Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Τα υποπροϊόντα της πολιτικής σήψης και ανοησίας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 26, 2009 10:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Τα υποπροϊόντα της πολιτικής σήψης και ανοησίας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα υποπροϊόντα της πολιτικής σήψης και ανοησίας



Ζούμε σήμερα την πιο μαύρη σελίδα της Ιστορίας.

Η σήψη, η κρίση των ιδεών, η πολιτική και ηθική κατάπτωση της σκέψης δεν περιορίζεται μόνο στις πρωτογενείς δυνάμεις της κρίσης και της αποσύνθεσης, αλλά έχει διαβρώσει και το σύνολο των ιστών και αρθρώσεων της κοινωνίας.

Ζούμε τον εφιάλτη της ολοκληρωτικής σήψης και κατεδάφισης των ιδεών, της σκέψης, των πεποιθήσεων και του φρονήματος. Ζούμε την καταβαράθρωση και την πομπώδη κηδεία των κοινωνικών, ιστορικών και πολιτικών επιστημών…

Αυτή η ολοκληρωτική κοινωνική αποσάθρωση και πολιτική ισοπέδωση, αυτή η δραματική απουσία κοινωνικών κινημάτων και ιδεών γεννούν πολλά «κενά αέρος», πολλά εκτροφεία υποπροϊόντων. Διότι όταν η κοινωνία αδρανεί δημιουργούνται πολιτικά κενά και χάσματα που καλύπτονται από τα απορρίμματα της σήψης και της σκέψης: Αυτός είναι ιστορικός νόμος…

Η ελληνική κοινωνία σήμερα μπορεί να έχει πέσει σε δραματική αδράνεια λόγω του γενικευμένου και ολοκληρωτικού χαρακτήρα της καπιταλιστικής σήψης και βαρβαρότητας, αλλά δεν έχει πεθάνει, ούτε μπορεί να πεθάνει.

Αντίθετα αρχίζει να «αναπνέει» πιο ζωντανά, αρχίζουν τα αντανακλαστικά της να ερεθίζονται. Είναι τέτοιο το μαστίγιο των δημίων της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της που δεν αφήνει κανένα περιθώριο ακινησίας. Ο κοινωνικός θυμός αρχίζει να συσσωρεύεται εκρηκτικά.

Η αυθόρμητη αυτή εκρηκτική άνοδος της κοινωνικής θερμοκρασίας και λαϊκής οργής αναζητά να ανακαλύψει διεξόδους από την ασφυξία και αχτίδες φωτός.

Έτσι και τα «πολιτικά κενά» (θα περιοριστούμε εδώ στο αβυσσαλέο κενό του «πατριωτισμού») αποκτούν δραματική διάσταση. Συνακόλουθα δραματική διάσταση αποκτούν και τα ποικίλα πολιτικά κατακάθια της σήψης που σπεύδουν να καλύψουν αυτά τα κενά.

Το παράδειγμα Καρατζαφέρη είναι το πιο ενδεικτικό…


Όταν όλα αυτά τα «πειράματα» των σηπτικών υποπροϊόντων αποτυγχάνουν, νέοι επίδοξοι «σωτήρες» ξεπηδούν, καθώς και ποικίλα εκλογικά κόλπα επιστρατεύονται. Πρεφαδόροι της πολιτικής και έμποροι του «πατριωτισμού» που αποτελούν τα ακραία υποπροϊόντα της κοινωνικής σήψης, του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και καιροσκοπισμού.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί οι «πατριώτες» προέρχονται ή κινούνται πάνω σε «ακροδεξιές» λογικές: Σε ένα κούφιο αφηρημένο «πατριωτισμό», στις κατεστημένες εκλογικίστικες μανούβρες και δημαγωγίες, καθώς και στη βαθιά περιφρόνηση προς τα λαϊκά κινήματα και τις κοχλάζουσες κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται.

Επιχειρούν έξω από κάθε κινηματική και αμεσοδημοκρατική, οργανωτική πρακτική να εμπορευτούν την αυθόρμητη λαϊκή απελπισία και να προβληθούν είτε σε εκλογικούς «Μεσσίες», είτε σε εκλογικούς παράγοντες.

Επιχειρούν να βελονιάσουν την ιστορία με τα «αγκαθάκια» περί δημοψηφισμάτων ή με την ίδρυση σκοτεινών γραφείων «εθνικής σωτηρίας», τα οποία «προσφέρουν» ιμέηλ και τηλέφωνο για «συνδρομητές» στον «αγώνα» για την «εθνική σωτηρία»: Τέτοια πολιτική φαιδρότητα και ανοησία!!!

Περί δημοψηφίσματος για τους λαθρομετανάστες.

Λίγα λόγια έχουμε γράψει εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4000



Συμπληρωματικά:

Αυτό το εφεύρημα δεν καλλιεργεί μόνο θανάσιμες εκλογικές αυταπάτες και παρακάμπτει τα ουσιαστικά ζητήματα της πολιτικής πράξης, αλλά και στερείται σοβαρότητας. Αποτελεί απλώς ένα δόλιο τέχνασμα για τη διάσωση του Καρατζαφέρη και το κτύπημα της Ν.Δ.

Στερείται σοβαρότητας:


α). Είναι σαν να ζητάς δημοψήφισμα γενικά και αφηρημένα ενάντια στη Νέα Τάξη, στον καπιταλισμό και γενικά ενάντια σε γενικές οικονομικές ή κοινωνικές κατηγορίες.

β). Τα δημοψηφίσματα τίθενται πάνω σε συγκεκριμένα σχέδια αποφάσεων και όχι σε ζητήματα «λογικής» του καθεστώτος. Καμία απόφαση δημοψηφίσματος δεν μπορεί να ακυρώσει τη νεοταξική «λογική» της λαθραίας εισαγωγής των αλλοδαπών.

ΟΤΑΝ αυτή η «λογική» έχει ακυρώσει και τους ίδιους τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας (οι νόμοι και το Σύνταγμα αν εφαρμοζόντουσαν δεν θα υπήρχαν «λαθραίοι» και παράνομοι), το δημοψήφισμα τι περισσότερο θα πετύχαινε; Απλώς θα εξαπατούσε εκλογικά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό…


γ). Τέλος παρακάμπτει και αποκρύβει το πραγματικό κοινωνικό και πολιτικό αίτημα: Αγώνας και οργάνωση του ελληνικού λαού ενάντια στον αλλοδαπό εφιάλτη, αγώνας που θα συμπυκνώνεται στα συνθήματα: «Έξω οι εισαγόμενοι ξένοι», «καμία νομιμοποίηση», και πάρα πολλά άλλα που έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενα…

Όταν θέτεις το αίτημα του δημοψηφίσματος για τη λαθρομετανάστευση ουσιαστικά εγκαταλείπεις κάθε πρακτικό αγώνα, ζύμωση και προπαγάνδα για οργάνωση του ελληνικού λαού, για δημιουργία ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ενάντια στο νεοταξικό εφιάλτη.

Απλώς παίζεις εκλογικά παιχνίδια με εντυπωσιακές και ηχηρές φρασούλες.

Τέτοιου είδους μικροπολιτικά, εκλογικά παιχνίδια παίζουν και οι «εμπνευστές» αυτού του συνθήματος οι οποίοι κινούνται στον «εθνικιστικό χώρο» και δορυφορικά του ΛΑ.Ο.Σ.

Ουσιαστικά αβαντάρουν τον Καρατζαφέρη να δημαγωγεί αγρίως.
Γιατί είναι εύκολο και ανώδυνο να εμπορεύεται, με ουρλιαχτά, ο Καρατζαφέρης και ο θίασός του, το «δημοψήφισμα εναντίον της Ν.Δ.

Να εμπορεύεται και να κοροϊδεύει ασυστόλως τον ελληνικό λαό. Γιατί και η Ν.Δ. να συναινούσε δεν μπορούσε να κατατεθεί το αίτημα του δημοψηφίσματος στη Βουλή. Θα πρέπει να προταθεί από 120 βουλευτές και να ψηφιστεί από 180.

Συνεπώς είναι ένα εκλογικό πυροτέχνημα εξαπάτησης και φθοράς του Σαμαρά…

Και πολιτικά λανθασμένο, και φαιδρό και δόλιο…

ΟΙ «ακροδεξιές» δυνάμεις εντοιχισμένες μέσα στα ορειχάλκινα τείχη του καπιταλιστικού συστήματος, μια και η Αριστερά είναι απούσα (αυτό που υπάρχει δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά), έχουν την ψευδαίσθηση ότι μια και ο «πατριωτισμός» βρίσκεται στην ημερησία διάταξη θα «ξεπλυθούνε» και θα εδραιωθούνε πολιτικά.

Ματαιοπονούν. Το ίδιο το σύστημα στο οποίο πιστεύουν και φιλοδοξούν να αναρριχηθούν είναι βαθιά και ασυμφιλίωτα αντιπατριωτικό…

Πατριωτισμός χωρίς κοινωνικό όραμα και προοπτική ανατροπής αυτού του συστήματος δεν μπορεί να υπάρξει σήμερα…



Θα συνεχίσουμε με τις ιντερνετικές "εθνικές σωτηρίες"...
_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 26, 2009 3:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ






Η "Κλασσικοπερίπτωση" όπως και το "Ρεσάλτο" (προσοχή το γνήσιο πατριωτικό Ρεσάλτο κι όχι το προβοκατόρικο δήθεν αντιεξουσιαστικό) ανέκαθεν φώναζαν ότι χρειάζεται πολλή προσοχή όταν σε καιρούς κρίσης ακούς κραυγές που ακούγονται πατριωτικές.

Απο τον καιρό του "Εθνικού συναγερμού" του Παπάγου (ο οποίος συνέχισε ουσιαστικά το ...θεάρεστο έργο του Πλαστήρα) ο κοσμάκης βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χαστούκια, πότε στο ένα μάγουλο και πότε στο άλλο.

Απο τότε και κάθε φορά που η χώρα μας άγγιζε τον πάτο οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, ξεπηδούσαν διάφοροι "μεσσίες" που δήθεν καλούσαν σε εθνική κινητοποίηση τον λαό εμπρός στον κίνδυνο της ...εθνικής καταστροφής.

Αν λοιπόν διαβάσουμε λίγο ιστορία
θα δούμε ότι ο "Εθνικός Συναγερμός" του Παπάγου ήταν αυτός που ίδρυσε την ΚΥΠ και την στελέχωσε με όλα τα κατακάθια του "ΙΔΕΑ",τα οποία λίγα χρόνια μετά μας έβαλαν στο γύψο για 7 χρόνια.

Και τότε οι επαγγελματίες της Δημοκρατίας είδαν ότι το χωράφι (δηλ η Ελλάδα) ήταν οργωμένο απο τις πληγές του εμφύλιου, την τραγική οικονομική κατάσταση, τα πολιτικά "πηγαινε-έλα" των Πλαστηρο-Παπάγων και κατάλαβαν ότι τον μόνο σπόρο που μπορούσαν να σπείρουν ήταν αυτός που θα είχε τη φλούδα του πατριωτισμού.

Το κακό και τότε και τώρα είναι ότι αυτός ο σπόρος που δείχνει πατριωτικός δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο σπόρος της "Νέας Τάξης" μεταμφιεσμένος.

Αν δεν το καταλάβουμε νωρίς και δεν περιθωριοποιήσουμε ΣΗΜΕΡΑ όλους εκείνους τους "ελλαδέμπορους", τότε όταν αυτός ο μεταλλαγμένος σπόρος του κακού βγάλει βλαστάρια, θα είναι αργά για όλους όσους με αγνότητα και γνήσιο πατριωτισμό πίστεψαν στην ηθική του σπορέα.

Αγαπητοί μας φίλοι, η "Νέα Εποχή" δεν αστειεύεται. Και λεφτά έχει και ανθρώπους και επιτελεία που δουλεύουν νύχτα-μέρα, μα κυρίως διαθέτει το πιο μεγάλο και επαγγελματικό βεστιάριο που έχει ποτέ φτιαχτεί. Απο αυτή την γκαρνταρόμπα τροφοδοτεί και τα νεοταξικά φανταράκια της με κάθε είδους φορεσιά και μουτσούνα. Ο στόχος είναι να αλλοιώσει μια και καλή το πατριωτικό και Ορθόδοξο φρόνημα του λαού χωρίς μάλιστα να το καταλάβει.

Προσέξτε λοιπόν γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και κάποιοι που σας καλούν σήμερα να βγείτε σε ιντερνετική επανάσταση ήταν οι ίδιοι που ύψωναν στο μαγαζί τους την γερμανική σημαία όταν έμπαιναν οι Γερμανοί στο φημισμένο προάστειο, ήταν οι ίδιοι που όταν έφευγαν οι συμφοιτητές τους να πάνε στη Νομική για να αντισταθούν στην Χούντα του Παπαδόπουλου εκείνοι κουβέντιαζαν με τους ΕΚΟΦΙΤΕΣ φίλους τους, ήταν οι ίδιοι που μεταμορφώθηκαν την δεκαετία του 80 σε αφρίζοντες πρασινοφρουρούς με εκπομπές στην τέως ΥΕΝΕΔ και άλλες στην ΕΡΤ (και με μισθούς μάλιστα που ξεπερνούσαν το ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΟ του απλού εργαζόμενου σε αυτά τα κανάλια), ήταν πάντα τα τσακάλια που ήθελαν να κρύψουν την πτωματοφαγία τους προσφέροντας σε όλους τους άλλους το σοκολατάκι του επαναστάτη και του εθνικά αγανακτισμένου.

Το έχουμε ξαναπεί αν κάποιος που κάποτε φόρεσε τη κουκούλα του δοσίλογου ή του λαμόγιου βρέθηκε σε κατάσταση μετάνοιας, τότε με ταπείνωση και προσωπικό πνευματικό αγώνα μπορεί να προχωρήσει σαν απλός αγωνιστής. Δεν είναι δυνατόν όμως να διεκδικήσει τίτλους μπροστάρη γιατί έτσι κι αλλιώς το παρελθόν του θα τον ακυρώσει και θα τον ξεφτιλίσει. Αν πάλι δεν υπάρχει ειλικρινής μετάνοια και αλλαγή στον τρόπο σκέψης και δεν έχει θεραπευτεί η βαθειά πνευματική του σήψη ,τότε του αξίζει να αποκαλυφθεί και να στιγματιστεί απο τον ελληνικό λαό.

Προσέξτε γιατί ζούμε σε εποχές που ακόμα και τον ¶γιο Παπουλάκο, οι στρατιώτες της "Νέας Εποχής" θέλουν να τον μετατρέψουν απο σύμβολο αγώνα πνευματικού και εθνικού σε σύμβολο τυχοδιωκτισμού και ιδιοτέλειας.

Προσέξτε γιατί όλοι αυτοί οι γκαιμπελίσκοι φανερώνουν δήθεν δυό τρείς μικρές αλήθειες για να κρύψουν το τεράστιο και ενιαίο για όλους σχέδιο της νέας τάξης πραγμάτων.


Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 26, 2009 6:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο πρωτογονισμός των ποικίλων «εθνοσωτήρων»

Ο πρωτογονισμός και η αμάθεια αποτελούν τον κοινό παρανομαστή όλων των μορφών αντίδρασης.

Όλες οι «εθνοσωτήριες» ποικιλίες
έριχναν την πολιτική σκέψη στα πρωτόγονα, εμπειρικά στάδια, χλεύαζαν τη Θεωρία (την ακριβοπληρωμένη και συμπυκνωμένη εμπειρία της αγωνιστικής πορείας της ανθρωπότητας), ισοπέδωναν τις Ιδεολογίες και κήρυτταν την κηδεία της ιστορικής γνώσης, των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.

Κάθε αυθεντικός αγωνιστής, ιδιαίτερα Αριστερός γνωρίζει ότι στη Θεωρία και στις ιδεολογικές θέσεις εκφράζεται η ακριβοπληρωμένη ιστορική πείρα. Και μόνο με τη διαφύλαξη, σε εποχές γενικής καθίζησης, αυτής της ιστορικής πείρας και γνώσης μπορείς να προβείς σε γιγάντια βήματα προς τα εμπρός με το επόμενο κύμα της ιστορικής ανόδου.

Τα «κατακάθια», βεβαίως της σήψης και της πολιτικής ανοησίας, όλοι αυτοί οι σύγχρονοι «εθνοσωτήρες» τα αντιμετωπίζουν όλα αυτά περιφρονητικά και με τον πήχη της δικής τους αντιδραστικής χοντροκοπιάς και αμάθειας.

ΓιΆ αυτό παραληρούν με κούφιες αοριστίες και φλύαρες ηθικολογίες περί «πατριωτισμού» και «εθνικής σωτηρίας». Καλύπτουν τη χοντροκομμένη αμάθειά τους και την ολοκληρωτική έλλειψη ιδεών (ούτε μια νότα κοινωνικής προοπτικής δεν δίνουν, μια νότα το τι εννοούν «εθνική σωτηρία»), με «εθνικούς» αφρούς και «πατριωτικά» γαυγίσματα…

Οι ιντερνετικοί «εθνοσωτήρες» αποτελούν την καρικατούρα αυτής της αντιδραστικής αθλιότητας. Αποτελούν τους φαρσέρ της «εθνοσωτηρίας». Είναι τόσο χοντροκομμένοι, αμαθείς και αθεράπευτα αρρωστημένοι από την παρακμή και το ναρκισσισμό του εξουσιαστικού τηλεθεάματος που επιχειρούν μέσα από τον εικονικό κόσμο των μπλογκ να επιβληθούν σαν «εθνοσωτήρες» στην κοινωνική πραγματικότητα.

Πρέπει πραγματικά να έχεις φτάσει στα έσχατα όρια της παρακμής, της ηλιθιότητας και της ναρκισσιστικής παράκουσης για να ιδρύεις επιτροπή «εθνικής σωτηρίας» σε εικονικό επίπεδο και να ζητάς, σαν γραφείο ευρέσεως εργασίας, «εργάτες», με «νούμερο»και όχι με πρόσωπο, για την «εθνική σωτηρία»!!!

ΓιΆ αυτή την καρικατούρα της ναζιστικής λογικής των «εθνοσωτήρων» δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς περισσότερο.

Απλώς να θυμίσουμε,
για κάποιους αφελείς απελπισμένους που μαγεύονται από τους ήχους της δόλιας πατριδοκαπηλίας των ποικίλων καραγκιόζηδων, τούτο:

Όλοι αυτοί οι όψιμοι «εθνοσωτήρες» ενηλικιώθηκαν θητεύοντας σε όλους τους υπονόμους του καθεστώτος. Εντελώς άδειοι από κάθε αγωνιστική ιστορία και κοινωνική βαρύτητα, «τραμπούκοι» του καθεστώτος και απεργοσπάστες, ξαφνικά εμφανίστηκαν, αφού πλησίασαν διάφορους ιστορικούς πολιτικούς καιροσκόπους, στο ιντερνέτ για να σώσουν την Ελλάδα.

¶κου ιντερνετική επιτροπή «εθνικής σωτηρίας», με ιμέηλ ή τηλέφωνο «εγγραφής»!!!

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 27, 2009 11:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δημοψήφισμα για την αποτροπή των νομιμοποιήσεων

Αναλύσαμε ότι το να ζητάς δημοψηφίσματα πάνα σε γενικές λογικές του καθεστώτος είναι κούφια, δημαγωγική φλυαρία για ποικίλα παιχνίδια εκλογικού τζόγου.


Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης δεν το επέβαλε κανένα νόμος της Βουλής και καμία κυβερνητική απόφαση.

Αντίθετα η οργανωμένη εισαγωγή της αλλοδαπής εισβολής επιβλήθηκε από τους νόμους του πλανητικού ιμπεριαλισμού και τους μηχανισμούς της Νέας Τάξης, παραβιάζοντας και καταλύοντας του νόμους και το Σύνταγμα.

Ποιο είναι λοιπόν το συγκεκριμένο αντικείμενο ενός τέτοιου δημοψηφίσματος; ¶σφαιρα πυρά χωρίς στόχο.

Το αίτημα ενός δημοψηφίσματος είναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ!!!

Π.χ.: Ζητώ δημοψήφισμα σε ένα προτεινόμενο σχέδιο, όπως το Σχέδιο Ανάν.

Ζητώ δημοψήφισμα πάνω στις προτάσεις για το όνομα των Σκοπίων.

Ζητώ δημοψήφισμα πάνω σε νομοσχέδια που αφορούν κορυφαία ζητήματα κοινωνικής και εθνικής σπουδαιότητας.

Πάνω, λοιπόν, στο λαθρομεταναστευτικό, δημοψήφισμα μπορεί να απαιτηθεί στο νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση για την παροχή ιθαγένειας και τις νομιμοποιήσεις.


Δημοψήφισμα, συνεπώς, πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα του κυβερνητικού σχεδίου για ελληνοποιήσεις και ΟΧΙ γενικά και αφηρημένα για το μεταναστευτικό.


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Να ρωτήσω;
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 28, 2009 12:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ροβεσπιέρε, μια και το ψευδώνυμο που χρησιμοποιείς με παραπέμπει στην γαλλική επανάσταση να σε ρωτήσω:
Ποιός φορέας μπορεί να διενεργήσει ένα δημοψήφισμα; Σημείωσε ότι συμφωνώ απόλυτα με κάτι τέτοιο. Μόνο που δεν μπορεί να γίνει γενικά, σωστά το θέτεις. Μόνο ειδικά, ενάντια σε ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση για την απόδοση ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ στους αλλοδαπούς από τον Γιωργάκη.
Από το διαδίκτυο το θεωρώ αστείο.
Από τον ΛΑΟΣ αδιανόητο.
Από την Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας; Τι είναι τούτο;
Μπορείς να τους παραπέμψεις στην αντίστοιχη του Δαντών να πάρουν καμιά ιδέα!
Μήπως η προσπάθεια για την ίδρυση ενός πατριωτικού-αριστερού κόμματος και μόνο αυτή θα μπορούσε να βάλει μια τέτοια βάση;
Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Μήπως μέσα από επεμβάσεις στις επιτροπές, όπου και αν γεννιούνται αυτές, για τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων;
Από παραμέριση των επιμέρους διαφορών με άλλες αριστερές φωνές; Δεν είναι δα και όσο τραγικές οι διαφορές.
Πιστεύω ότι χωρίς επαναστατικό κόμμα και συσπείρωση τίποτα δεν μπορεί να εμποδιστεί.
Να ελπίζω σε κάτι τέτοιο ή είναι ουτοπία;
Πάντως οι καιροί δεν επιτρέπουν ολιγωρίες.
Έρχεται οσονούπω και το θέμα Κύπρος.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 28, 2009 2:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συμφωνούμε σχεδόν απόλυτα.

Τα θεωρητικά θεμέλια, που τόσο περιφρονούν οι ποικίλοι σαλτιμπάγκοι (και συνειδητά οι ποικίλοι προβοκάτορες-δοσίλογοι) ΕΧΟΥΝ οικοδομηθεί με την επίπονη και πολύχρονη εργασία από τους αυθεντικούς αριστερούς πατριώτες.

Και προγραμματικές σκαλωσιές έχουν τεθεί…

Ακόμα βεβαίως ο δρόμος είναι μακρύς…

Αλλά από ΤΩΡΑ μπορούμε να προχωρήσουμε στην οικοδόμηση οργανωτικών εμβρύων: ΕπΆ αυτού θα επανέλθουμε σύντομα…

ΣΥΝΕΠΩΣ δεν είναι ουτοπία η συγκρότηση ενός επαναστατικού, συντονιστικού κέντρου της πατριωτικής αριστεράς: Της αυθεντικής Αριστεράς θα έλεγα, ακριβολογώντας, γιατί η Αριστερά εξΆ ορισμού είναι ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ..

ΠΡΑΓΜΑΤΙ οι καιροί δεν επιτρέπουν ολιγωρίες.




Υ.Γ. Το να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός πάνω σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ αποφάσεις (π.χ. νονιμοποίηση των αλλοδαπών) σαν σύνθημα ζύμωσης είναι σωστό.

ΟΧΙ εκλογικά κόλπα πάνω σε δημοψηφίσματα γενικά περί μετανάστευσης...

ΖΥΜΩΣΗ στο λαό για ΟΡΓΑΝΩΣΗ του λαού και ΟΧΙ για εκλογικά παιχνίδια.

Γιατί δεν αποκλείεται έτσι για εκλογική δημαγωγία και εξαπάτηση να τεθεί αύριο και από τον Σαμαρά...
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 28, 2009 5:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ιστορία προκαλεί τρόμο σε κάθε απατεώνα




Είναι γνωστό, πλέον, και κουραστικά αναλυμένο, ότι μια από τις κεντρικές συνιστώσες της Νέας Τάξης είναι η εξάτμιση και η εξαφάνιση της Ιστορίας.


Το τέλος της ιστορίας και των ιδεολογιών διακηρύττουν οι «θεωρητικοί» της παγκοσμιοποίησης!!!

Η μεταλλαγμένη «αριστερά» και τα επιδοτούμενα ιερατεία της έχουν αναλάβει αυτό το έργο της παραποίησης και εξαφάνισης της Ιστορίας και των Ιδεών…

Το ίδιο έργο παίζεται και από πολλές άλλες δυνάμεις «πατριωτικών» μεταμφιέσεων: Ποικιλίες, οι οποίες προέρχονται στην πλειονότητά τους, από τα «ακροδεξιά» και δοσιλογικά ιστορικά νεφελώματα.

Επικεντρωμένο το βλέμμα μας στην «αριστερή» προδοσία και αντιπατριωτική μετάλλαξη της καθεστωτικής «αριστεράς», δεν παρατηρεί ότι, πρακτικά, το ίδιο κάνουν και οι μεταμφιεσμένοι δοσίλογοι της ιστορίας, οι οποίοι ουρλιάζουν σήμερα, δήθεν, κατά της Νέας Τάξης.

Και αυτοί σβήνουν την ιστορία, ακριβώς για να μην αποκαλυφτεί το δικό τους ιστορικό πρόσωπο. Σβήνουν την ιστορία για να αποκρύψουν τις καταβολές τους, το πώς διαμορφώθηκαν πολιτικά, σε ποιες ιδεολογικές και ηθικές «σχολές» θητεύσανε.

Σβήνουν την ιστορία για να επικαλυφτεί ο ιστορικός και πολιτικός τους ρόλος και το άσβεστο μίσος τους εναντίον των ιστορικών λαϊκών κινημάτων.

ΟΛΟΙ οι ιστορικοί εχθροί κάθε λαϊκής αντίστασης και οι δοσίλογοι μάς εμφανίζονται σήμερα σαν «εχθροί» της Νέας Τάξης και «υπερπατριώτες»: «Εθνικοί σωτήρες»!!!


Και οι περισσότεροι φοράνε την κουκούλα του ιντερνέτ.

Καταδικάζουν τις κουκούλες των νέων «ρόζ» δοσίλογων, αλλά οι ίδιοι φοράνε και αυτοί κουκούλα.


Γιατί όταν φιλοδοξείς να παρέμβεις
πολιτικά στα κοινωνικά πράγματα και κρύβεις την ιστορική, ιδεολογική και πολιτική σου ταυτότητα, το ιστορικό σου πρόσωπο, τότε φοράς κουκούλα.

Ποια είναι αυτά τα μπλογκ που καλούν σε «εξέγερση» τον ελληνικό λαό χωρίς να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το «πρόσωπό» τους: Την ιστορία τους και το πότε και πού συμμετείχαν σε οποιοδήποτε λαϊκό αγώνα;

Από το κεφάλι της Αθηνάς ξεπήδησαν ξαφνικά;


Δεν έχουν ιστορία, ιδεολογική και πολιτική διαδρομή, μια κάποια συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και οργανώσεις;

Δεν πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός από πού ξεπήδησαν και μιλούν για «εθνικές σωτηρίες» και ιντερνετικές «εξεγέρσεις»;

Βγάλτε πρώτα κύριοι την κουκούλα, μιλήστε μας για το αγωνιστικό ιστορικό σας πρόσωπο, φανερώστε την πολιτική σας ταυτότητα για να κρίνει ο λαός και μετά να καλείται το λαό σε «δημοψηφίσματα» και «εξεγέρσεις»…

Η ανωνυμία των μπογκ άλλο νόημα έχει και όχι την υποκατάσταση της ιδεολογικής και πολιτικής δράσης.


Και «εθνικές σωτηρίες» με Χατζάρες και φαιδρούς και ιστορικά ανύπαρκτους ιπποκόμους, είναι για γέλιο και για κλάματα: Απλώς σηματοδοτούν τη «βλεννόρροια» που υπάρχει ακόμα στα πολιτικά μας πράγματα…

Αν είναι δυνατόν τύποι σαν τον Χατζάρα (μια σκοτεινή, λεκιασμένη και αποτρόπαια αντι-λαϊκή ιστορία) να μας εμφανίζονται σαν προφήτες «εθνικής σωτηρίας»…

Πράγματι ζούμε στα τάρταρα της ιδεολογικής, πολιτικής και ηθικής κατάπτωσης…




Επιστροφή στην κορυφή
Να ξαναρωτήσω;
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 28, 2009 6:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνη.
Θα μπορούσα να λάβω μια απάντηση, λίγο πρακτική, στο τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει για να μην υποκαθίσταται όχι τόσο η ιδεολογική όσο η πολιτική δράση που σαν τέτοιο κομμάτι είναι και η διενέργεια ενός δημοψηφίσματος π.χ.;
Σημειώνω ότι ξέρω πόσο δύσκολο να απαντηθεί είναι αυτό ''το τι πρέπει να γίνει''.
Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 28, 2009 9:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πάρτε μια γεύση των «εθνικών σωτήρων»



Μου ήρθε ένα e-mail από τον «Αγ.Παντελεήμονα» για το «δημοψήφισμα» και τις «εθνικές σωτηρίες».

Αφού παραθέτει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των «επαναστατικών Συμβουλίων» τελειώνει με τα ακόλουθα «φασιστικά» τελεσίγραφα:

«Χρόνος για κουβέντες & αναλύσεις δεν υπάρχει πλέον παρά μόνο επί λεπτομερειών. Ή συντάσσεστε ΤΩΡΑ στον αγώνα για άμεση συλλογή υπογραφών & ό,τι άλλο προκύψει ή ΠΟΤΕ».


Αυτοαναγορεύτηκαν οι συντάκτες του «Αγ.
Παντελεήμονας» σε ηγέτες του ελληνικού λαού, οι οποίοι δεν καταδέχονται να συζητήσουν παρά μόνο τις «λεπτομέρειες» των «επιταγών» τους και στέλνουν τα εκβιαστικά τελεσίγραφα «ή τώρα ή ποτέ»!!!


Τέτοιας φασιστικής φιλοσοφίας είναι.

ΓιΆ αυτό και συρρίκνωσαν τις κινήσεις γειτονιάς σε διαφημιστικές φιέστες της Χρυσής Αυγής, ακόμα και από τηλεοράσεως…

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 28, 2009 10:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
''το τι πρέπει να γίνει''

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να απαντηθεί όταν γνωρίζουμε την ιστορία και τη «θεωρία» των Κινημάτων.

Στη δύσκολη φάση που βρισκόμαστε, λόγω κατεδάφισης των πάντων (αναλύονται παραπάνω), προϋπόθεση των προϋποθέσεων είναι: Μια «πρωταρχική συσσώρευση» των αυθεντικών αριστερών.

ΟΙ δυνάμεις αυτές υπάρχουν, έστω μικρές...

Δεν αρκεί, ωστόσο, αυτό. Απαιτούνται πρακτικές κινηματικές.

Πιο λιανά: Εκδηλώσεις μέσα σε πλατύτερα λαϊκά στρώματα ενημερωτικές, ιδεολογικών και πολιτικών ζυμώσεων πάνω στα κεντρικά και κορυφαία προβλήματα της εποχής μας, καθώς και οργανωτική κεφαλαιοποίηση αυτής της «δράσης».

Ψαρέματα σε θολά νερά δεν βγάζουν πουθενά. Αντίθετα είναι πολύ καταστροφικά για την Αριστερά…

Σήμερα, ιδιαίτερα, επειδή μας έχει πνίξει η «ακροδεξιά» δημαγωγία και το άλλο διαλεκτικό «σκέλος» της, η «αντι-ακροδεξιά» υστερία, απαιτείται μια «ΡΗΞΗ».

Τι εννοώ: Να οικοδομηθεί μια «κίνηση» εναντίον της Νέας Τάξης (σε βασικά ζητήματα συμφωνίας) με πρόσωπα τα οποία να ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και τα αγωνιστικά λαϊκά κινήματα.

Αυτό είναι εφικτό…

Και θα τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια και από τους «μεταλλαγμένους» και από τους πατριδοκάπηλους…


Αυτά πολύ συνοπτικά…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Φερώνυμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 29, 2009 11:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Δημοψηφίσματα/ Αμεση Δημοκρατία/ Μετασχηματισμός Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ανεξάρτητα από τις τυχόν καπηλείες, καλό είναι να καθιερωθεί
ο θεσμός των δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία των πολιτών.
Αλλωστε αυτό είναι και το νόημα της Δημοκρατίας: Η νομοθετική
εξουσία να είναι στα χέρια των πολιτών και όχι μόνο στους
εκλεγμένους «εκπροσώπους». Δυστυχώς το Ελληνικό Σύνταγμα
ουσιαστικά απαγορεύει τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία των πολιτών. Παρ' όλα αυτά θα πρέπει όσοι θέλουν
να καθιερωθεί ένα γνήσιο Δημοκρατικό πολίτευμα στη χώρα μας
σε κάθε περίπτωση να τονίζουν τη σημασία των Δημοψηφισμάτων.
Επιπλέον, καλώ όλους όσους προβληματίζονται πάνω στη σημερινή
κατάσταση της χώρας μας, να διερευνήσουν και τους τρόπους με
τους οποίους το πολίτευμά μας θα μετασχηματισθεί σε ένα άλλο
όπου οι πολίτες θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να
τις αποποιούνται μεταθέτοντάς τες στους «εκλεγμένους εκπροσώπους» τους. Ετσι νομίζω ότι μιά κατεύθυνση στην οποία
οι πολίτες θα μπορούν να θέτουν και να αναιρούν νόμους μέσω
δημοψηφισμάτων είναι αυτή που θα μπορούσε να θεραπεύσει τα
σημερινά κακώς κείμενα.
Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 30, 2009 9:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/12/2.html

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ
(ΜΕΡΟΣ 2ο)





Ειναι κρίμα για έναν τόπο που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί απο δημαγωγούς και ευκαιριακές συμμαχίες να βρίσκεται πάλι στο μέσον των μεγαφώνων της "Νέας Εποχής".

Απο την μιά η κυβέρνηση που βιάζεται να εξαργυρώσει όλα τα νεο-εποχίτικα γραμμάτια με νόμους-διαλυτικά της εθνικής συνοχής, σε καιρούς μάλιστα που η κατασκευασμένη ανάδειξη των κάθε είδους "μειονοτήτων", δημιούργησε εκ του μη όντος υβρίδια-προτεκτοράτα, όπως αυτό του άλλοτε Σερβικού Κοσσόβου.

Απο την άλλη τα επιτελεία της "Νέας Εποχής" δεν θέλουν να αφήσουν να αναπτυχθεί ως φυσική αντίδραση ένα γνήσιο δημοκρατικό - πατριωτικό και λαϊκό κίνημα και έστησαν όπως-όπως μια εθνικόμορφη "πασαρέλα" στην οποία καλούν όλους τους αγανακτισμένους συμπολίτες μας να παρελάσουν.

Προσέξτε όμως γιατί πάνω σε μία δίκαιη εν πολλοίς "λαϊκή αγανάκτηση" επένδυσε και η "ΝΕΑ ΤΑΞΗ" του Γ΄ Ράϊχ.Τότε ο Αδόλφος Χίτλερ αφού είχε μυηθεί στον αποκρυφισμό της "Geopolitik" του Κάρλ Χαουσχόφερ και υιοθέτησε τον όρο "ΝΕΑ ΤΑΞΗ" (τον οποίο ξαναακούσαμε κάμποσες φορές και απο τους δύο Μπους της pax americana), συνέγραψε το "Mein Kampf",το οποίο αν κάποιος "αμύητος" διαβάσει θα ενθουσιαστεί με τον καταγγελτικό και "φιλολαϊκό" λόγο του αποκρυφιστή συγγραφέα του.Κατόπιν χωρίς να το καταλάβει θα έχει παγιδευτεί στις πολιτικές αναδιπλώσεις της νεο-εποχίτικης ιδεολογίας , χωρίς να δίνει σημασία σε όλα τα "αναγκαία κακά" (σήμερα ονομάζονται "παράπλευρες απώλειες") που περιγράφονται ως συστατικά της επιτυχίας του "τελικού σκοπού".

Αυτό που επίσης δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι,
ότι ο Σιωνισμός, όπως αποδεικνύεται και απο τα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών", προτρέπει τα μέλη του όχι μόνο να κρύβουν την πραγματική τους ιδιότητα αλλά και να στρέφονται ακόμα και εναντίον της ίδιας της μητρικής τους ιδεολογίας προκειμένου να διεμβολίσουν με τις κακοδοξίες τους τις κοινωνίες.

Να γιατί δεν μας συγκινούν τα δήθεν αντι-νεοταξικά συνθήματα ούτε και οι αντι-σιωνιστικές κορώνες μερικών εκ των εμπνευστών της ...αυθόρμητης "ιντερνετικής εθνικής κίνησης σωτηρίας".

Αντιθέτως μας εξοργίζει να βλέπουμε διάφορους "Αυλωνίτες" να κουνούν το δάχτυλο πέρα-δώθε κράζοντας υποκριτικά για "πνεύμα και ηθική".

Για ποιές αξίες οικογένειας και πατρίδας μιλούν αυτοί που μέχρι χθές έκαναν το πάν για να διαφθείρουν την γνήσια Ορθόδοξη πίστη, που είναι και η μόνη σανίδα σωτηρίας η οποία έμεινε σε αυτό τον τόπο.Πού ήταν όλοι αυτοί οι όψιμοι πατριώτες όταν κατεβαίναμε στους δρόμους διαδηλώνοντας εναντίον της κατάργησης του θρησκεύματος απο τις ταυτότητες.

Τι έγραφαν όλοι αυτοί οι ελλαδέμποροι όταν μαζεύτηκαν 2.500.000 υπογραφές που ζητούσαν δημοψήφισμα για την προαιρετικότητα της αναγραφής του θρησκεύματος;

Δεν θα μας μιλήσουν σήμερα για Ορθόδοξη ελληνική αντίσταση εκείνοι που με τον εκδηλωμένο νεο-παγανισμό και το νεο-ειδωλολατρικό τους οπλοστάσιο βρίζουν και χλευάζουν κάθε τι που έχει σχέση με την πίστη μας.

Δεν έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν για Χριστό και Ελλάδα αυτοί που μέχρι χθές παζάρευαν την υποψηφιότητα του Ψινάκη και σφύριζαν αδιάφορα κάθε φορά που έβγαινε το πρωτοπαλλήκαρό τους να μας κάνει απο τηλεοράσεως δωδεκαθεϊστική προπαγάνδα.

"Το κερασάκι στην τούρτα" όμως, το είδαμε σε μια ανάρτηση του ιστολογίου "ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ 11" το οποίο όπως φαίνεται αν δεν ανήκει, τουλάχιστον υποστηρίζει τον "σκληρό πυρήνα" αυτής της ιντερνετικής κινητοποίησης.

Ξέρετε πως διαφημίζει την δημοκρατικότητα των υποστηρικτών αυτού του ιντερνετικού δημοψηφίσματος;

Με μία ανάρτηση που έχει τίτλο:

"ΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ! ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ, ΜΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΜΕ...ΟΠΛΑ"


Διαβάστε τη συνέχεια:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/12/2.html


Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 30, 2009 2:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δύο επισημάνσεις


Επισήμανση πρώτη

Στα υστερικά ουρλιαχτά κάποιων-ελάχιστων προβοκατόρων και προβοκατορίσκων που πήρανε το μυστρί και πετάνε λάσπες δεν απαντάμε.

Αλίμονο να απολογούμαστε σε αρουραίους των υπονόμων που βρίζουν και συκοφαντούν με κουκούλα.

Μόνο τα ασπόνδυλα όντα, φασιστικής κοπής και ψυχολογίας, συμπεριφέρονται έτσι. Όταν διαθέτεις, έστω και ελάχιστο ίχνος πολιτικής εντιμότητας και ήθους, δεν κατηγορείς ανώνυμα και ατεκμηρίωτα. Βγαίνεις επώνυμα και καταγγέλλεις τεκμηριωμένα και με πολιτική επιχειρηματολογία.

Παρουσιάζεις το «πρόσωπό» σου για να είναι σε θέσει ο αναγνώστης να κρίνει και το πρόσωπο και την ιστορία του καθενός και τα πολιτικά επιχειρήματα…

Όποιος έχει «πρόσωπο» και κότσια, και πολιτικά επιχειρήματα ας βγει ανοικτά να «καταγγείλει» το ΡΕΣΑΛΤΟ.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, προβοκατοράκια του ιντερνέτ…

Επισήμανση δεύτερη

Φίλε «Κλασσικοπερίπτωση» συμφωνούμε με τις παρατηρήσεις σου και συμμεριζόμαστε τη οργή σου. Είναι και δική μας.

Η μοναδική μας επισήμανση είναι τούτη: Μη δαιμονοποιούμε τις «εθνοσωτήριες καρικατούρες».

Σήμερα ο παλιός φασισμός των εθνικών, ιμπεριαλιστικών σωβινισμών δεν μπορεί να υπάρξει.

Σήμερα ζούμε τον πλανητικό φασισμό του ιμπεριαλισμού που δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε φασισμούς εθνικού τύπου.

Σχήματα σαν αυτά του Καρατζαφέρη ή άλλες «ακροδεξιές» ποικιλίες είναι τυχοδιωκτικές καρικατούρες των παλιών φασισμών και κυρίως του ιστορικού δοσιλογισμού.

Είναι κατασκευάσματα τα οποία απλώς εμπορεύονται τα πατριωτικά κενά και τα οποία χρησιμοποιούνται διατεταγμένα από τους καθεστωτικούς μηχανισμούς της Νέας Τάξης για το προβοκάρισμα και την αναχαίτιση των κοινωνικών πατριωτικών κινημάτων.

Με πιο απλά λόγια: είναι τυχοδιωκτικοί μηχανισμοί του νεοταξικού φασισμού για να χρησιμοποιούνται σαν «σκιάχτρα» εναντίον των αυθεντικών λαϊκών κινημάτων, προβοκάροντας την κινητοποιημένη οργή της κοινωνίας.

Κάθε τι που απορρέει από το θυμό της κοινωνίας και του λαού πρέπει να συμπυκνώνεται σε κοινωνικό αίτημα αλλαγής και ανατροπής της κοινωνικού καθεστώτος που γεννάει και τρέφει την ΟΡΓΗ του λαού.

ΟΤΑΝ αυτή η κοινωνική οργή (εξΆορισμού «κοινωνική») εγκλωβίζεται στο αποξηραμένο, από κάθε κοινωνική ουσία, γάντι του «πατριωτισμού» είναι μέγιστη ΑΠΑΤΗ: Υστερία πατριδοκαπηλίας και «εθνοσωτηρίας»!!!

Αυτή την απάτη κατασκευάζει, πριμοδοτεί και γιγαντώνει το καθεστώς της Νέας Τάξης για να αναχαιτίσει, να προβοκάρει και να πνίξει τις κοινωνικές διεργασίες και τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ…

Γρανάζια αυτής της απάτης είναι και οι ποικίλες «ακροδεξιές» γελοιογραφίες, άλλες συνειδητά, άλλες ασυνείδητα, λόγω της θεοποίησης των λέξεων και της καπιταλιστικής λογικής που έχουν.

Οι ιντερνετικές επιτροπές «εθνικής σωτηρίας» είναι η καρικατούρα της καρικατούρας. Είναι οι γελοιογραφίες των γελοιογραφιών Καρατζαφέρη και των ποικίλων «ακροδεξιών»: Τα ίδια ακριβώς πράγματα λένε σε ιντερνετικό επίπεδο, στον κόσμο του εικονικού…

Δηλαδή η παρακμή και η πολιτική ανοησία υψώνεται στο τετράγωνο: Πιστεύουν ότι αυτό που δεν μπορούν να πετύχουν στον πραγματικό κόσμο θα το πετύχουν στο κόσμο του εικονικού.

ΓιΆ αυτό δεν έχουν ούτε «πρόσωπα» καθαρά και με κάποια ιστορική και πολιτική βαρύτητα να εμφανίσουν…

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ.


Βεβαίως τέτοια «εθνοσωτήρια» πειράματα κάνουν μεγάλο κακό: Παρασύρουν πολλούς αφελείς σε θανάσιμες αυταπάτες και λειτουργούν προβοκατόρικα, όπως οι κουκουλοφόροι των λαϊκών εκδηλώσεων…

Από αυτή την άποψη όλες αυτές οι ουρανοκατέβατες, υπόγειες και ιντερνετικές «εθνοσωτήριες επιτροπές» είναι τουλάχιστον καιροσκοπικές, αν όχι και ύποπτες…



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Τώρα δεν ρωτάω πια
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 30, 2009 5:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εθνική ανεξαρτησία
Λαική κυριαρχία
Κοινωνική δικαιοσύνη.
Συνθήματα πιο επίκαιρα από ποτέ.
Συμφωνώ στο ''τι πρέπει να γίνει''.
Πιστεύω ότι σύντομα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια κοινή εκδήλωση, αφού προετοιμαστεί καλά, με συγγενικούς χώρους, παραβλέποντας πάθη και παρεξηγήσεις ή ότι άλλο, γιατί μόνοι μας θα ΣΩΘΟΥΜΕ από τους ''ΣΩΤΗΡΕΣ''.
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 30, 2009 6:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα βρώμικα χέρια μαγαρίζουν τα πάντα




Προς το φίλο «Φερώνυμο»

Φίλε μου δείχνεις καλοπροαίρετος και μάλλον νεαρός στην ηλικία για να είσαι τόσο ιδεαλιστής και να μιλάς για το «νόημα της δημοκρατίας» ή το «γνήσιο δημοκρατικό πολίτευμα» εντός του υπάρχοντος οικονομικού και κοινωνικού καθεστώτος…

Αν και έχουμε αναλύσει διεξοδικά τα ζητήματα «δημοκρατίας» σε πολλά άλλα κείμενα, πολύ συνοπτικά θα υπογραμμίσουμε:

α). Η δημοκρατία δεν είναι υπέρ-ιστορική και υπέρ-κοινωνική έννοια. Είναι μια απλή πολιτική μορφή που εκφράζει και αποτυπώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα μιας κοινωνίας (ταξικός) και τους συσχετισμούς των κοινωνικών δυνάμεων.

Η δημοκρατία μέσα στις υπάρχουσες οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις αποτελεί το «ευαγγέλιο» της τυπικής ισότητας και ελευθερίας, είναι μια ΤΥΠΙΚΗ και ΟΧΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ δημοκρατία. ΓιΆ αυτό λειτουργεί έμμεσα δια εκλογικών αντιπροσώπων και πληρεξουσίων και όχι άμεσα μέσα από μορφές αυτό-οργάνωσης του λαού και «άμεσο-δημοκρατικές».

Σήμερα που κυριαρχούν τα υπερεθνικά ιμπεριαλιστικά μονοπώλια και η παγκόσμια αγορά έχει ακρωτηριαστεί και αυτή η τυπική αστική δημοκρατία, η οποία αποτέλεσε προοδευτική κατάκτηση της κοινωνίας στην άνοδο του καπιταλισμού.

ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να δώσει μια νέα και ουσιαστική ζωή στην πολιτική μορφή «δημοκρατία», αν δεν ανατραπεί αυτό το σύστημα του θανάτου κάθε δημοκρατίας και δεν οικοδομηθούν οι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ της πραγματικής δημοκρατίας…

β). Κάθε εκλογική διαδικασία μέσα στα πλαίσια αυτά της τυπικής δημοκρατίας αποτελεί ΑΠΑΤΗ.

Οι εκλογικές τυπικές διαδικασίες και λειτουργίες αποτελούν ασφαλιστικές δικλίδες του καθεστώτος, «ασπίδες» που το θωρακίζουν από τα λαϊκά κινήματα και τις κοινωνικές εκρήξεις, δηλαδή από τις αυθεντικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Αυτό, η ιστορία το έχει αποδείξει πολλές φορές.

ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ δεν πραγματοποιήθηκε ουδεμία ριζική κοινωνική και πολιτική αλλαγή μέσα από εκλογές ή δημοψηφίσματα. Και όταν ο λαός εξαπατήθηκε από αυτά τα «εκλογικά κόλπα» και ανέβασε στην κυβερνητική διαχείριση (η πραγματική εξουσία είναι αλλού και όχι στους διαχειριστές) ανεπιθύμητους στο οικονομικό κατεστημένο, χωρίς παράλληλα να είχε οργανωθεί ο ίδιος ο λαός στα δικά του όργανα εξουσίας, τότε αυτό που επακολούθησε ήταν η απροκάλυπτη δικτατορία και ο άγριος σφαγιασμός του λαού.

Τα ιστορικά παραδείγματα άφθονα. Το πλέον χαρακτηριστικό η Χιλή του Αλλιέντε…

γ). Το συνταγματικό και νομικό καθεστώς μιας κοινωνίας αποτελεί τον «κώδικα» των κατεστημένων οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων.

Και εδώ αποτυπώνονται οι κοινωνικοί (ταξικοί) συσχετισμοί.

Ισχυρά εργατικά και λαϊκά κινήματα πετυχαίνουν κατακτήσεις και στο πολιτικό επίπεδο και στο νομικό πλαίσιο.

ΟΤΑΝ δεν υπάρχουν κινήματα και πολιτική οργάνωση της πάλης του λαού οι συσχετισμοί αλλάζουν σε βάρος των λαών και οι κατακτήσεις αφαιρούνται…

δ). Η υπεράσπιση και αυτών των κουτσουρεμένων «δημοκρατικών» υπολειμμάτων αποτελεί αδιαπραγμάτευτο πολιτικό αίτημα της κοινωνίας και των λαών σήμερα.

ΠΡΟΣ την κατεύθυνση της κινητοποίησης και οργάνωσης του λαού και όχι προς την κατεύθυνση της εκλογικής εμπορίας: Εκλογικά τεχνάσματα τα οποία αποσκοπούν ακριβώς στο να διοχετεύσουν την λαϊκή οργή ΟΧΙ στην πολιτική και οργανωτική αυτενέργεια του λαού, αλλά στα εκλογικά κανάλια των ποικίλων κομματικών απατεώνων και προβοκατόρων.

ε). Τα δημοψηφίσματα, συνεπώς, αποτελούν και αυτά (πάνω βεβαίως σε συγκεκριμένα ζητήματα και όχι σε κοινωνιολογικές αφαιρέσεις) επαναστατικά αιτήματα σήμερα.

Αιτήματα που πρέπει να ζυμώνονται μέσα στο λαό, που να αποτελούν το «υλικό» για την κινητοποίηση και οργάνωση της λαϊκής οργής.

Η προπαγάνδα και η ζύμωση ενός δημοψηφίσματος για την ιθαγένεια στους αλλοδαπούς μπορεί πράγματι να αποτελέσει σπινθήρα κινητοποίησης και οργάνωσης του ελληνικού λαού, ΑΝ δεν αποτελέσει το αντικείμενο μικροκομματικής εκλογικής εμπορίας και καπηλείας.

ΓιΆ αυτό πρέπει να καταγγέλλονται
αυτά τα εκλογικά παιχνίδια των ποικίλων πολιτικών απατεώνων, παιχνίδια που επί της ουσίας προβοκάρουν το δρόμο να κινητοποιηθεί και να οργανωθεί ο ελληνικός λαός πάνω σε ένα τέτοιο αιχμηρά επαναστατικό αίτημα.

Κάθε σοβαρό αίτημα εκλογικής μορφής (δημοψήφισμα στην προκειμένη περίπτωση) απορρέει από τις καθολικές ανάγκες της κοινωνίας και μέσα στις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας πρέπει να ζυμωθεί και να οργανωθεί.

Έξω από το λαό και με αυτό-αναγορευμένους πληρεξούσιους του λαού ή ιντερνετικές επιτροπές «εθνικής σωτηρίας» το πιο επαναστατικό αίτημα προβοκάρεται και γίνεται παιχνίδι στα χέρια ποικίλων τσαρλατάνων οι οποίοι προσπαθούν να αναρριχηθούν στα έδρανα της εκλογικής πασαρέλας.

ΚΑΝΕΝΑ δημοψήφισμα δεν μπορεί να επιφέρει οποιαδήποτε αλλαγή, ούτε να προκαλέσει «στοιχείο» ανόδου της λαϊκής συνείδησης, αν δεν στηρίζεται σε λαϊκή κινητοποίηση και οργάνωση.

Το να μιλάνε σήμερα οι ποικίλοι εκλογικοί αγύρτες για δημοψήφισμα (Καρατζαφέρης και ΣΙΑ), δίχως ελάχιστα να ζυμώνουν αυτό το αίτημα προς την κατεύθυνση της κινητοποίησης και οργάνωσης της λαϊκής οργής (μέσα από αυθεντικές, υπέρ-κομματικές επιτροπές λαϊκής δράσης), ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ και ουσιαστικά σαμποτάρουν τη λαϊκή αγανάκτηση και αυτενέργεια.

Αυτός είναι ο ρόλος τους ο διατεταγμένος: να προβοκάρουν κάθε αυθεντικό αίτημα και κάθε αυθεντική λαϊκή κινητοποίηση.

Από τις γειτονιές μέχρι το εκλογικό εμπόριο που κάνουν πάνω στα ύψιστα κοινωνικά και εθνικά ζητήματα…


Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες