Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι υπάλληλοι του διεθνούς κεφαλαίου αποφασίζουν!!!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 27, 2008 10:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Οι υπάλληλοι του διεθνούς κεφαλαίου αποφασίζουν!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι υπάλληλοι του διεθνούς κεφαλαίου αποφασίζουν !!!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A6-2008-0059+0+DOC+XML+V0//EL




Tο συνημμένο Ψήφισμα περί ΠΓΔΜ, που ενεκρίθη από το Ευρωκοινοβούλιο, στην παράγραφο 17 ομολογεί και ....επαινεί την συνεργασία του CDRSEE Θεσσαλονίκης με το Ίδρυμα Σόρος για την έκδοση βιβλίων Βαλκανικής Ιστορίας.
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 27, 2008 11:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένας φίλος έγραψε:

ότι από την εποχή του Αλ Καπόνε, ο οποίος σταματούσε στην χρηματισμό όσων πολιτικών και ισχυρών των εξουσιαστικών μηχανισμών τον κάλυπταν, το έγκλημα εκλέγει πλέον κανονικότατα τους εκπροσώπους του στους "θεσμούς" της πολιτικής εκπροσώπησης

Και η πολύ εύστοχη παρατήρηση του καθηγητή Ήφαιστου

"το ευρωκοινοβούλιο επαινεί κερδοσκόπους, απατεώνες και τσαρλατάνους, βιαστές της λογικής μας και της ιστορικής μνήμης και υποκινητές αναθεωρητικών τάσεων".
Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 28, 2008 11:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο βίος και η πολιτεία ενός κοσμοπολίτη

Κ.Καρράς: από τους ιδρυτές, ιθύνοντες και επικεφαλής της οργάνωσης Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (CDRSEE) -με έδρα την Θεσσαλονίκη- για την αλλαγή των βιβλίων Ιστορίας χωρών των Βαλκανίων (και της Κύπρου).

Διαβάστε το πολύ καλό ρεπορτάζ του περιοδικού «Άρδην»,
Εδώ:
http://www.ardin.gr/page/article.php?id=64abebc9-4218-a4c9-d3ca-00002e97




Στις 7 Απριλίου, μετά από έφοδο της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας στο σπίτι του γνωστού εφοπλιστή, επιχειρηματία και οικολόγου(!) Κώστα Καρρά, βρέθηκε πλήθος αρχαίων αντικειμένων. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 24 μαρμάρινα αντικείμενα (κιονόκρανα, επιτύμβια), 11 πήλινα αντικείμενα (αρύβαλοι - λήκυθοι), 9 αρχαία νομίσματα (χρυσά, ασημένια και χάλκινα), 4 εικόνες διαφόρων διαστάσεων, 4 θρησκευτικά βιβλία του 17ου και 18ου αιώνα, ένα γυάλινο αγγείο, ένας χάλκινος σταυρός, μια χάλκινη λειψανοθήκη και ένα χάλκινο δακτυλίδι, το οποίο φέρει πολύτιμο λίθο (Καθημερινή, 9/4/0Cool. Την επόμενη μέρα, μετά από έρευνα στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (από εδώ και πέρα Εταιρεία), στην οποία είναι πρόεδρος ο κ. Καρράς, βρέθηκαν άλλα 92 αρχαία αντικείμενα (Βήμα, 11/4/0Cool.


Ο επιχειρηματίας Κ. Καρράς


Ο Κ. Καρράς είναι γιος του εφοπλιστή και επιχειρηματία Ιωάννη Καρρά, περισσότερο γνωστού για το Πόρτο Καρράς. Το 1963, ο Ι. Καρράς αγόρασε μια έκταση 17.000 στρεμμάτων στη Σιθωνία Χαλκιδικής, από μοναστήρια του Αγίου Όρους, στη διάρκεια της χούντας δημιούργησε ξενοδοχειακά μεγαθήρια, καζίνο, αλλά και αμπελώνες, ελαιώνες κ.ά., καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της δασικής έκτασης (Ελευθεροτυπία, 31/01/2004). Τελικά, η Τουριστική - Γεωργική - Εξαγωγική ΑΕ (Πόρτο Καρράς) στα τέλη του ’90 χρεωκόπησε, τη φορτώθηκε η Εθνική Τράπεζα και μετά πουλήθηκε στον Κ. Στέγγο, γνωστό από την «τροπολογία Πάχτα». Ο Ι. Καρράς ήταν ιδιοκτήτης της Τράπεζας Κρήτης, την οποία στη συνέχεια πούλησε στον Κοσκωτά, με τη γνωστή κατάληξη, και των Ναυπηγείων Χαλκίδας, που δημιούργησε σε αρχαιολογικά και περιβαλλοντικά προστατευμένη περιοχή (αρχαία Αυλίδα) και τα οποία πτώχευσαν το 1986, με αποτέλεσμα να περάσουν στον έλεγχο της ΕΤΒΑ (Ελευθεροτυπία, 31/4/04). Ο Κ. Καρράς, σύμφωνα με το βιογραφικό του (www.whoiswho-verlag.gr), από τη δεκαετία του ’60 ήταν διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής επιχείρησης.


Τέλος από την εκπομπή του Μά¬κη Τριανταφυλόπουλου παρουσιάστηκε πρόσφατα η πισίνα που παράνομα έχει κατασκευάσει στο σπίτι του στην Πλάκα.


Ο κοσμοπολίτης Κ. Καρράς


Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διεθνής δράση του Κ. Καρρά. Η δημοσιογράφος-ερευνήτρια Φανούλα Αργυρού παραθέτει μερικές λεπτομέρειες γι’
αυτή:
1) Συνίδρυσε μαζί με τον τελευταίο διχοτόμο αποικιακό κυβερνήτη Χιου Φουτ την περιβόητη διζωνική ομάδα «Φίλοι της Κύπρου», τον Σεπτέμβριο του 1974 στο Λονδίνο, με μετέπειτα πρόεδρο τον φλεγματικό Λόρδο Νίκολας Μπέθελ, … που υποστήριζε την παραμονή εποίκων…


2) Για 18 χρόνια μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της γνωστής Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.

3) Συμμετείχε σε πολλές συνεδρίες του Γουίλτον Παρκ (δημιούργημα του Φόρειν Όφις για διαμόρφωση πολιτικής) και του Ντίσλεϊ Παρκ με θέμα Τουρκία, Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό. Πρωτοστάτησε στις επαφές μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών από το 1985…


4) Ίδρυσε, καθ’ υπόδειξη του Φόρειν Όφις, το Ελληνοτουρκικό Φόρουμ για προώθηση των τουρκικών συμφερόντων, με αυξημένες συμμετοχές Τούρκων στα συνέδρια του Γουίλτον Παρκ κ.λπ.


5) Είναι από τους ιδρυτές, ιθύνοντες και επικεφαλής της οργάνωσης Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (CDRSEE) -με έδρα την Θεσσαλονίκη- για την αλλαγή των βιβλίων Ιστορίας χωρών των Βαλκανίων (και της Κύπρου), που χρηματοδοτείται, συν άλλοις πολλοίς, κυρίως από το υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της Βρετανίας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπ. Εξωτερικών Αυστρίας, ελληνική κυβέρνηση, δυστυχώς, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και επιχειρήσεις, που εξασφάλισαν επιπλέον, προφανώς δίχως να δοθεί η σωστή ερμηνεία των εργασιών του, και χρηματοδότηση από τους ομογενείς της Αμερικής…

6) O K. Καρράς συμμετείχε και στη συγκέντρωση επίλεκτων «ανανιστών» στο Σεντ Άνθονις Κόλετζ της Οξφόρδης για ωραιοποίηση του Σχεδίου Ανάν, τον Φεβρουάριο του 2004, μαζί με τον Τουμάζο Τσελεπή του ΑΚΕΛ, τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, τη Μαίρη Σάουθκοτ των «Φίλων της Κύπρου», τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, εκπρόσωπο του Αττίλα στην Κύπρο, καθώς επίσης και τους Καίτη Κληρίδη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Σώτο Γιωργαλλή, Αλβάρο Ντε Σότο και άλλους (www.greeknews-tanea.com).

Ακόμα, από το 1970 είναι Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το 1972 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του την Εταιρεία.


Αποσιώπηση και «κίνημα» συμπαράστασης


Η υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην οποία εμφανίζεται εμπλεκόμενος ο Κ. Καρράς ουσιαστικά αποσιωπήθη¬κε από τα ΜΜΕ –ελάχιστες από τις μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες αφιέρωσαν κάποιο μονόστηλο γι’ αυ¬τή. Αντίθετα, το «κίνημα» συμπαράστασης έτυχε καλύτερης ανταπόκρισης από τον Τύπο (Καθημερινή, Βήμα, Αυγή, κ.ά.). Σε κείμενο που υπογράφεται από 200 «προσωπικότητες», κατά κύριο λόγο μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεφοπλι¬στές και «μεγαεκσυγχρο¬νιστές», -και το οποίο παρασύρθηκαν να υπογράψουν και μερικοί γνήσιοι οικολόγοι, πεισμένοι από το επιχείρημα ότι ο Κ. Καρράς διώκεται από συμφέροντα που θέλουν την εμπορευματοποίηση της περιοχής– εκθειάζεται το έργο της Εταιρείας και το ήθος του Κ. Καρρά και προβάλλεται ως αιτιολόγηση για τη δίωξή του ότι το οικολογικό και πολιτιστικό έργο του (σ.σ. ποιο, αυτό στο Πόρτο Καρράς ή στην αρχαία ΑυλίδαWink ενόχλησε κάποιους στις ανώτερες βαθμίδες της εξουσίας!


Έτσι, μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, στην οποία διώκεται μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, σε πρώτη φάση γίνεται προσπάθεια να αποσιωπηθεί. Στη συνέχεια, η πλευρά του επιχειρηματία, εκμεταλλευόμενη την αποσιώπηση και τη σιωπή γύρω από τις άλλες δραστηριότητές του, επιχειρεί την αγιοποίησή του, εμφανίζοντάς τον ως διωκόμενο για την πολιτιστική και οικολογική του δράση και θέτοντας στο απυρόβλητο από εδώ και πέρα τις κάθε είδους δραστηριότητές του.

Γ. Ξένος



_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 30, 2008 9:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Υπάλληλοι του διεθνούς κεφαλαίου και των νεοταξικών κέντρων προπαγάνδας δεν είναι μόνο οι πολιτικοί. Είναι άνθρωποι όλων των κοινωνικών και πνευματικών κατηγοριών. Κυρίως "ιστορικοί" που μοχθούν να αποσαθρώσουν την ελληνική ιστορία, γενικά την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
http://www.antinews.gr/?p=1846


Αμφισβητούν πάλι τον τάφο του Φιλίππου



Ακόμη μία φορά, τα συμπεράσματα του Μανόλη Ανδρόνικου για τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας αμφισβητούνται. Αυτή τη φορά, μέσω της ιστοσελίδας του National Geographic, στην οποία προβάλλονται οι απόψεις του γνωστού σκοπιανού αρχαιολόγου Ευγένιου Μπόρζα και της …Ελληνίδας συνεργάτιδάς του Όλγας Παλαγγιά (παρουσιάζεται σαν «art historian at the University of Athens»). Οι εν λόγω αμφισβητούν την ανακάλυψη του τάφου του Βασιλιά Φιλίππου του Β΄ από τον αείμνηστο Ανδρόνικο στις Αίγες, υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα στους τάφους είναι «μιας γενιάς πριν», ότι «ο Φίλιππος ο 2ος δεν είναι θαμμένος στον κεντρικό τάφο, αλλά στον πρώτο τάφο» και ότι « στον δεύτερο ήταν θαμμένος ο γιος του ο Φίλιππος ο Αριδαίος και η σύζυγός του». Παρόμοιες απόψεις είχαν εκφρασθεί τον περασμένο Ιανουάριο σε συνέδριο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας (του οποίου στέλεχος είναι ο κ. Μπόρζα), χωρίς όμως να κληθούν όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, όπως οι μαθητές του Ανδρόνικου.

Δεν θα μας απασχολούσε ούτε ο κ. Μπόγια ούτε η Ελληνίδα συνεργάτιδά του, αν οι απόψεις τους δεν «τύχαινε» να δημοσιευτούν από ένα δημοφιλέστατο περιοδικό και να αναπαραχθούν από πολλές επιστημονικές σελίδες σε όλο τον κόσμο, στην πιο κατάλληλη συγκυρία για τα Σκόπια. Σε μια στιγμή δηλαδή, που θα έκαναν τα πάντα για να αποδείξουν πως οι Αιγές, που έχουν ταυτιστεί με τη Βεργίνα από τον Μανόλη Ανδρόνικο, δεν είναι εκεί. Και για μια ακόμα φορά η επίσημη Ελλάδα είναι απούσα. Αλλά τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί όταν, όπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, «μέσα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού είπε με πόζα πως η Βεργίνα δεν είναι οι Αιγές και κανείς δεν τον έστειλε να διαβάσει αρχαιολογία»; Θα μπορούσαμε να μάθουμε το ονοματάκι του;

Και κάτι άλλο: Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη που διανέμει στην Ελλάδα το National Geographic, τι προτίθεται να πράξει;

Διαβάστε τι υποστηρίζουν εδώ: http://news.nationalgeographic.com/news/2008/04/080423-alexander-great.html
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες