< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > |
Ολυμπιάδα Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 20, 2008 9:10 am Θέμα δημοσίευσης: De Facto Αναγνώριση του Κοσσόβου από Ελλάδα |
|
|
|
http://olympia.gr/2008/09/20/kossovo/
De Facto Αναγνώριση του Κοσσόβου από Ελλάδα
Σε μία απολύτως ανήθικη και ενάντια στο αίσθημα των πολιτών προέβη το Ελληνικό κράτος. Στην ουσιαστική αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ως ανεξάρτητη κρατική οντότητα. Μετά από συνάντηση του Θάτσι με τον “πρόξενο” της Ελλάδας κο Μοσχόπουλο, αποφασίσθηκε ότι οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα με Κοσσοβάρικα διαβατήρια! Πέραν του παρανόμου της απόφασης που αντίκειται σε όλες τις διεθνείς συνθήκες, η απόφαση αυτή συνιστά πρόκληση της κυρίας Μπακογιάννη στους Έλληνες πολίτες. Είναι τουλάχιστον ανήθικο πολιτικά να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις όταν η Ελλάδα ταλανίζεται από πολιτική κρίση. Ήταν δεδομένο ότι αυτή η αυθαίρετη αλλαγή ενός βασικού πυλώνα εξωτερικής πολιτικής θα πέρναγε στα ψιλά λόγω της πολιτικής επικαιρότητας. Καλό θα ήταν ο πρωθυπουργός να πάρει άμεσα θέση και να ομολογήσει εάν ήταν ενήμερος για αυτή την κίνηση της ΥΠΕΞ. Διότι στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται.
Ευχαριστούμε τον κο Αδαμάντιο Κουκουβέ, πρόεδρο του Ελληνο Σερβικού συνδέσμου αδελφοσύνης για τα στοιχεία (http://www.serbia-hellas.com/)
Σύνδεσμοι:
[1] http://www.ks-gov.net/pm/Lajme/tabid/62/EntryID/1051/Default.aspx (”Prime Minister Tha?i hosts the head of the Greek Liaison Office in Pristina, Moschopoulos: from next week, Kosovan citizens can travel with Republic of Kosovo passports to Greece”)
[2] http://www.newkosovareport.com/200809111208/Politics/Kosovo-PM-Greece-to-recognize-Kosovo.html (”Kosovo PM: Greece to recognize Kosovo”)
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Άλκιμος Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 20, 2008 3:11 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
|
http://alkimosarchive.blogspot.com/2008/09/blog-post_20.html
Ποια η σημασία της Μακεδονίας για την Ευρώπη και την Ελλάδα;
.
Γιατί κόπτονται Ευρωπαίοι και Αμερικανοί για το όνομα Μακεδονία; Γιατί δεν αντιδρούν, ως είθισται, στην αλυτρωτική προπαγάνδα της ΠΓΔΜ; Γιατί επιμένουν να υποστηρίζουν τους Σκοπιανούς, γυρίζοντας επιδεικτικά την πλάτη στην Ελλάδα;
.
Το σημείο αναφοράς, αυτό που υποτίθεται πως χαρακτήριζε την αγγλοαμερικανική ιμπεριαλιστική κυριαρχία πάντα, ήταν, η προάσπιση του πολιτισμού, της δικαιοσύνης, και της ελευθερίας των λαών. Σε όλη την διάρκεια της ιστορίας της, υποτίθεται ότι υπερασπιζόταν τα ανθρώπινα δικαιώματα, και ότι αγωνιζόταν για την προστασία του ελεύθερου κόσμου. Ήταν έτσι μια «βελούδινη» κυριαρχία, που εφαρμόστηκε όχι με σφαγές αμάχων, ούτε με επεκτατικές προθέσεις, αλλά με το ιδεολογικό κίνητρο του «εκπολιτισμού», και βασιζόμενη στις αρχές του «δικαίου». Αυτό ήταν το «λάβαρο» που την καθιέρωσε στις συνειδήσεις του κόσμου, ανεξάρτητα από το πραγματικό παρασκήνιο.
Αν απογυμνωθεί τώρα ο Δυτικός Συνασπισμός από αυτόν τον ιδεολογικό μανδύα, τότε χάνει αυτόματα την δύναμή του, που είναι η υποστήριξη του «πολιτισμένου κόσμου». Χάνει δηλαδή τον πυρήνα του και εκτροχιάζεται. Εμφανίζεται τότε ως ένα άγριο αρπαχτικό θηρίο, όπως είναι στην πραγματικότητα, πράγμα το οποίο προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκρύψει. Αν χάσει την υποστήριξη του κόσμου, τότε θα αποδυναμωθεί και θα εκθρονιστεί από την κυρίαρχη θέση του.
Πως κατάφερε όμως να οικειοποιηθεί τον ρόλο του «προστάτη των λαών»; Αυτό έγινε αρχικά με την υποστήριξη της Καθολικής Εκκλησίας -Βασιλεία «ελέω θεού» ή «πολιτική έκφραση της Βασιλείας του Θεού»- και έχοντας ως παρασκηνιακούς ενορχηστρωτές επιδέξιους Εβραίους προπαγανδιστές, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν τελικά αυτήν την εξελισσόμενη δύναμη, υπό τον έλεγχό τους (βλέπε: "Η αλήθεια στα χαρακώματα…").
Στην σύγχρονη όμως εποχή, όπου ο ρόλος της θρησκείας έχει αρχίζει να φθίνει, και μολονότι ένας θρησκόληπτος υποψήφιος πρόεδρος στην Αμερική μπορεί να συγκινεί ακόμα τους ψηφοφόρους, οι παρασκηνιακοί ενορχηστρωτές βλέπουν μακριά. Αυτοί ενδιαφέρονται όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο. Και γνωρίζουν, ότι «αύριο» δεν θα μετράει πια η «ευσέβεια», όσο κάποια άλλα στοιχεία, που πηγάζουν κι αυτά από το παρελθόν. Πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη, ότι υπάρχει μια παγκόσμια αναβίωση του εθνικισμού και των αρχέτυπων προτύπων στους λαούς.
Οι αρχαιολατρία δεν είναι ένα σύγχρονο ελληνικό φαινόμενο. Είναι μια παγκόσμια κίνηση, που δείχνει ότι οι λαοί επιζητούν νέα κίνητρα, νέους προσανατολισμούς. Αυτό είναι ένα φυσικό επακόλουθο, μιας και τα καθιερωμένα θρησκευτικά και ιδεολογικά τους πρότυπα γκρεμίζονται.
Έχοντας αυτά κατά νου, ας αναλογιστούμε: «ποια παγκόσμια δύναμη έπαιξε τον ρόλο του εκπολιτιστή»; Ποια αυτοκρατορία μπόρεσε να καθιερωθεί όχι δια της ένοπλης βίας έναντι αμάχων (όπως έχει περάσει στην ιστορία), αλλά αντίθετα, να χαιρετιστεί ως απελευθερωτής από τους κατακτημένους λαούς; Δεν υπήρξε στην ιστορία καμία άλλη –παρά τους ισχυρισμούς των Κινέζων για τον Τζέκις Χάν-, εκτός από την ελληνική αυτοκρατορία του Μακεδόνα βασιλιά Αλέξανδρου. Αυτό το ιστορικό πρότυπο, είναι το μόνο ικανό, που μπορεί να αντικαταστήσει τα παλιά πρότυπα της παγκόσμιας Αγγλοαμερικανικής δύναμης. Ο μόνος τρόπος όμως που μπορεί να γίνει αυτό, είναι, να οικειοποιηθούν την ιστορική συνέχεια της ελληνικής (όχι μακεδονικής) αυτοκρατορίας. Πως μπορεί να γίνει όμως αυτό; Ενσωματώνοντας τους φυσικούς της απογόνους, μέσα στους κόλπους της. Τι έχουμε τότε; ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ -ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ- ΕΥΡΩΠΗ!!! Αυτήν την Ευρώπη επιδιώκουν να κατασκευάσουν, η οποία χρειάζεται όμως και την ανάλογη …«πολιτογράφηση» - το ανάλογο ιδεολογικό υπόβαθρο.
Η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν ό,τι ποιο καλύτερο μπορούσε να τους τύχει σ’ αυτά τους τα σχέδια, διότι αποτελεί μια άβουλη δύναμη, η οποία βρίσκεται σε απόλυτη εξάρτηση επιβίωσης. Τι το καλύτερο λοιπόν γι’ αυτούς, αφού αυτό τους απαλλάσσει από τους «δυσκολοκυβέρνητους» Έλληνες! Η καπήλευση της ιστορίας δεν τους ενοχλεί, εξάλλου περί «καμουφλάζ» πρόκειται. Τι τους κόπτει η αλήθεια; Μήπως δεν μάθαμε πρόσφατα (από κυβερνητικά χείλη) πως «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»; Έχει κανείς αμφιβολία ότι έχουν όλους τους μηχανισμούς στην διάθεσή τους (και προφανώς και την επίσημη ελληνική συγκατάθεση), για να νομιμοποιήσουν την επιδίωξή τους;
Αυτή είναι η πραγματικότητα του παρασκηνίου και δεν έχει να κάνει με οποιεσδήποτε «αλυτρωτικές» προθέσεις των φτωχών γειτόνων. Αν όμως καταφέρουν τελικά να πετύχουν την απόσχιση του όρου Μακεδονία από την φυσική της ιστορική βάση, τότε αυτό σημαίνει ότι μεταβιβάζεται στη συνείδηση του κόσμου, το ιστορικό θεμέλιο της Ελλάδας ως έθνους, με αποτέλεσμα, να μην αποτελεί στο μέλλον τίποτε περισσότερο, από απλά μια ιστορική γεωγραφική περιοχή, χωρίς ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία. Όσο για τους πολιτικούς και τους λοιπούς σύγχρονους «Φαναριώτες», αυτοί δεν πρόκειται να χάσουν τα προνόμιά τους, όπως δεν τα είχαν χάσει επί τουρκοκρατίας.
Με όλα αυτά υπόψη, γεννιέται τώρα το ερώτημα: «Ποιος θα υπερασπισθεί τα δικαιώματα της χώρας αυτής, στο διεθνές γίγνεσθαι»; Οι «μεσίτες» της Νέας Δημοκρατίας ή ο «καλύτερος» Γιώργος Παπανδρέου; Αν ο λαός δεν έχει αυτογνωσία, αν δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο, πέρα από την επιβίωση και την καλοπέραση, τότε δεν τους αξίζει δυστυχώς και καλύτερη τύχη, από να τους κυβερνούν «κοτζαμπάσηδες», και να τους παραδώσουν σ’ αυτούς που ξέρουν από ιστορία και βλέπουν μακριά!
.
Αν δεν είμαστε ικανοί να υπερασπιστούμε και να διαφυλάξουμε την ιστορία μας,
τότε δεν μένει παρά να ξαναγίνουμε «ραγιάδες»!
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Αλκιμος Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 27, 2008 5:42 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
|
http://alkimosarchive.blogspot.com/2008/09/blog-post_7862.html
Κάμπτεται η αντίσταση της ΠΓΔΜ για την αλλαγή του ονόματος
.
Ιταλική εφημερίδα θεωρεί δεδομένη την αλλαγή ονόματος στην ΠΓΔΜ.
«Η παράδοση των Μακεδόνων: Έτοιμοι για την συμφωνία, αλλάζουμε όνομα»,
γράφει η «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».
.
Σε αναλυτικό της άρθρο, με τίτλο «Η παράδοση των Μακεδόνων: έτοιμοι για τη συμφωνία, αλλάζουμε όνομα» η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, αναφέρεται στην υπόθεση του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και στις πιθανότητες λύσης της διαφοράς με την Ελλάδα.
.
Ο δημοσιογράφος Φραντζέσκο Μπατιστίνι παραθέτει τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ειδικότερα, ο κ. Τσερβένκοφσκι τονίζει ότι «είμαστε έτοιμοι να βρούμε ένα δίκαιο συμβιβασμό και μια λογική λύση με την Ελλάδα, υπό τον όρο να μην απορρίπτει την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα». Ο Μπατιστίνι συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι «στα Σκόπια έχουν πλέον αντιληφθεί ότι η συγκεκριμένη διαφορά αποτελεί έρμα, νεκρό βάρος, και για πρώτη φορά δέχονται να αναβαπτισθούν, κάνοντας παρελθόν τόσο το «FYROM», όσο και στο «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
.
Η «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», προσθέτει ότι, ως λύση, αποκλείεται το «Σλαβομακεδονία», διότι «θα ενοχλούσε τους Αλβανούς», όπως επίσης και το «Pirin Macedonia», διότι θα ήταν «υπερβολικά φιλοβουλγαρικό», αλλά και το «Vardar», η ονομασία που, όπως τονίζεται, ίσχυε πριν τον Τίτο.
.
Ο Ιταλός δημοσιογράφος σημειώνει ότι «οι πιο πιθανές λύσεις είναι «Nuova Macedonia» (Νέα Μακεδονία) και «Macedonia del Nord» (Μακεδονία του Βορρά). Διότι τα Σκόπια θα μπορούσαν, με τον τρόπο αυτό, να διατηρήσουν το όνομα που αγαπούν . Η Αθήνα, παράλληλα, θα εξασφάλιζε την αποσαφήνιση ότι η πρώτη, αρχαία, μεγάλη Μακεδονία, είναι η περιοχή στην οποία ζουν οι Έλληνες της Θεσσαλονίκης».
.
Ο Μπατιστίνι αναφέρεται επίσης στην συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις και στη δήλωση της δεύτερης ότι «θα θέλαμε να λύσουμε την υπόθεση αυτή, όσο πιο σύντομα γίνεται. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που να ικανοποιεί όλους». «Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα παραδείγματα παλαιού μίσους», συμπληρώνει η «Κορριέρε», αναφέροντας τη σχετική δήλωση του πολιτικολόγου John Agnew. Και καταλήγει: «Έστω και αν ήρθε η στιγμή για (να χορέψουν οι δυο χώρες) ταγκό ή συρτάκι, αυτό δεν σημαίνει ότι το μίσος θα μετατραπεί σε έρωτα».
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες |
|
|
|
|