Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Δέκα λόγοι (και δέκα τρόποι) για να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Manko



Ένταξη: 17 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 36

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 08, 2008 7:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Δέκα λόγοι (και δέκα τρόποι) για να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι καιροί απαιτούν αγώνα ενάντια στην αποχαύνωση.
Εξέγερση ενάντια στην απάθεια
.
Επανάσταση ενάντια στον καναπέ.
Όχι για να γίνει η γενιά μας άλλη μια χαμένη γενιά όπως αυτή του Μάη ’68 ή του Πολυτεχνείου.
Αλλά γιατί οφείλουμε απέναντι στην Ιστορία μια Μάχη που θα σώσει τη χαμένη αξιοπρέπεια και το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Για να γίνει αυτό, ΠΡΕΠΕΙ να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ. Ο καθένας με τον τρόπο του, απ’ το δικό του μετερίζι, απ’ την δική του προσωπική έπαλξη.




ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ:

1. Ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας, που θέτει την βαρβαρότητα του κέρδους και του Κεφαλαίου πάνω από την ποιότητα και την διαφορετικότητα των ζωών μας.

2. Ενάντια στην καπιταλιστική κτηνωδία, που αντιλαμβάνεται τους ανθρώπους σαν παραγωγικές και καταναλωτικές μονάδες, που ισοπεδώνει άτομα, κοινωνίες, λαούς ολόκληρους, για την αύξηση των κερδών ενός -από τη φύση του- απάνθρωπου συστήματος.

3. Ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση, που βλέπει την ανθρωπότητα σαν έναν αδιαφοροποίητο πολτό ελεγχόμενων υπηκόων και υπάκουων σκλάβων, μια ανθρωπομάζα χωρίς ιστορικές, πολιτισμικές και εθνικές διαφορές, έρμαιο της δικτατορίας των πολυεθνικών.

4. Ενάντια στη νοητική αποχαύνωση που θέλουν να επιβάλουν τα δήθεν «πολυφωνικά» ΜΜΕ, εξαγωγείς της «μίας και μοναδικής» άποψης, που είναι υπέρ της μετριότητας, της αδιαφορίας, του ωχαδερφισμού, της αδράνειας, της υποχωρητικότητας, της αφασίας και της εθελοδουλείας.

5. Ενάντια στα πνευματικά παραισθησιογόνα, ενάντια στην «πρέζα» που παρέχει το Σύστημα, δημιουργώντας αλλοιωμένες συνειδήσεις, διεστραμμένες ψυχές και σαπισμένους εγκεφάλους, μέσω μιας παιδείας κατά βάση τεχνοκρατικής, ξένης προς τις λειτουργίες και τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, που παράγει μόνο ημιμαθείς στόκους!

6. Ενάντια στη μαλάκυνση που συντελείται στη Νεολαία, η οποία γίνεται έρμαιο του κάθε χυδαίου διαφημιστή μόδας, της κάθε “emotrendy”, “Mall” και ψευτο«εναλλακτικής» (όπως πλασάρεται από τα “free press”) ανερμάτιστης, αμερικανόφερτης μαλακίας.

7. Ενάντια στην υποβάθμιση της πολιτιστικής μας ζωής, ενάντια στην καταστροφή της ιστορικής μας κληρονομιάς, της γλώσσας μας, της μουσικής και της Παράδοσής μας, ενάντια στον εκφυλισμό των λαϊκών ηθών και εθίμων, ενάντια στην παραχάραξη της Ιστορίας μας!

8. Ενάντια στον εθνομηδενισμό της Νεοταξικής «αριστεράς», που με ύφος Ιεροεξεταστή καταδικάζει κάθε εθνική και πατριωτική αντίσταση, κάθε αγώνα για τη διατήρηση της εθνικής και ιστορικής μας φυσιογνωμίας, κάθε εναντίωση στον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό, σαν «εθνικισμό», «ρατσισμό», «προγονοπληξία» και «σκοταδισμό», ταυτιζόμενη πλήρως με τις πιο σκληρές θέσεις των παγκόσμιων εξουσιαστικών γερακιών, των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών επιτελειών και των ληστρικών τραπεζικών συμμοριών.

9. Ενάντια στην πατριδοκαπηλεία της αστικής Ακροδεξιάς, που καταχράται το εθνικό συναίσθημα και τον λαϊκό πατριωτισμό, χρησιμοποιώντας τα σαν μέσα για μικροκομματικά οφέλη, για επίδειξη φτηνού τραμπουκισμού και μισαλλοδοξίας, διαστρεβλώνοντάς τα σε θεωρίες ρατσιστικού μίσους, μετατρέποντάς τα σε φολκλόρ στοιχεία παγανιστικής αρχαιοπληξίας και… «εξελληνισμένου» (!) νεοναζισμού.

10. Ενάντια στην εγκληματική καταστροφή της Φύσης, την οποία συστηματικά βιάζουμε, καίγοντας τα δάση, μολύνοντας τον αέρα, τις θάλασσες και τις πηγές, γεμίζοντας κάθε ράχη και βουνό με τα κιτς αυθαίρετά μας, καταπατώντας και τον τελευταίο ελεύθερο χώρο πρασίνου που έχει απομείνει, ρίχνοντας παντού μπετόν και στήνοντας παντού το γκρίζο της κακομοιριάς και της ασχήμιας μας.





ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ:


1. Μετατρέποντας ο καθένας το χώρο του σε αυτόνομο θύλακα Αντίστασης, δημιουργώντας αυτοδιαχειριζόμενες κοινότητες με αμεσοδημοκρατικό τρόπο λήψης αποφάσεων, συλλογική προσφορά και αμοιβαίες υποχρεώσεις, μακριά από «άνωθεν» κατευθύνσεις και κομματικές εντολές, μακριά από λογικές αυτοπεριθωριοποίησης και αποκοπής από την κοινωνία.

2. Αρνούμενοι να υποταγούμε στους «νόμους» της κατανάλωσης και του κέρδους, αποφεύγοντας, κατά το δυνατόν σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ, την υποδούλωσή μας στα εμπορευματοποιημένα πρότυπα και προϊόντα που πλασάρει ο Καπιταλισμός.

3. Εναντιωνόμενοι σε ατομικό, ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο στην Παγκοσμιοποίηση της Αγοράς, προτάσσοντας έναν ακμαίο δι-εθνιστικό πατριωτισμό, την ιδέα μιας οικουμενικής ανθρωπότητας αλληλέγγυων εθνών και πολιτισμών, μακριά από πράξεις ιμπεριαλιστικής επιβολής και «πολυπολιτισμικών» (=γκετοποιητικών) πειραματισμών.

4. Σβήνοντας για πάντα το κουμπί της τηλεόρασής μας, εξωθώντας στο περιθώριο της κοινωνίας τους διεφθαρμένους, τους εκβιαστές, τους ψεύτες και τα λαμόγια της «τέταρτης εξουσίας», δημιουργώντας ΑΛΗΘΙΝΑ εναλλακτικά δίκτυα πληροφόρησης, πέρα από τις κηδεμονίες μεγιστάνων του πλούτου όπως ο Τζώρτζ Σόρος (βλ. indymedia), πέρα από τη μονοφωνία των ΜΜΕ και τη λογοκρισία της εξουσίας.

5. Δημιουργώντας ο καθένας και η καθεμία στο χώρο του/της πυρήνες παιδείας, τέχνης και πολιτισμού, διοργανώνοντας συζητήσεις, παραστάσεις, προβολές, καλλιεργώντας προβληματισμούς και ενδιαφέροντα που αγνοεί η καθεστωτική εκπαίδευση, προωθώντας επιλεγμένα βιβλία, περιοδικά και μουσικά ακούσματα στους νεώτερους συμπολίτες μας, φτιάχνοντας τα «Κρυφά Σχολειά» της εποχής μας.

6. Χλευάζοντας και περιφρονώντας τα πρότυπα της μόδας, γυρίζοντας την πλάτη στους διάττοντες «αστέρες» και στις ηλίθιες, χιλιομασημένες και ξενόφερτες αηδίες που πλασάρουν τα «νεανικά» περιοδικά, ακόμη κι αυτά που αυτοπροβάλλονται σαν «εναλλακτικά» (βλ. free press σκουπίδια), αναπαράγοντας τη μετριότητα και το απόλυτο μηδέν. Επίσης πρέπει να τσακιστούν αμείλικτα τα σεξιστικά πρότυπα του «επιτυχημένου, κατακτητικού γόη» και της «μοιραίας, σεξουαλιάρας γκόμενας». Για να γίνουν όμως αυτά, οφείλουμε να καλλιεργήσουμε στη Νεολαία μια νέα, επαναστατική και ριζοσπαστική κουλτούρα με επανακαθορισμό των ανθρώπινων (κοινωνικών, φιλικών και ερωτικών) σχέσεων –ένα σύστημα Αξιών βασισμένο στον ελληνικό τρόπο σκέψης και τον σοσιαλιστικό ουμανισμό.

7. Προασπίζοντας τη μακραίωνη πολιτιστική παράδοση του τόπου μας και του λαού μας. Ερχόμενοι σε βιωματική επαφή με τα μνημεία της Ιστορίας μας και του Πολιτισμού μας. Προτάσσοντας απέναντι στη θορυβώδη επέλαση των ψηφιακών πυροτεχνημάτων έναν νέο ελληνικό λαϊκό πολιτισμό, που θα συνδυάζει την πνευματική και πολιτιστική μας κληρονομιά, με τις τεχνολογικές δυνατότητες και τα ιστορικά δεδομένα της εποχής μας.

8. Αντιτάσσοντας στην «πολύχρωμη», καθεστωτική «αριστερά» των ανδρεικέλων της Νέας Τάξης, μια Αριστερά πραγματικά ριζοσπαστική και ανυποχώρητα Πατριωτική, μια Αριστερά που θα σέβεται το επαναστατικό παρελθόν της, θα αποτάσσει τον καθεστωτικό εκφυλισμό των κάποτε «εκφραστών» της και θα τίθεται πρωτοπόρος των λαϊκών αγώνων, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον αντιεθνικισμό.

9. Ξεμπροστιάζοντας τους γραφικούς καπηλευτές της Εθνικής Ιδέας, αρνούμενοι να παραχωρήσουμε το πατριωτικό αίσθημα στους εκφραστές μιας απάνθρωπης ιδεολογίας, που αντιλαμβάνεται τους λαούς σαν πρωτόγονες, βιολογικές αγέλες, η εθνική συνείδηση των οποίων κρίνεται από το… σχήμα του κρανίου ή τα αιμοσφαίρια! Απέναντι στο φανατισμό, την κρυφοφασιστική μισαλλοδοξία και το «εθνικιστικό» κιτς της ακροδεξιάς, προτάσσουμε έναν Πατριωτισμό πλουραλιστικό, αντικαθεστωτικό και βαθειά λαϊκό, διαλεκτικό και αναπόσπαστο συμπλήρωμα της κοινωνικής και ταξικής μας συνείδησης.

10. Αναστέλλοντας ΤΩΡΑ την περιβαλλοντική καταστροφή
, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες «εκ των κάτω» για την προστασία των δασών, των ελεύθερων χώρων και του πολύτιμου φυσικού μας πλούτου. Δημιουργώντας μια ριζοσπαστική οικολογική συνείδηση, μακριά από «πράσινους καπιταλισμούς». Η Προστασία της Μητέρας Φύσης είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να το αφήνουμε στα χέρια των καπιταλιστών και του ανίκανου κράτους!


ΥΠΑΡΧΟΥΝ λόγοι να Αντισταθούμε,
ΥΠΑΡΧΟΥΝ τρόποι να Αντισταθούμε!


Αρκεί να κινητοποιηθεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς, συμπαρασύροντας όσους περισσότερους μπορεί από το άμεσο και ευρύτερο περιβάλλον του/της.


ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να αλλάξουμε τον κόσμο.
Για να γίνει όμως αυτό, οφείλουμε πρώτα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.
Πρέπει να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, καθημερινά και συστηματικά.
Το οφείλουμε πρώτα απ’ όλα στους εαυτούς μας και στην αξιοπρέπειά μας!



Σύντροφοι – Συντρόφισσες
Από τον Εναλλακτικό Ιστότοπο
«ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ»
για μια Πατριωτική Επαναστατική Αριστερά


kokkinipatrida.blogspot.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αρταξέρξης



Ένταξη: 09 Μάρ 2007
Δημοσιεύσεις: 14
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 09, 2008 11:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αγαπητέ Manko καλά τα λές. Μά δύσκολο να τα κάνεις όλα αυτά. Είμαστε μία απλή μάζα, ένα ανώνυμο προλεταριάτο, χαντακωμένοι μέσα στην καθημερινότητα του αμερικανο-καπιταλισμού που είναι θανατηφόρος και μας έχει κάνει και ΘΑΝΑΤΗΡΟΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ όλους μας, τον έναν γιά τον άλλον. Πολύ φοβάμαι ότι μαζικές αντιδράσεις (κυρίως οργανωμένες σε ένα επαναστατικό πολιτικό κόμμα π.χ. σαν το ΚΚΕ ή άλλα ακροαριστερά σχήματα εξω-κοινοβουλευτικά) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ. Ο ΚΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ. Έτσι δέν έχουμε γίνει ΟΛΟΙ?? Ή μήπως όχι? Μάλλον ΝΑΙ, εγώ λέω! Εντάξει μέσα από το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΡΕΣΑΛΤΟ διατυπώνονται σωστές γνώμες υγιείς αντιλήψεις και μάλιστα ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΡΧΕΣ. Ουσιαστικά το να έχεις τις εξής ΥΓΙΕΙΣ ΑΡΧΕΣ : το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης, να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος, να'χεις μόνιμη και παραγωγική θέση εργασίας, δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, καί ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ (ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΛΟΓΩ... ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ) ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΡΚΗ ΠΑΛΗ ΑΙΜΑΤΗΡΗ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠ'ΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ, ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΤΕΡΗΣΕ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, μας γύρισε στον εργασιακό ΜΕΣΑΙΩΝΑ, μεταλλάχτηκε ο άλλοτε καπιταλισμός σε ΝΕΟ-ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, δηλαδή ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ! Και όλα αυτά τα ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΟ-ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ (θα ξεπεπεράσουν και τον ναζισμό σε βαρβαρότητα σε λίγο...),επικράτησαν απ'τις αρχές της δεκαετίας '90!! ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ (Ξεκινάμε πάλι απ'τον ...19ο αιώνα)!!! ΜΑ ΠΩΣ?? ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ, ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ, αλλά και ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΥΠΕΡ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠ'ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ!!!! Με ΤΟΣΗ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ τί περιμένεις να γίνει?? Αφήνω δε.. που και μέσα απ'αυτό ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ, δρούνε οι ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, και δήθεν ξεσηκώνουν τις φουκαριάρικες προλεταριακές μάζες, περισσότεροι με ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, γιά να αρχίσει το... κάρφωμα και ο χαφιεδισμός στην ΕΞΟΥΣΙΑ!! Συμφωνώ με 1 μόνο που ανέφερες, θα το επαναλάβω όπως το κατάλαβα : Το να είναι ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ, ΑΝΤΙ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ, να γίνει ΟΛΙΓΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΔΙΑΙΤΟΣ, ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ. Να ΞΕΚΟΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΑΠ'ΤΟΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, και όλα τα άλλα ΥΛΙΣΤΙΚΑ ιδεώδη της ΑΠΟΧΑΝΑΥΝΩΣΗΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΛΛΙΣΜΟΣ, κυρίως μέσω των MEDIA.Έτσι την έχουν πάθει εδώ και ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ οι Αμερικάνικες και λοιπές δυτικο-Ευρωπαϊκές λαϊκές μάζες, έτσι την έπαθε (λόγω Δυτικο-Ευρωπ. Ένωσης) και ο ελληνικός λαός απ'τα 90'ς και δώθε...Γι'αυτό έχει καταντήσει μάζα υλιστών και τηλεθεατών με μαλάκυνση. Άρα, αυτό είναι και το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ σημείο ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, τόσο απλό αλλά και τόσο ΔΥΣΚΟΛΟ να το κάνουν οι μάζες.ΛΟΙΠΟΝ, ΛΙΤΟΔΙΑΙΤΗ ΖΩΗ και κάπως ΑΣΚΗΤΙΚΗ (μήν με παρεξηγήσετε δεν είμαι εκπρόσωπος του ...Αγ.Όρους)! Αυτή είναι και η αρχή γιά τον ΑΝΤΙ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ!! Και μήν ξεχνάμε (μερικοί από εμάς που κοπτόμαστε γιά Ορθόδοξη πίστη Χριστού), ότι ο ΑΝΤΙ-ΥΛΙΣΜΟΣ επομένως και ο ΑΝΤΙ-ΚΑΠΙΤΛΛΙΣΜΟΣ είναι η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ!! Αλλά είναι και σημαντικό μέρος και του ΑΡΧΑΙΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ!! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, απ'τις μάζες.....άρα καμιά ελπίδα γιά αλλαγή του μυαλού... της μάζας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 09, 2008 12:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν είναι ουτοπία!
Υπάρχουν μεμονωμένοι αγωνιστές, σκόρπιες ιδέες, πρωτοπόρα «προζύμια» παντού. Απλώς μέσα στη γενική ισοπέδωση δε φαίνονται και δεν έχουν ΑΚΟΜΑ τη δυνατότητα να φανούν. Αυτό, όμως είναι που καθιστά καθήκον πρωταρχικής σπουδαιότητας την ανεύρεση και ενοποίηση αυτής της «διασποράς».
Είναι, όμως αυτή η διασπορά και οι αντιστάσεις που αναπτύσσονται και μπορούν να αναπτυχθούν που καθιστά τον ΑΓΩΝΑ των πρωτοπόρων για «σύνθεση» εφικτό και όχι ουτοπικό.
Υπάρχει μια διαλεκτική σχέση ανάμεσα στις πρωτοπόρες πρωτοβουλίες και στις διεργασίες αντίστασης και ζύμωσης που συντελούνται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
ΟΣΟ αναπτύσσονται αυτά τα «φύτρα» που αναφέρει ο Μάνκο, τόσο και πιο κοντά και πιο επαναστατικά έρχεται η «σύνθεση».
ΠΑΝΤΑ ελάχιστοι πρωτοπόροι ξεκινούν!!!
ΟΤΑΝ, υπάρξει, πράγματι, μια νέα «σύνθεση», τότε πολλοί από αυτούς που σήμερα απογοητευμένοι φαντάζουν σαν χαμένοι και πεθαμένοι θα ενεργοποιηθούν και θα «ξυπνήσουν».
Αρκεί να πιστέψει ο κόσμος σε κάτι το καινούργιο και αυθεντικό.
Η απάθεια των πολλών ξεκινάει γιατί δεν πιστεύει σε ΤΙΠΟΤΑ. Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ να τον εμπνέει. Αντίθετα αυτά που υπάρχουν τα αηδιάζει…
_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Νικος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 16, 2008 3:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
o FIDEL με μια χουφτα ανθρωπους ανετρεψε το καθεστως της κουβας και αλλαξε τον κοσμο..ο καθενας μονος του πρεπει να αντιστεκεται και οταν ερθει ,αν ερθει η ωρα να οργανωνεται με αλλους συντροφους
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες