαστικής αριστερής διανόησης. Και φυσικά η εξαγορά δε σημαίνει μόνο τα οικονομικά προνόμια. Απείρως πιο ελκυστικά είναι τα κοινωνικά προνόμια, τα προνόμια φήμης, προβολής και πρόσβασης στους μηχανισμούς εξουσίας. Τα προνόμια της κοινωνικής και εξουσιαστικής αναρρίχησης. Και το χαρακτηριστικότερο ιδίωμα της μικροαστικής κάστας και ψυχολογίας, σε εποχές ιδιαίτερα σήψης και ανασφάλειας είναι η ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ…
Ετσι τα ισχυρά υπερεθνικά κέντρα εξουσίας βρήκαν τη νέα ιδεολογική τους αστυνομία, τους νέους γενίτσαρους στο πρόσωπο της καλοαναθρεμμένης μικροαστικής «αριστερής» διανόησης. Και ταυτόχρονα κατάφεραν ένα θανάσιμο πλήγμα κατά των σοσιαλιστικών ιδεών και του μαρξισμού. Μετέτρεψαν δηλαδή την έννοια «αριστερά» σε νομισματική μονάδα, σε γραμμάτιο πληρωτέο επί τη εμφανίσει. Και έτσι ακριβώς συμπεριφέρεται σήμερα η νεοταξική αριστερά.
Και αυτή η μεγάλη ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ επιτεύχθηκε στην Ευρώπη με τη σοσιαλδημοκρατία και στην Ελλάδα με το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ. Επί των ημερών του αυτή η ενσωμάτωση πήρε εκρηκτικά αποκρουστικές μορφές. Αυτή η «αριστερή» διανόηση κυριαρχεί παντού, σε όλες τις ιδεολογικές δομές του «εκσυγχρονιστικού» ελληνικού κράτους, προτεκτοράτου της νέας αυτοκρατορίας.


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Σουλιώτης



Ένταξη: 24 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 54

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 11, 2008 3:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σιχαμερό το σημερινό πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου. Δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 11, 2008 3:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
To είδα και εγώ. Ε ρε τί ροζ "μπουμπούκι" μεταφυτεύτηκε και ανθίζει στο Μαρούσι.
http://www.e-tipos.com/pdfViewer

Το γεγονός πρέπει να μας προβληματίσει για τα κομπρεμί που έχουν γίνει παρασκηνιακά.
Μετά από τα χθεσινά, αρχίζω να πιστεύω ότι οι μεγαλοσχήμονες των ΜΜΕ -που μόλις πριν από λίγες ημέρες συναντήθηκαν και αποφάσισαν να χαμηλώσουν τη Ζαχοπουλιάδα- προσανατολίζονται στην απορρόφηση του ΠΑΣΟΚ (που έφαγε τα ψωμιά του και δεν "τραβάει" με το Γιωργάκη ή οποιοδήποτε άλλο) από τον τΣΥΡΙΖΑ του "νέου, άφθαρτου, δυναμικού και ορμητικού" (ναι, θα τ'ακούσουμε και αυτό) Αλέξη Τσίπρα.

Νεοταξική αναδιάταξη λοιπόν με αιχμή ένα νεανικό πρόσωπο με "μυαλά" απ'τα παλιά ή στην καλύτερη περίπτωση τρικυμία στο κρανίο.
Το λένε και οι ίδιοι ότι πάνε για "κυβέρνηση συνεργασίας με πυρήνα τον τΣΥΡΙΖΑ".

Λογικό το βρίσκω.
Το άλλο σενάριο, ένας γερμανικού τύπου "μεγάλος" κυβερνητικός συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, απλώς θα έδινε τη χαριστική βολή στο δικομματισμό, χωρίς να έχει βρεθεί η εναλλακτική νεοταξική λύση.
Τώρα, θα γιγαντώσουν τον τΣΥΡΙΖΑ για παν ενδεχόμενο ενώ θα επιχειρήσουν να συρρικνώσουν το πάντα κοιμώμενο ΚΚΕ.

ΥΓ.Άραγε θα δούμε και τους ροζέ κωλοτούμπες των περασμένων ετών που πέρασαν (μέσω ΑΕΚΑ) ή μεμονωμένα στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και του Γιωργάκη να επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον;;;;
Επιστροφή στην κορυφή
Μουράλωφ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 12, 2008 12:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ριζοσπάστης.


«Ενας είναι ο εχθρός... »

«Ενας είναι ο εχθρός, ο καπιταλισμός», αναφώνησε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΝ, ο κ. Αλαβάνος, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του.

Ούτως ειπείν:

* Η υπογραφή κάτω από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και η αποδοχή ο ελληνικός λαός να ζει «κάτω από την μπότα του Γερμανού τραπεζίτη», η συμφωνία δηλαδή στον «συνταγματικό χάρτη» της λιτότητας που μεταφράζεται σε «αυξήσεις» 0,70 ευρώ στο μεροκάματο, των συμφώνων σταθερότητας που μεταφράζεται σε καρατομήσεις των κοινωνικών δαπανών, των ιδιωτικοποιήσεων που μεταφράζεται σε λεηλασία του δημόσιου πλούτου και της «ελευθερίας» κίνησης του κεφαλαίου που μεταφράζεται σε ασυδοσία να ποδηγετεί τους εργάτες, συνιστά... πλήγμα κατά του καπιταλισμού.
* Η θεωρία πως μπορεί να μετατραπεί σε «Ευρώπη των λαών» ο ιμπεριαλισμός της ΕΕ (που σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ σμπαράλιασε από τη Γιουγκοσλαβία μέχρι το Ιράκ και που οι αποφάσεις της - από την επιστροφή του Μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις μέχρι τον «βασικό μέτοχο» - υπηρετούν τις πολυεθνικές) συνιστά ...θούριο κατά του καπιταλισμού.
* Το να συνεργάζεσαι στις μισές νομαρχίες και δήμους της χώρας με το ΠΑΣΟΚ (το κόμμα που έκανε τους Ελληνες καπιταλιστές στα χρόνια της διακυβέρνησής του έξι φορές πλουσιότερους απ' ό,τι τους παρέλαβε σε σχέση με τους εργάτες) συνιστά ...πάλη κατά του καπιταλισμού.
* Το να ζητάς «κοινή δράση» με το ΠΑΣΟΚ (του Ρέππα, του άρθρου 16 και του ξεπουλήματος) στο Ασφαλιστικό, στην Παιδεία και στις ιδιωτικοποιήσεις συνιστά ...αντικαπιταλιστική πλατφόρμα.
* Το να πανηγυρίζεις για την ανατροπή του σοσιαλισμού το '91 και να χειροκροτάς έκτοτε με όλη τη δύναμη της ψυχής σου την «κεντροαριστερά» του Ζοσπέν, του Ντ' Αλέμα, του Σρέντερ ή τη σοσιαλδημοκρατία της Σεγκολέν ή ακόμα και τον «καλό» Κλίντον έναντι του «κακού» Μπους συνιστά ...καρφί στο μάτι του καπιταλισμού.

Εν κατακλείδι: Το να εξαντλείς τη ρητορική σου σε «αντινεοφιλελεύθερες» ρητορείες, διεκδικώντας ρόλο σημαιοφόρου και φέρελπιδος διαχειριστή του φαντάσματος του μετα-Κεϋνσιανισμού («τομές και μεταρρυθμίσεις που θα αναδιανέμουν τον παραγόμενο πλούτο», υποσχέθηκε προχτές ο κ. Τσίπρας) προφανώς και δε διαφεύγει της προσοχής των καπιταλιστών. Αλλωστε, οι καπιταλιστές ξέρουν καλύτερα από τον καθένα να ξεχωρίζουν τους «εχθρούς» τους λόγω και της μακράς τους εμπειρίας να συνεργάζονται με καρικατούρες «Αριστεράς» της εποχής του ...Κερένσκι.
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 12, 2008 9:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΡΙΖΑ: Άρνηση της Αριστεράς



ΑΥΤΟ που χαρακτηρίζει την Αριστερά (όχι στις «παρεκβάσεις» της, αλλά στην ουσία της) είναι ότι τα συνειδητά κίνητρα είναι τα πραγματικά και επαρκή κίνητρα της επαναστατικής στάσης. Και τα συνειδητά αυτά κίνητρα είναι: Η υπέρβαση της κατεστημένης καταπιεστικής μορφής πολιτισμού, οι ριζικά καινούργιοι τρόποι πραγμάτωσης του ανθρώπου, η έφεση της ελευθερίας, η ιδέα του αυτοκαθορισμού, του ανθρωπισμού, της αξιοπρέπειας, αυτό που λέμε κοινά ηθική στάση.
Η ΕΝΝΟΙΑ, συνεπώς, της Αριστεράς, σήμερα, είναι ταυτόσημη με την επαναστατική θεωρία, την επαναστατική βούληση και την επαναστατική πράξη: είναι ταυτόσημη με το σοσιαλισμό. Η Αριστερά για να είναι Αριστερά πρέπει να τείνει στην κατάλυση του καπιταλιστικού συστήματος, ενός συστήματος αυταρχικής ρύθμισης της κοινωνικής ζωής, που κρίνεται ως απάνθρωπο και άδικο, και στην αντικατάστασή του με ένα άλλο, ριζικά διαφορετικό, με άλλο σύστημα αξιών, ανθρώπινο και δίκαιο, που να αντιστοιχεί στις ανάγκες και στην ελεύθερη βούληση του συνόλου του πληθυσμού: το σοσιαλισμό.
ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ κίνημα δεν μπορεί παρά να είναι ένα κίνημα σήμερα αυθεντικά σοσιαλιστικό. Ένα κίνημα για την κατάργηση του καπιταλισμού και όχι μια μάταια προσπάθεια μπαλώματος του καπιταλιστικού καθεστώτος για τη διάσωσή του. Η Αριστερά για να είναι Αριστερά πρέπει να αποτελεί την ΕΜΠΡΑΚΤΗ προσβολή, ρήγμα και γκρέμισμα των συστατικών δομών εξουσίας του καπιταλιστικού καθεστώτος. Η Αριστερά πρέπει να είναι η έμπρακτη κριτική της κοινωνίας και ταυτόχρονα η ΠΡΟΤΑΣΗ ενός ΑΝΤΙΜΑΧΟΥ συστήματος αξιών: Η εναλλακτική πρόταση εξουσίας.
ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ πρόταση εξουσίας δεν είναι οι πολιτικές και ηθικές αοριστίες. Εναλλακτική πρόταση εξουσίας είναι ταυτόχρονα: Το σοσιαλιστικό μοντέλο, δηλαδή το εναλλακτικό μοντέλο εξουσίας και οι συγκεκριμένες μορφές της εναλλακτικής εξουσίας που έμπρακτα θα έρθουν σε ρήξη με τη «νομιμότητα» της καπιταλιστικής εξουσίας.
Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ πρόταση εξουσίας ορίζει και τα μέσα και τα όργανα που θα αντικαταστήσουν τις καπιταλιστικές δομές εξουσίας. Θέτει τους εναλλακτικούς θεσμούς εξουσίας που θα αντιστοιχούν στο νέο σύστημα αξιών, στις ανάγκες του αγώνα, στον αυτοκαθορισμό και στην ελεύθερη ανάπτυξη του ανθρώπου: Τους θεσμούς της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Γίνεται σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμιά σχέση με την έννοια της αριστεράς. Δεν έχει καμιά σχέση ούτε με το ρεφορμιστικό, μεταρρυθμιστικό μοντέλο της κλασσικής σοσιαλδημοκρατίας. Απλώς σφετερίζεται το όνομα «αριστερά» για να υπηρετήσει καλύτερα το σύγχρονο καπιταλιστικό καθεστώς.
«Aριστερό» όχημα των πλανητικών ιμπεριαλιστικών επιταγών είναι!!!
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 13, 2008 3:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πες τα Lupus
http://lupus002.blogspot.com/

ΑΡΧΙΣΑΝ τα σώου Τσίπρα

«Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποχώρησε από τα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ, επειδή εμποδίστηκε από τη διοίκηση η είσοδος στην αντιπροσωπεία του κόμματος και στα ΜΜΕ» (ΑΠΕ).

Ψέματα λέτε Αλέξη μου, κανένας δεν εμπόδισε την αντιπροσωπεία του ΣΥΝ.

Τις ΚΑΜΕΡΕΣ εμπόδισε η διοίκηση, όπως άλλωστε απαιτεί ο κανονισμός… "Ουδείς αρνήθηκε την είσοδο στον ίδιο και τους συνεργάτες του", λέει η ανακοίνωση του ΟΤΕ.
Αφού όλοι γνωρίζουν ότι στον ΟΤΕ δεν επιτρέπονται τα ΜΜΕ, εσύ γιατί κάλεσες και τα τηλεοπτικά συνεργεία; Μήπως σκόπιμα, για να "βγεις" μετά και να καταγγείλεις ότι το ...σύστημα και η κυβέρνηση σε αντιμάχονται;

Και μετά, γιατί έφυγες; Γιατί ακύρωσες την επίσκεψη στους 3ωρίτες και 4ωρίτες εργαζόμενους; Δεν σε ενδιέφερε τι είχαν να πουν, έστω και χωρίς την παρουσία ΜΜΕ;
Πολιτική γίνεται μόνο μπροστά στις κάμερες;


Άρχισες το show Αλέξη μου… Είσαι δημιούργημα των ΜΜΕ και γι αυτό μοιραία θα είσαι και λαϊκιστής. Να ξέρεις όμως ότι η τακτική "στημένα επεισόδια για λαϊκή κατανάλωση" έχει ημερομηνία λήξης στην πολιτική…

Κοίτα τι λέει η ανακοίνωση του ΟΤΕ

"η είσοδος σε κτίρια του ΟΤΕ δεν επιτρέπεται σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα και μέσα ενημέρωσης. Από τον κανόνα εξαιρούνται αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων και οι συνοδείες τους που είναι ευπρόσδεκτοι, με την προϋπόθεση να έχουν υποβάλει το αίτημα εγκαίρως και να μην συνοδεύονται από ΜΜΕ μέσα στο κτίριο. Την διαδικασία αυτή σεβάστηκαν μέχρι τώρα όλοι οι αρχηγοί κα

Επιστροφή στην κορυφή
Περικλής Γιαννόπουλος



Ένταξη: 14 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 42
Τόπος: Αθήναι, Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 14, 2008 4:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ποιός Λαζόπουλος; Η γλοιώδης υποστήριξη στον Τσίπρα συνεχίζεται από την «δεξιά» «Καθημερινή». Ξεσάλωμα:

Μπουκάλας
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_148_13/02/2008_259151

Ο Μπουκάλας δεν κρατιέται, χοροπηδάει από την χαρά του, που όλοι καταποντίζονται και ο Τσίπρας... εκτοξεύεται στους αιθέρες!

«Kάθε βδομάδα, κάθε δεκαπενθήμερο, και χαμηλότερα ο δικομματισμός. Κάθε νέα δημοσκόπηση, επιβεβαιώνει όσα αντιλαμβάνεται ο καθένας στον ανθρώπινο μικροχώρο του, στη δουλειά, στη βραδινή παρέα, στο καφενείο, στη λαϊκή: ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πληρώνει στους λίγους μήνες της νέας θητείας της σχεδόν όσο πλήρωσε στα τριάμισι χρόνια της προηγούμενης, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πείθει καν τους οπαδούς του ούτε στο ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης ούτε στον πολύ πιο δύσκολο ρόλο του «επόμενου κυβερνήτη», ότι το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ δεν ωφελούνται ιδιαίτερα από τη φθορά των δύο κομμάτων εξουσίας και ότι το μοναδικό κόμμα με σαφή και συνεχή την άνοδό του είναι ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στη χθεσινή δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του Σκάι και της «Καθημερινής» μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει θετικό ισοζύγιο (κατά είκοσι μονάδες) θετικών - αρνητικών απόψεων, ενώ τα άλλα τέσσερα κόμματα έχουν αρνητικό πρόσημο.»

Παπαχελάς (μετά την εκπομπή του)
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_146_13/02/2008_259197
Στροφή αριστερά και εξουσία

Ο Παπαχελάς βλέπει τον Τσίπρα προορισμένο να... κυβερνήσει (!):

«Αν η Κεντροδεξιά [ΝΔ] δεν έχει τίποτα να προτείνει ως όραμα και η Κεντροαριστερά [ΠΑΣΟΚ] ξέχασε πώς κέρδισε τη μεσαία τάξη, λογικό είναι να ψάχνουν οι ψηφοφόροι κάτι καινούργιο. Και εκεί βρίσκουν αυτούς [ΣΥΡΙΖΑ] που διαμαρτύρονται και ψάχνουν εναγωνίως εκείνους που θα μπορούσαν να κυβερνήσουν...»

και Καρκαγιάννης
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_152_13/02/2008_259114

Ο Καρκαγιάννης είναι ακόμα πιο προχωρημένος - ζητά από την Αριστερά να... απενοχοποιήσει τον καπιταλισμό (!):

«Μόνο η Αριστερά έχει το ηθικό κύρος να αποενοχοποιήσει την επιχειρηματικότητα και το κέρδος και να αναγνωρίσει και ταυτόχρονα να περιφρουρήσει τη δημοκρατικότητα και τον εξισορροπητικό ρόλο της αγοράς. Την επιχείρηση τη διαχειρίζονται ιδιώτες με κύρια επιδίωξη το κέρδος, αλλά ανήκει στην κοινωνία, από κει αντλεί τη δύναμή της. Και το κέρδος, ως κοινωνικό περίσσευμα, έχει να διαδραματίσει κρίσιμο κοινωνικό ρόλο. Το δημοκρατικό κράτος οφείλει να περιφρουρήσει την κοινωνικότητα της επιχείρησης και του κέρδους, πρώτα από την καταλήστευση των ιδιοκτητών της. Εχει και τα μέσα και την πείρα.»

δίνουν ρέστα...
_________________
Τό δε την Πόλιν σοι δούναι ούτ' εμόν εστίν ούτ' άλλου των κατοικούντων εν ταύτη· κοινήι γαρ γνώμηι, πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών.
(Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος, ο Μαρμαρωμένος Βασιληάς μας)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 14, 2008 5:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συμφωνώ και επαυξάνω!!!
Στο νέο τεύχος που θα κυκλοφορήσει, γύρω στις 25, κατεδαφίζουμε αυτή τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ!!!
Χρήσιμα αυτά τα σταχυολογήματα, για να τα περάσουμε στο τεύχος.
Πράγματι δίνουν τα ρέστα τους οι γενίτσαροι...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αλιευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 20, 2008 7:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΚΟΜΑ και ο ΣΕΒ!!!

Από το "Έθνος"
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8400&pubid=508409

Από τα... αριστερά επιχειρεί παρέμβαση στο πολιτικό σύστημα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, καθώς χθες δημοσιοποίησε συγχαρητήρια επιστολή του προς τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για δεύτερη φορά που ο ΣΕΒ δημοσιοποιεί συγχαρητήρια επιστολή, με πρώτη εκείνη προς τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για την επανεκλογή του στις τελευταίες εθνικές εκλογές.
Η κίνηση
Ως προς τον λόγο της κίνησης αυτής ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δ. Δασκαλόπουλος, αναφέρει σχετικώς στην επιστολή του προς τον κ. Τσίπρα: «Η επιχειρηματική κοινότητα στον τόπο μας είναι ο κατεξοχήν χώρος, όπου αναδεικνύονται οι νέοι άνθρωποι και οι νέες ιδέες, ο κατεξοχήν χώρος που δεν τρομάζει με το καινούργιο», και συνεχίζει ο κ. Δασκαλόπουλος προσδοκώντας εμμέσως πλην σαφώς σε συνεργασία: «Γι' αυτό χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εκλογή σας, προσβλέποντας και στη δική σας συμβολή, ώστε ο δημόσιος διάλογος στη χώρα μας να απεμπλακεί από τα παρωχημένα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που τον ακυρώνουν».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΤΑΒΕΛΗΣ



Ένταξη: 28 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 283
Τόπος: Στύρα Ευβοίας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 21, 2008 5:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εχθρός είναι ο «εθνικισμός»

Το σοφιστικό τέχνασμα της νεοταξικής «αριστεράς» είναι η υποκατάσταση του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού με τον εθνικισμό! Όλες οι αποχρώσεις των «αριστερών πολυτελείας» θέτουν ως τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο της ανθρωπότητας τον εθνικισμό!!!
Έτσι, ο εχθρός δαιμονοποιείται και το κυριότερο επικαλύπτεται ο πραγματικός στόχος: ο καπιταλισμός στη πλανητική ολοκληρωτική μορφή του, Η Νέα Τάξη.
Διαβάζουμε στο κύριο άρθρο της «Αυγής»: «Ποιο είναι το κύριο; Τα Βαλκάνια, οι λαοί τους, να ξεφύγουν από το κλίμα των εθνικιστικών συγκρούσεων, των αντιπαραθέσεων».
Ας δούμε αυτό το νεοσκοταδιστικό «αριστερό» σόφισμα.
ΠΡΩΤΟΝ. Για τους «αριστερούς» της «Αυγής» είναι οι λαοί που φταίνε γιατί έχουν διαποτιστεί από τον «εθνικισμό»!!!
Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και η αυτοκρατορία που τους έχουν διχάσει και αιματοκυλίσει, που τους έχουν καλλιεργήσει και ερεθίσει τους θρησκευτικούς φανατισμούς και ποτίσει με τους «εθνικισμούς» των «μειονοτήτων», ΜΕΝΟΥΝ στο απυρόβλητο. Ποιος και γιατί παρήγαγε, σκόρπισε και εμπορεύτηκε το δηλητήριο του εθνικισμού; Αυτό μένει μυστικό εφτασφράγιστο!
Ο «εθνικισμός» ανυψώνεται σε υπερταξική, μεταφυσική, δαιμονοποιημένη έννοια: Σε «σκιάχτρο» για πάσα χρήση!!!
Δεύτερον. Μια λοιπόν και ο «εθνικισμός» γίνεται απόλυτο φετίχ, ο σύγχρονος «διάβολος», ανάγονται τα πάντα σε αυτόν: Οι αντιστάσεις ενός λαού εναντίον του πλανητικού ιμπεριαλισμού που βάρβαρα και κτηνώδη τους αφανίζει είναι … «εθνικισμός»!!!
Η υπεράσπιση της πατρίδας, της ιστορίας και της ζωής (κυρίως αυτά) από τους ΝΑΤΟϊκούς επιδρομείς και τα εκτελεστικά τους όργανα είναι … «εθνικισμός»!!!
Τρίτον. Η μία σοφιστεία οδηγεί σε άλλη, πλέκοντας έτσι ένα υφαντό σύνθετων σοφιστειών.
Μια και τα πάντα ανάγονται σε μια υπέρ-ιστορική και υπέρ-κοινωνική αφαίρεση, σε μια λέξη φετίχ («εθνικισμός») τότε η λέξη αυτή χρησιμοποιείται σαν σημείο εξίσωσης των πάντων. Εξισώνεται δηλαδή η επίθεση με την άμυνα, τα «τάγματα εφόδου» του ιμπεριαλισμού ( οι μαφίες και τα προτεκτοράτα) με την άμυνα των εθνών κρατών. Εξισώνεται με άλλα λόγια ο κατασκευασμένος, επιθετικός «εθνικισμός» των ιμπεριαλιστικών ορδών με τις εθνικές αντιστάσεις των λαών.
Φυσικά, η νεοταξική φιλοσοφία την οποία έχουν ασπαστεί ενθέρμως οι «αριστεροί» τύπου ΣΥΡΙΖΑ και Σία, αναποδογυρίζουν παντελώς την πραγματικότητα. Δεν μιλούν ΠΟΤΕ για τον «εθνικισμό» των ιμπεριαλιστικών ορδών (Αλβανών, Σκοπιανών και ουτσεκάδων), αλλά για τον «εθνικισμό» των αμυνόμενων: Σέρβων και κυρίως των Ελλήνων.
Αυτά μας λέει η «Αυγή» και οι παρατρεχάμενοι «προοδευτικοί», «αριστεριστές» και το κακό συναπάντημα…

_________________
Φωτιά και τσεκούρι όχι μόνο στους
προσκυνημένους, αλλά και στους
πράκτορες και προβοκάτορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 22, 2008 1:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έχεις δίκαιο, φίλε Νταβέλη. Ο "εθνικισμός" σήμερα για κάποιους "αριστερούς" έχει αποκτήσει έννοια μεταφυσική. Έχει καταστεί ο υπ' αριθμόν ένα "εχθρός" δίχως την παραμικρή ανάλυση του τι εστί "εθνικισμός", πως διακρίνεται από τον πατριωτισμό, πότε είναι επιθετικής μορφής και πότε αμυντικής, και κυρίως, αν τούτος εμφανίζεται κάπου-στην Βαλκανική χερσόνησο στην περίπτωσή μας- ποιες είναι οι υλικές συνθήκες, που ευνοούν την εκκόλαψή του και την εξάπλωσή του.

Δηλαδή είναι ίδιος ο "εθνικισμός" των φανατικών ισλαμιστών Αλβανοκοσσοβάρων, των κομιτατζήδων που κυβερνούν τα Σκόπια, με τον "εθνικισμό" του ελληνικού λαού, ο οποίος βλέπει η ειρήνη στην χερσόνησο του Αίμου να κρέμεται σε κλωστή και μάλιστα οι "εθνικιστικές" ύαινες των γειτονικών χωρών να εποφθαλμιούν εδάφη-με τις ευλογίες των ΗΠΑ-που με αίμα έχουν απελευθερώσει οι πρόγονοι του;

Είναι τόσο δύσκολο να απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά από την "αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ; Ή απλώς δεν ενδιαφέρεται τούτη η πολυδιαφημισμένη "αριστερά" για τέτοιου είδους αναλύσεις;

Και κάτι τελευταίο. Δεν ομοιάζουν οι διακηρύξεις του ΣΥΝ κατά του "εθνικισμού" με την αποκαλυπτική θεολογία και διδασκαλία ορισμένων χριστιανικών ή μη, αιρέσεων, οι οποίες διακηρύτουν-διδάσκουν ότι πλησιάζει η συντέλεια του κόσμου, ότι ο Αντίχριστος έχει γεννηθεί και ότι όλοι πρέπει να σπεύσουμε στις τάξεις των αιρέσεων αυτών, για να λυτρωθούμε; Αν αντικαταστήσουμε τον "Αντίχριστο" με τον "εθνικισμό" και την θρησκευτική αίρεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, και αν τον αποκαλυπτικό θεολογικό λόγο τον αντικαταστήσουμε με έναν απλουστευτικό πολιτικό λόγο, όπως εκείνος του ΣΥΝ δεν θα έχουμε μπροστά μας ένα κόμμα πλήρως αντιδραστικό, που μετέρχεται λόγο αντιδραστικό, όπως ακριβώς οι θρησκευτικές αιρέσεις; Διότι, στον λόγο του ΣΥΝ, ο "εθνικισμός" είναι το απόλυτο κακό, ο απόλυτος εχθρός, ενώ ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός που ευνοεί-πάντα ανάλογα με τα συμφεροντά του-τον "εθνικισμό", απουσιάζει από τον λόγο του ή, τέλος πάντων, θεωρείται λιγότερο επικίνδυνος και από τον "εθνικισμό"!


Τι έχουμε τότε ενώπιον μας ως εικόνα; Ένα κόμμα απολογητή, επί της ουσίας, του συστήματος. Κόμμα που δρα πεμπτοφαλαγγίτικα και υπονομευτικά. Και το τρομερότερο είναι ότι κύριως στόχος του είναι η άλωση της ψυχής και της συνείδησης των νέων του τόπου αυτού. Ή μήπως είναι άλλος ο σκοπός της επιλογής "Τσίπρα" στην προεδρία του κόμματος;
_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΑΤΑΛΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 23, 2008 2:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΤΑΝ ο Τσίπρας θέλει δίπλα του την Εκκλησία!!!

Στην πρώτη του τοποθέτηση στο κόμμα, ο Τσίπρας είπε ότι θέλουμε δίπλα μας την Εκκλησία και χαρακτήρισε ως ενθαρρυντική αλλαγή τη στάση της Εκκλησίας με το νέο αρχιεπίσκοπο, καθώς -όπως είπε- δεν είδαμε προτροπές για συλλαλητήρια στο θέμα της ΠΓΔΜ ενώ με θετικά λόγια μίλησε και για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τονίζοντας ιδιαίτερα τις οικολογικές ευαισθησίες

Τα δικά μας σχόλια περιττεύουν!!!

Επιστροφή στην κορυφή
Σουλιώτης



Ένταξη: 24 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 54

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 29, 2008 6:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μου είπαν ότι ο Τσίπρας είναι αρραβωνιασμένος με την κόρη του Αλαβάνου. Είναι αλήθεια;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κίρκη
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 05, 2008 5:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πολύ καλό!
Διαβάστε στο:http://politis-gr.blogspot.com/


ΔΟΛώνει με….. Τσίπρα !

Τα ύποπτα και διαπλεκόμενα ΜΜΕ προσπαθούν να τον παρουσιάσουν......

σαν τον «Ζορό» που θα μας …σώσει .


Και επειδή έχω μάθει στην ζωή μου , όταν τα ύποπτα ΜΜΕ “διαλαλούν” το εμπόρευμα τους εγώ να μην …..αγοράζω ,αλλά και επειδή αρκετοί φίλοι μέσω e-mail μου έχουν επισημάνει ότι δεν έχω …….ακουμπήσει καθόλου τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα , νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ασχοληθώ και με το …θείο βρέφος που τόσο …ξαφνικά μπήκε στην πολιτική μας καθημερινότητα.

Η περίοδος χάριτος λοιπόν που δικαιούται ο καθένας εξέπνευσε.

Ας ξεκινήσουμε σήμερα με απλά ερωτήματα και προβληματισμούς και συν τω χρόνω θα εμβαθύνουμε την …εξερεύνηση μας για το ΔΟΛωμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας κατά την έξοδό του από το υπουργείο Εξωτερικών πριν μερικές ημέρες επεσήμανε ότι: «σήμερα βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να ερχόμαστε πίσω από τις προτεραιότητες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή» .

Και ποιοι υποβοήθησαν τις …..προτεραιότητες των ΗΠΑ κ. Τσίπρα; Για την διπλανή φωτο τι έχετε να μας πείτε;;;;

Για του λόγου το αληθές , εδώ

Αιδώς Αργείοι !

Αλλά ας έρθουμε και στο πρόσφατο 5o Τακτικό συνέδριο του ΣΥΝ

Τροπολογίες του Θανάση Σούμπλη των αριστερών Ριζοσπαστών που απορρίφθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία .

Για το Σκοπιανό : «Ζητούμε άμεση λύση με σύνθετη ονομασία και γεωγραφικό προσδιορισμό του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ με σθεναρή στάση πλέον και χωρίς καμιά άλλη υποχώρηση από την σύνθετη γεωγραφική ονομασία, γιατί αυτό το νέο-δημιουργούμενο Αμερικανικό προτεκτοράτο, μπορεί με τις ευλογίες των Αμερικανών να δημιουργήσει στο μέλλον μείζονα προβλήματα στην Μακεδονία μας, με την ενθαρρυνόμενη αλυτρωτική στάση των γειτόνων μας . Η σθεναρή στάση της Ελλάδας πρέπει να εκδηλωθεί με βέτο για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ .»

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ και απερρίφθη .

Έλαβε 14 ψήφους στους 1000 συνέδρους ! ! ! ! ! ! ! !

Για το Κυπριακό : «Ζητούμε αναθεώρηση της παλαιάς θέσης του κόμματος για το σχέδιο Ανάν, που ουσιαστικά προέβλεπε μια συνομοσπονδία με την ηγεμονία των Αγγλο-αμερικάνων και θα οδηγούσε στο προσεχές μέλλον σε διχοτόμηση με επαχθείς για την Ελληνική πλευρά όρους. Τασσόμεθα υπέρ μιας δίκαιης λύσης στα πλαίσια της δικοινοτικής- διζωνικής ομοσπονδίας , που θα πρέπει να είναι βιώσιμη στο πλαίσιο της ειρηνικής συμβίωσης των δύο κοινοτήτων.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ και απερρίφθη .

Έλαβε 10 ψήφους στους 1000 συνέδρους ! ! ! ! ! ! ! !

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η άποψη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΣΥΝ (πάντα από το πρόσφατο προ ημερών συνέδριο ) για την ….κατάσταση του κόμματος : «η σημερινή πραγματικότητα στο κόμμα χαρακτηρίζεται από μειωμένη συμμετοχή των μελών στη ζωή και τη δράση των οργανώσεων --όπως και από σχετικά μικρή συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα-- από τον χαλαρό τρόπο λειτουργίας των πολιτικών κινήσεων και των νομαρχιακών επιτροπών --πράγμα που υποβαθμίζει συχνά την πολιτική συζήτηση--, από ελλείμματα στην αμφίδρομη σχέση μελών--ηγεσίας, και από τον σχετικά υψηλό ηλικιακό μέσο όρο των κομματικών μελών.»

Και ερωτώ : Πως είναι δυνατόν ένα κόμμα με μικρή συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα (όπως παραδέχεται ανωτέρω και η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του) ξαφνικά τα ΜΜΕ με διάφορες ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις (και όλοι ξέρουμε πόσο διαβλητές είναι αυτές ) να το παρουσιάζουν ως τον …..επελθόντα Μεσσία της χώρας μας ;

Την απάντηση μόνο η κοινότητα των ΔΟΛοπλόκων ΜΜΕ μπορεί να μας την δώσει.

Άλεξ Τσίπρα, κοινή αίσθηση είναι ότι είστε προνομιούχο παιδί αυτής της “Κοινότητας των ΜΜΕ“ και ότι έχετε δυσανάλογο μερίδιο της παρουσίασης των, σε σχέση με την εκλογική και πολιτική δύναμή σας.
Και μπορεί να έχετε μία ανοχή από τα ύποπτα και αμερικανόφιλα ΜΜΕ που φτάνει τα όρια της ασυλίας , αλλά ο λαός δεν τρώει πλέον ….κουτόχορτο ούτε αέρα κοπανιστό.

Το μεν κουτόχορτο ακρίβυνε πολύ , ο δε δόλ..ιος αέρας έχει μολυνθεί πλέον.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες