Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Μεγάλο το πολιτικό ολίσθημα του Μίκη

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 02, 2010 10:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Μεγάλο το πολιτικό ολίσθημα του Μίκη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μεγάλο το πολιτικό ολίσθημα του Μίκη




Μίκης: «Εάν θέλουμε να προχωρήσουμε ως έθνος και ως λαός πρέπει να υπάρχει εθνική ενότητα…»

Την «εθνική ενότητα» κήρυξε και ο Μίκης από το στρατιωτικό βάθρο του καθεστώτος, τον κεντρικό πυλώνα του κράτους!!!

Η σημειολογία της πράξης του Μίκη είναι τεράστιας πολιτικής σημασίας!!!

Όταν όλες οι δυνάμεις του καθεστώτος, θυμούνται σήμερα υποκριτικά τον «πατριωτισμό» και τον πλασάρουν με τη μορφή της «εθνικής ενότητας» για να προωθήσουν πιο αποτελεσματικά και δόλια τη σωτηρία της κερδοσκοπικής αναισχυντίας και την επίλυση των εθνικών ζητημάτων, σύμφωνα με τις επιλογές και τις προσταγές του διεθνούς ιμπεριαλισμού, ο Μίκης σπεύδει να δώσει το άλλοθι, πρωτοχρονιά, στο θεσμικό όργανο, αυτού του καθεστώτος!!!

Μπορεί να έχει λησμονήσει το τι είναι το κράτος και τα θεσμικά του όργανα.
Δεν αναρωτήθηκε ωστόσο, το γιατί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του κράτους τον κάλεσαν να παραδώσει μαθήματα «πατριωτισμού», μαθήματα περί «Ελλάδας» και «δημοκρατίας»;;;

Είναι δυνατόν να ευθυγραμμίζεται με τη κυβέρνηση αυτή η οποία οδηγεί την Ελλάδα, ανενδοίαστα και ψυχρά, σε προτεκτοράτο των Αμερικανών;

Είναι δυνατόν να αθωώνει τους στρατιωτικούς μηχανισμούς, τους ελεγχόμενους πλήρως από το ΝΑΤΟ, και να μιλάει από τα βάθρα αυτών των ΝΑΤΟϊκών μηχανισμών για «πατριωτισμό» και «εθνική ενότητα»;;;

Είναι δυνατόν να κάνεις κηρύγματα ηθικής σε διευθυντές οίκων ανοχής;;;


Είναι δυνατόν
να σκορπάς τέτοιες θανάσιμες αυταπάτες περί εθνικής ενότητας από τα καθεστωτικά «κάστρα» που την μόνη «εθνική ενότητα» που γνωρίζουν είναι: ΕΝΟΤΗΤΑ υποταγής του λαού στη δική τους εξουσία;;;

Μία τέτοια κατασκευή συναίνεσης, δηλαδή «εθνική ενότητα», προωθεί σήμερα η κυβέρνηση σε όλα τα ζητήματα.

«Εθνική ενότητα» προτείνει και ο Μητσοτάκης»: Αναπαράγει ακριβώς τα ίδια που έχει «δοκιμάσει» στην πολιτική αγορά ο «προβοκάτορας» της Νέας Τάξης και του Μητσοτάκη: Ο Καρατζαφέρης.

Θυμάστε τι είχε πει; Κυβέρνηση με Παπαδήμο και Σημίτη: Αυτό το σενάριο της «εθνικής ενότητας» προωθείται με μοχθηρό υπολογισμό για τη διαίρεση του ελληνικού λαού και την αναπαλαίωση των κομμάτων.

Σε αυτό τα σενάριο έρχεται να προστεθεί και ο Μίκης με πιο πειστική «πατριωτική» σάλτσα και με άλλο κύρος!!!

ΓιΆ αυτό και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη, τον χαρακτήρισε, ως το μεγαλύτερο κεφάλαιο της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας και σημαντικό παράγοντα στο γίγνεσθαι της χώρας.

Ο στρατός ανακηρύσσει το Μίκη ως το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ιστορίας του τόπου!!!

Η ιστορία πράγματι παρουσιάζει αλλόκοτες φάρσες…


Αλλά και υπουργός της κυβέρνησης η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά το έργο να μην αφήσει τίποτα το «πατριωτικό», ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για ανατροπή και αποκατάσταση της ιστορίας, αναφερόμενος στην απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων να τιμήσουν το Μίκη Θεοδωράκη:

«Ο Μίκης Θεοδωράκης, είπε, αποτελεί ένα...ζωντανό μνημείο του Έθνους και όχι μόνο του Πολιτισμού μας, είναι η ενεργός συνείδηση του Έθνους…. Η απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων να τιμήσει το Μίκη Θεοδωράκη σημαίνει την ενότητα του Έθνους και τη δημοκρατική συνείδησή τους».

ΞΑΦΝΙΚΑ, λοιπόν, οι πάντες θυμήθηκαν το Έθνος!!!

ΟΛΟΙ αυτοί που προωθούν την κατάλυση κάθε Ιερού και Οσίου, που δεν έχουν ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ σε κανένα έγκλημα εναντίον της Ελλάδας, ΤΩΡΑ χύνουν τα δάκρυα για το έθνος και φωνάζουν δραματικά για «εθνική ενότητα»!!!

Και ο Μίκης τους παρέχει (προφανώς χωρίς να το αντιλαμβάνεται) τις δικές του ευλογίες!!!!


Ο Μίκης φαίνεται να λησμονεί το τι είναι το κράτος, ιδιαίτερα σήμερα στη πλανητική εποχή, ή το τι είναι η σημερινή κυβέρνηση και ο ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος.

Λησμονεί όμως και την Ιστορία. «Εθνική Ενότητα» που προωθείται από το καθεστώς και τους μηχανισμούς του είναι «εθνική ενότητα» των δημίων των λαών, «εθνική ενότητα» η οποία οδηγεί σε διχασμούς και σφαγές των λαών…


Η ενότητα του λαού βρίσκεται σε ριζικά αντίθετη και ασυμφιλίωτη θέση από τα νανουρίσματα της «εθνικής ενότητας» των δημίων.

Ο Πατριωτισμός, ιδιαίτερα σήμερα, οικοδομείται πάνω στα βάθρα της «λαϊκής ενότητας» και όχι στο μύθο της «εθνικής ενότητας» του καθεστώτος, μύθος καθαρά ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ που χρησιμοποιεί παραπλανητικά και δόλια φράσεις σαν και αυτή της «εθνικής ενότητας»…

Με αυτούς που προωθούν τη διάλυση της κοινωνίας και του έθνους ΚΑΜΙΑ «εθνική ενότητα» δεν μπορεί να υπάρξει…

Ας ξεκαθαρίσει ο Μίκης το στρατόπεδό του…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επώνυμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 03, 2010 12:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μήπως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο; Εμένα, όταν το είδα στην τηλεόραση, μου φάνηκε ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή ο Βενιζέλος διαλέγει άλλο στρατόπεδο. Πήγε με το σημιτικό ΠΑΣΟΚ το 2007 και κάηκε. Τώρα με τη νεοταξική επέλαση που σηματοδοτεί ειδικά το νομοσχέδιο για την ψήφο και την ιθαγένεια των μεταναστών, τώρα που η βάση του ΠΑΣΟΚ βράζει με τις επιλογές του αρχηγού και το βαθύ ΠΑΣΟΚ εξεγείρεται, τώρα διαλέγει ο Βενιζέλος το στρατόπεδο που θα του δώσει αύριο λαϊκό έρεισμα και αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ.

Εσύ Θύμιο είσαι δημοσιογράφος και κάτι περισσότερο θα ξέρεις, αλλά ψάξε λίγο κι αυτή την εκδοχή μήπως "προσκυνάει" ο Βενιζέλος το Μίκη και όχι ο Μίκης το Βενιζέλο.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 03, 2010 1:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το «σενάριό» σας είναι πιθανό, γιατί είναι πολιτικά ορθό.

Αναμφίβολα ο Βενιζέλος θα προσπαθήσει να «αξιοποιήσει» την οργή που προκαλεί η κυβέρνηση, τα εθνικά της ξεπουλήματα και τις εθνικές συμφορές που προωθεί.

Θα «παίξει» σαν πολιτικάντης πάνω σε όλα αυτά εμφανίζοντας ένα πολιτικό «πρόσωπο» «πατριωτικό»: Τέτοιο «πατριωτισμό» θα ζήσουμε από πολλά μέρη και σημεία, θα γίνει της μόδας.

Και εδώ ακριβώς είναι το «θανατηφόρο» ολίσθημα του Μίκη: Δίνει άλλοθι σε αυτά τα παιχνίδια και σε αυτούς του κάλπικους «πατριωτισμούς» της απάτης του ελληνικού λαού και ακόμα χειρότερα:

Συστρατεύεται, συνειδητά ή ασυνείδητα δεν έχει σημασία, στα ιδεολογήματα των «νταβάδων» περί «εθνικής συναίνεσης» και «εθνικής ενότητας».

Δεν έχει, συνεπώς, σημασία αν ο Βενιζέλος «προσκύνησε» τον Μίκη.


Σημασία τεράστιας πολιτικής σπυδαιότητας είναι ο συμβολισμός της πράξης του Μίκη: Μια πράξη που ακυρώνει κάθε προσπάθεια δράσης ΕΞΩ και ΕΝΑΝΤΙΑ σε αυτούς που παίζουν το ΤΕΛΟΣ μας.

Γιατί, όμως να μην σκεφτούμε και ένα άλλο «σενάριο», πολιτικά ορθό: ότι τα ίδια πολιτικά επιτελεία του καθεστώτος (διακρίνουν πιο μακριά από το άμεσο) να εγκλώβισαν το Μίκη, ακριβώς για να τον ακυρώσουν…

Εξάλλου δεν είναι και τόσο δύσκολο, αν αναλογιστούμε τις «σχέσεις», τις «γνωριμίες», την ηλικία, την υγεία και γενικά την απομόνωση του Μίκη…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Προς Ροβεσπιέρο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 04, 2010 6:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συμφωνώ και πάλι μαζί σας.
Πάντα ο Μίκης ήταν πολιτικά ''ιδιόμορφος''.
Είχε τις καλύτερες των προθέσεων αλλά συχνότατα βρίσκονταν στην... κόλαση.
Βάλτε και τα τελευταία, περί βιολογικής φθοράς, και άστα να πάνε.
Υπάρχει όμως κάτι σαν ''ίδρυμα'', από συγγενείς και φίλους του, που ''φιλτράρει'' απόψεις ή ενέργειές του. Μπορεί αυτοί να είναι υπαίτιοι.
Μήπως να απευθυνόμασταν δημόσια προς αυτόν ακόμα και να ζητούσαμε να τον δούμε προσωπικά.
Ξέρω ότι δέχεται κόσμο και κοσμάκη.
Έτσι μούρχεται να πάω μόνη μου.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες