Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων εκτελεί ψυχρά και τα ανήλικα.

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 22, 2010 9:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων εκτελεί ψυχρά και τα ανήλικα. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων εκτελεί ψυχρά και τα ανήλικα…



«Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας
κι ο γιος μου τ' ανταλλακτικό
θα 'ναι εντάξει μια ζωή στη δούλεψή σας
είναι από άριστο υλικό».



Δεν περνάει μέρα που να ΜΗ πιστοποιεί η κυβέρνηση την κακουργηματική της πώρωση και τον ακραίο δωσιλογισμό της: Ότι εκτελεί τα «συμβόλαια θανάτου» της Νέας Τάξης ΚΑΤΑ της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι μια κυβέρνηση ψυχρών και πωρωμένων εκτελεστών!!!


Τώρα προχωρεί ακάθεκτη στην εξόντωση των παιδιών. Είναι ανατριχιαστική η ρύθμιση της δικτατορικής κυβέρνησης του ΔΝΤ η οποία γενικεύσει την εργασία και στους ανήλικους.


Είναι μια ρύθμιση «σκλαβοπάζαρο παιδιών» η οποία βαπτίζεται «μαθητεία»(!), μια προσφορά στους εργοδότες φτηνής εργατικής δύναμης, χωρίς περιορισμούς, χωρίς όρια, χωρίς συστολές.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.

Η αποτρόπαια πτυχή αυτής της ρύθμισης είναι ότι καταδικάζει και εξοντώνει ολοκληρωτικά τα παιδιά των φτωχών: Καταργεί ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ σπουδών σε αυτά τα παιδιά. Δεν είναι ΠΟΤΕ δυνατόν ένας ανήλικος να δουλεύει εξοντωτικά και ταυτόχρονα να μπορεί να παρακολουθεί το σχολείο.

ΕΔΩ πλέον ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ το κατακτημένο δικαίωμα: Να μορφώνονται τα παιδιά του λαού μέχρι τα 18 τους χρόνια, τουλάχιστον.

Πώς αλήθεια, θα μπορεί να παρακολουθήσει το σχολείο του ένα παιδί που κάνει το πρωί 6 ώρες μάθημα και το απόγευμα δουλεύει για 6 - 8 ώρες; Πότε θα διαβάσει, πότε θα ξεκουραστεί;

Πολύ απλά, δε θα μπορεί.


Θα επιλέγει την πιο εύκολη γνώση,
το κατώτερο επίπεδο των βασικών στόχων κάθε τάξης, θα μαθαίνει από μικρός να κατεβάζει τις απαιτήσεις του από τον εαυτό του και από τη ζωή.

Να πώς έρχονται να συνδεθούν και από αυτή τη σκοπιά οι εξελίξεις στο χώρο της εργασίας με αυτές στην εκπαίδευση: Στο νέο, διαφοροποιημένο σχολείο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση θα υπάρχουν δίπλα δίπλα οι μαθητές μειωμένων απαιτήσεων και οι άλλοι που θα μπορούν να προχωρήσουν τις σπουδές τους με καλύτερους όρους.

Η Κυβέρνηση του νέου Τσολάκογλου ΑΝΟΙΚΤΑ και ΑΝΕΝΔΟΙΑΣΤΑ κατασκευάζει σχολεία για τους είλωτες και σχολεία για τους φεουδάρχες…


Παραθέτουμε και το παρακάτω κείμενο από το σημερινό «Ριζοσπάστη»:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5710395&publDate=22/6/2010


Σκλάβοι ετών 15!



Εφτασαν στο σημείο, είτε επιλέξουν την οδό των Προεδρικών Διαταγμάτων είτε των νομοθετικών ρυθμίσεων, να εισηγούνται ακόμα και το σκλαβοπάζαρο των 15χρονων παιδιών, των παιδιών των Γυμνασίων και των Λυκείων!
*
Στη ρύθμιση του Λοβέρδου για το εργασιακό, προβλέπεται και ειδική διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι εργοδότες - κάτω από το φερετζέ της λεγόμενης «μαθητείας» - θα μπορούν νομιμότατα και για διάστημα ενός έτους, να εκμεταλλεύονται ανήλικους 15 έως 18 χρόνων, στους οποίους εκείνο που τελικά θα «διδάσκουν» (σ.σ.: «μαθητεία» γαρ) θα είναι να ζουν με το μισθό των 500 ευρώ!
*
Οπως αποκάλυψε ο «Ρ» του περασμένου Σαββάτου,
στο Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης, στο άρθρο 8, το οποίο έχει ενσωματωθεί στο χοτζέτι για τις «ανάγκες της εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας», σημειώνεται:

«Μεταξύ εργοδοτών και ατόμων που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος μέχρι και το 18ο έτος της ηλικίας τους, δύνανται να καταρτίζονται ειδικές συμβάσεις μαθητείας, μέχρι ενός (1) έτους, με σκοπό την απόκτηση δεξιοτήτων. Οι εν λόγω μαθητευόμενοι λαμβάνουν το εβδομήντα (70) τοις εκατό του κατώτατου ημερομισθίου ή μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ)...».
*
Πριν χρόνια, η Ελένη Βιτάλη (διεκ)τραγουδούσε:

«Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας
κι ο γιος μου τ' ανταλλακτικό
θα 'ναι εντάξει μια ζωή στη δούλεψή σας
είναι από άριστο υλικό».

*
Ε, λοιπόν, «Οχι». Χίλιες φορές «Οχι»!

`Η θα τους σταματήσουμε, ή θα τους στείλουμε από κει που ήρθαν, ή θα βγούμε στους δρόμους και θα τους σαρώσουμε, αυτούς, την πολιτική τους, τα κόμματά τους και την τάξη τους, ή θα μας λιώσουν.
Είναι ώρα ευθύνης, συλλογικής και ατομικής.
Το οφείλουμε - τελικά - στα παιδιά μας.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 23, 2010 8:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ελλάς - Ελλήνων - Τραπεζιτοεφοπλιστών!
και της πορνείας…




Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πείνα λένε τα παράσιτα του καθεστώτος, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ: Οι γελοιωδέστερες και γλοιωδέστερες πόρνες του χρήματος και της κυβέρνησης Τσολάκογλου…


Αυτά τα ξετσίπωτα όντα με τη μεγάλη γλώσσα
δεν είναι μόνο ότι χειροκροτούν τις λαιμητόμους της κυβέρνησης εναντίον του ελληνικού λαού, αλλά κλείνουν και πεισματικά τα μάτια στις παροχές προς τις τράπεζες και τα υπερκέρδη του κεφαλαίου.

Ο λαός να μάθει να ζει με την πείνα, αλλά οι τραπεζίτης και οι «νταβάδες» να κολυμπάνε στον πλούτο και στον παρασιτισμό.

Αυτή είναι η φιλοσοφία κάθε έμμισθου παρασίτου, κάθε πόρνης του συστήματος.


Διαβάστε το παρακάτω από το «Ρ»


http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5713194&publDate=23/6/2010


Ελλάς - Ελλήνων - Τραπεζιτοεφοπλιστών!




«Δεν υπάρχει λόγος μεμψιμοιρίας και απογοήτευσης. Η χώρα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση»!
*
Πόσο την είχαμε ανάγκη μια ευοίωνη διαπίστωση... Μέσα στη μαυρίλα και την καταχνιά, τέτοια λόγια είναι βάλσαμο... Να ευχαριστήσουμε, λοιπόν, τον κ. Γιάννη Κωστόπουλο, τον πρόεδρο της τράπεζας «Αλφα Μπανκ» - δική του η παραπάνω δήλωση - για τη βοήθειά του στην προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού του έθνους.
Τα μεγαλύτερα «ευχαριστώ», πάντως, ανήκουν στην κυβέρνηση, η οποία φρόντισε, μια μέρα πριν, να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την παροχή 10 (ακόμα) δισ. ευρώ στους τραπεζίτες, για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών τους.


Κίνηση που ο ευεργετικός της χαρακτήρας
εκφράστηκε άμεσα, καθώς, όπως βλέπετε, επιτρέπει στους τραπεζίτες, ένα μικρό κομμάτι της δικής τους ευδιαθεσίας και αισιοδοξίας να το μοιραστούν (άτοκα, ελπίζουμε...) με όλους τους υπόλοιπους, που κάθονται και ασχολούνται με τους κομμένους μισθούς τους και τις καταργημένες συντάξεις τους. Οι μεμψίμοιροι...
*
Παρεμπιπτόντως: Την περασμένη βδομάδα ήταν ο πρόεδρος των εφοπλιστών, ο κ. Βενιάμης, που είχε δηλώσει ότι «αισθανόμαστε (σ.σ.: οι εφοπλιστές) καλά στην Ελλάδα».

Τώρα είναι ο κ. Κωστόπουλος που δηλώνει ότι, εκτός από τους εφοπλιστές, στην Ελλάδα αισθάνονται καλά και οι τραπεζίτες.

Μιλάμε, φυσικά, για την Ελλάδα των μέχρι πρότινος «απασχολήσιμων» εργαζομένων και των νυν «απολύσιμων» σκλάβων.


Κατά τα λοιπά, το ΠΑΣΟΚ,

του οποίου η πολιτική που οδηγεί 9 στους 10 Ελληνες να δηλώνουν «απογοητευμένοι» και «απαισιόδοξοι» για το μέλλον τους είναι η ίδια πολιτική που κάνει τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες να δηλώνουν αισιόδοξοι και ...γοητευμένοι,
είναι ένα κόμμα που συνεχίζει να διατηρεί στον τίτλο του τον όρο «σοσιαλιστικό»...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες