Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Εκπαίδευση: Η φρίκη της αναλγησίας και της συναίνεσης...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕξόριστοςΈνταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 06, 2011 2:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Εκπαίδευση: Η φρίκη της αναλγησίας και της συναίνεσης... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εκπαίδευση: Η φρίκη της αναλγησίας και της συναίνεσης…Στις μέρες μας η μοίρα της Εκπαίδευσης έχει δεθεί άρρηκτα με τη μοίρα του χρήματος.

Όταν τα κυβερνητικά κόμματα και οι δορυφόροι τους τοποθετούν την ελληνική Εκπαίδευση στο εδώλιο και μιλούν για «αναβάθμιση» και «μεταρρύθμισή» της εννοούν τούτο: Ότι η ελληνική Εκπαίδευση δεν έχει προσαρμοστεί («μεταρρυθμιστεί») ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στις απαιτήσεις του χρήματος, δηλαδή στις ανάγκες και απαιτήσεις της Νέας Τάξης.

Χρόνια τώρα και τα δύο κυβερνητικά κόμματα και οι «τσόντες» τους το δηλώνουν καθαρά: Πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της Νέας Εποχής, στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς. Πρέπει η Εκπαίδευση να ανταποκριθεί στις ανάγκες του διεθνούς κεφαλαίου και του διεθνούς ανταγωνισμού. Πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, γιατί αυτό προστάζουν αυτές οι ανάγκες…

Αυτό που ενοχλούσε ιδιαίτερα τους πολύχρωμους πολιτικούς υπαλλήλους του χρήματος, τα πνευματικά ιερατεία της αγοράς και τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ ήταν μια «παραφωνία»: Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν είχε αποβάλει, ακόμα, τα ιστορικά και εθνικά του ερείσματα (με κυρίαρχο την Ορθοδοξία), τις αγωνιστικές κατακτήσεις της ελληνικής κοινωνίας, τις μνήμες και τα σύμβολα των αγώνων του ελληνικού λαού…

Αυτή η «παραφωνία» ήταν αγκάθι στο μάτι της Νέας Τάξης και των ιδεολογικών και πολιτικών «μπράβων» της.

Για αυτήν την «παραφωνία» είχε στηθεί η ελληνική Εκπαίδευση στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με τις κατηγορίες του «αναχρονισμού» και του «σκοταδισμού», των «εθνικιστικών καταλοίπων» κ.λπ…

Βάλθηκαν λοιπόν, ΟΛΟΙ, επί δεκαετίες, σταθερά και συστηματικά, να εξαλείψουν αυτή την «παραφωνία», να ξεριζώσουν κάθε ιστορικό, εθνικό της χαρακτηριστικό και να την ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς, του χρήματος και της Νέας Εποχής: Στην φρίκη της πολυπολιτισμικής ισοπέδωσης, των «ιδεών» και «αξιών» της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης, της Νέας Τάξης…

Η σημερινή κυβέρνηση των ανδρεικέλων αποτελεί την πιο μοχθηρή κακουργία εναντίον της ελληνικής Εκπαίδευσης. Όπως σε όλους τους τομείς, έτσι και στο Εκπαιδευτικό, εκτελεί με ασυνήθιστη μανία τα «συμβόλαια θανάτου» των μαφιών του χρήματος.

Η Μεσσαλίνα της Εκπαίδευσης, η Άννα Διαμαντοπούλου, δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο.
Προωθεί, με υστερικό φανατισμό την αποτέφρωση κάθε εθνικού χαρακτηριστικού της Ελληνικής Εκπαίδευσης, κάθε ιστορικού ιστού ιδεών και αξιών της…

Ταυτόχρονα υπονομεύεται και η ίδια η «εθνική» οικονομική βάση της Εκπαίδευσης και προωθείται, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και διατεταγμένα η αποσάθρωση της οικονομικής της ύπαρξης.

Οι δήθεν «αναμορφωτές» της Παιδείας, η σχολική περίοδο άρχισε, και αυτοί δεν έχουν έτοιμα ούτε τα βιβλία των παιδιών!!!

Και έχουν το θράσος να λένε ότι οι μαθητές θα κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες, με DVD και ίντερνετ!

Αντί για βιβλία θα μοιράζουν DVD της Μαρίας Αντουανέτας…

Βεβαίως
μέσα στον οίστρο της διάλυσης των πάντων που διακατέχει τα κυβερνητικά ανδρείκελα, ξεφεύγουν και κάποιες αλήθειες.

Το «δεξί χέρι» της κυρίας υπουργού, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Βασίλης Κουλαϊδής, είπε στις 12 Αυγούστου:

«Η σχολική χρονιά που έρχεται πρόκειται να είναι η πιο δύσκολη χρονιά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο...»!

Αυτόν το άθλο πέτυχε η «αναμορφώτρια» Μεσσαλίνα: Εκπαίδευση ΟΛΙΚΗΣ καταστροφής, όμοια με αυτή που επακολούθησε την παγκόσμια ιμπεριαλιστική ανθρωποσφαγή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!!!

Για την ανάγκη, όμως, της ολοκληρωτικής υποταγής της εκπαίδευσης στους νόμους της αγοράς, στο χρήμα και στη χρεοκοπία της Ελλάδας, μίλησε ευθέως και ο πρωθυπουργός-ανδρείκελο.

Διαβάστε το παρακάτω, αποκαλυπτικό κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου:


Τα είπε όλα!
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6419941&publDate=6/9/2011Ενας πρωθυπουργός σπάνια σε μια ομιλία του είναι τόσο ειλικρινής ως προς τις προθέσεις του, όσο ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης που έκανε στη Βουλή με αφορμή το νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Είπε ο κ. Παπανδρέου (23/8/2011) ότι:
*
α) Ο νόμος για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα καθορίζει πλέον τη λειτουργία τους «με γνώμονα τις οικονομικές προτεραιότητες».
*
Πράγματι. Μόνο που οι «οικονομικές προτεραιότητες» της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, στη λαιμητόμο των οποίων τίθεται - καθ' ομολογίαν του - η Ανώτατη Εκπαίδευση, είναι εκείνες οι «οικονομικές προτεραιότητες» που κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Που ρημάζουν τις κοινωνικές δαπάνες. Που εξανεμίζουν τα απομεινάρια της Κοινωνικής Πρόνοιας.

*
Αυτές, προφανώς, οι «οικονομικές προτεραιότητες», οι οποίες όσον αφορά την Παιδεία φρόντισε η κυβέρνηση να τις θωρακίσει νομοθετικά διά του «νόμου Διαμαντοπούλου», δεν είναι καθόλου άσχετες με το γεγονός ότι το 2010-2011 η επιχορήγηση των Πανεπιστημίων περικόπηκε έως και 50%, ενώ νέα μείωση της τάξης ενός επιπλέον 16% προβλέπεται για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 μέσω του μεσοπρόθεσμου...
*
β) Το Πανεπιστήμιο, ως προς τη λειτουργία του και ως προς το τι επιστήμονες θα «παράγει», όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, «θα κρίνεται από την αγορά»...
*
Προφανώς. Μόνο που η «αγορά» η οποία θα «κρίνει» είναι η ίδια αγορά που θέλει τον εργαζόμενο (άρα και τον επιστήμονα εργαζόμενο που θα βγάζουν τα Πανεπιστήμιά της) να διαπραγματεύεται την αξία της εργατικής του δύναμης με όριο το μηνιάτικο των 300, των 400 και των 500 ευρώ...
*
Αυτή η ίδια «αγορά», που δεν ανέχεται τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα κλπ., προφανώς δεν θα βλέπει με καλό μάτι (τουτέστιν: δεν θα «κρίνει» θετικά) εκείνο το είδος Πανεπιστημίου που δεν θα «βγάζει» πειθήνια και υποταγμένα ανθρωπάκια (σ.σ.: και τούτο γιατί αφ' ενός τα μη υποταγμένα ανθρωπάκια διεκδικούν τα δικαιώματά τους και αφ' ετέρου αντιλαμβάνονται στο έπακρο την αξία της συλλογικότητας στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους).
*
Επίσης αυτή η «αγορά» που θα «κρίνει» τα Πανεπιστήμια και που ως εκ τούτου θα τα ελέγχει και θα εμφανίζεται ως ...«χορηγός» των Πανεπιστημίων, ουδέποτε επέδειξε «αυτοκτονικές» τάσεις. Που σημαίνει ότι είναι μάλλον αλλεργική στο να «χορηγεί» και να «επιχορηγεί», δηλαδή αντίθετη στο να επιτρέπει τη διακίνηση εκείνων των ιδεών μέσα στα Πανεπιστήμια που κάθε άλλο παρά υποκλίνονται και αποδέχονται την «αυθεντία» των «αγορών». Είναι πρόδηλο ότι τέτοια Πανεπιστήμια, που αμφισβητούν το «μονόδρομο» των «αγορών», η «αγορά» όταν τα «κρίνει» θα τα κρίνει άξια μόνο για ένα πράγμα: Για το «στραγγαλισμό» τους...
*
γ) Η πολιτική της κυβέρνησης στα Πανεπιστήμια «δεν είναι θέμα μνημονίου. Το υπαγορεύει η συνείδησή μας», συμπλήρωσε σε μια φορτισμένη αποστροφή του λόγου του ο κ. Παπανδρέου.
*
Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι, όντως, αυτή είναι η «συνείδηση» της κυβέρνησης. Με ή χωρίς μνημόνιο.
*
Επειδή, πάντως, το θέμα τέθηκε με τον τόσο έντονα «συνειδησιακό» τρόπο από τον πρωθυπουργό, αντί άλλου σχολίου παραπέμπουμε στον ποιητή, ο οποίος - σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις και για κάτι τέτοιες «συνειδήσεις» - σχολίαζε με τον ακόλουθο τρόπο:

«Την καλησπέρα μου στα ιδανικά σας»!


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡαμπελαίΈνταξη: 28 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 190
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 06, 2011 8:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το πρώτο μάθημα με φωτοτυπίες από την «αναμορφώτρια»
Του ΣΤΑΘΗ_________________
Η ψυχή που ξέρει να γελά είναι πιο
ανθρώπινη από αυτή που κλαίει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 07, 2011 12:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το νέο «ανάγνωσμα» του ΓΑΠ: Το «σοβιετικό μοντέλο» των ελληνικών Πανεπιστημίων!!!Φαίνεται ότι το νέο ιδεολογικό παραμύθι που θα «διαβαστεί» στη νεκρώσιμη ακολουθία της Ελλάδας θα είναι ότι αυτή αποτελεί «σοβιετικό μοντέλο»!!!

Αρχικά, Το ελληνικό παράρτημα της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης και το αμερικανικό προτεκτοράτο «λανσαρίστηκε» από τους Γερμανούς ληστές σαν «σοβιετικό μοντέλο»!!!

Η Μέρκελ απλοποίησε τον όρο: «Η Ελλάδα διαθέτει πολλές δημόσιες επιχειρήσεις»!!!

Άρα πρέπει να εξαλείψουμε αυτό το «σοβιετικό μοντέλο», με την ιδιωτικοποίησή τους και την αρπαγή τους…

Σαφέστατη η Μέρκελ!!!

Μετά ήρθε ο υμνητής της «εκσυγχρονιστικής», ελληνικής οικονομίας (παράρτημα του διεθνούς ιμπεριαλισμού) και ο γλοιώδης λακές του καθεστωτικού δωσιλογισμού, ο Πρετεντέρης, να μας «κουφάνει»: Η Ελλάδα είναι η «Τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης»!!!

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο:


«Τα προμηνύματα του νέου αιμάτινου ιμπεριαλιστικού φαύλου κύκλου»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5867

Γίνεται και στον πλέον ηλίθιο φανερό ότι χρησιμοποιείται αυτό το ιδεολόγημα της απάτης («σοβιετικό μοντέλο») για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνία, την αφηνιασμένη λεηλασία του λαού της και το αυθάδες ξεπούλημα (ιδιωτικοποίηση) και της τελευταίας πέτρας της Ελλάδας…

Φυσικά εμπορεύονται, σαν κοινοί πλασιέ, την αμάθεια, την άγνοια και τις δόλιες συκοφαντίες κατά του σοσιαλισμού και της Σοβιετικής Κοινωνίας ( έχουμε σε εκκρεμότητα την υπόσχεσή να τα αναλύσουμε όλα αυτά διεξοδικά).

Σήμερα, λοιπόν, φαίνεται, ότι το απλοϊκό αυτό «ανάγνωσμα» των διεθνών ληστών, το «εμπέδωσε» και ο παπαγάλος τους που είναι πρωθυπουργός και εκτελεί τα «συμβόλαια θανάτου»: Ο ΓΑΠ!!!

Κατεδαφίσουν και διαλύουν, τα κυβερνητικά ανδρείκελα, ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ τα Πανεπιστήμια και τα υπολείμματα της «εθνικής Παιδείας», για να ξεφύγουμε, μας λέει ο πρωθυπουργός-παπαγάλος, από το «σοβιετικό μοντέλο»!!!!

Τέτοια φρενοβλάβεια του αστείου και του βλακώδους δύσκολα συναντάς στην παγκόσμια ιστορία.

Μπορεί να προσάψει κανείς στη Σοβιετική Ένωση πολλές γραφειοκρατικές παραμορφώσεις και ατέλειες, ακόμα και σταλινικές «κακουργίες, αλλά στα ζητήματα της Παιδείας (και της Οικονομίας και σε πολλά άλλα, θα τα αναλύσουμε) η ανωτερότητά της, σε σύγκριση με τον καπιταλισμό απαστράπτει.

Το σοβιετικό σύστημα, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, μετέτρεψε μια χώρα αχανέστατη και ολοκληρωτικά αναλφάβητη (τσαρισμός) σε εργαστήριο μόρφωσης και εξάλειψης του αναλφαβητισμού, σε εργαστήριο παραγωγής κορυφαίων επιτευγμάτων στις Επιστήμες, στις Τέχνες και στα Γράμματα…

Το να μιλάει, συνεπώς, το ανδρείκελο της Νέας Τάξης που αποσαθρώνει και αποτεφρώνει ολοκληρωτικά την Παιδεία και μετατρέπει τα Πανεπιστήμια σε «προτεκτοράτα» των μαφιών του χρήματος, για «σοβιετικό μοντέλο» είναι ΟΧΙ μόνο κακόγουστο αστείο, αλλά ηλιθιότητα μεγατόνων: Μια ομιλούσα μακέτα που «ξερνάει» αχώνευτα τα νέα ιδεολογήματα των καπιταλιστών λήσταρχων…

Δεν κοιτάζουν όλοι αυτοί οι καθεστωτικοί υπάλληλοι που «συναινούν» στη διάλυση της Παιδείας και λίγο τον καθρέπτη;

Εκεί θα αντικρύσουν την καπιταλιστική ελεεινότητα και δωσίλογη μοχθηρία στο πιο ταιριαστό τους αποτύπωμα…

Αλλά κλείνουν σκόπιμα τα μάτια σε ΟΛΑ.


Γιατί, άμα τα ανοίξουν θα δούνε την εφιαλτική βαρβαρότητα και κτηνωδία του συστήματος που υπηρετούν: Τα εκατομμύρια των αναλφάβητων στον κόσμο τους

- Περίπου 793 εκατομμύρια ενήλικες στον κόσμο, στην πλειοψηφία τους νεαρά κορίτσια και γυναίκες, δεν ξέρουν να διαβάζουν ούτε να γράφουν.

- Περίπου 67 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας δεν παρακολουθούν μαθήματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

- Περίπου 72 εκατομμύρια έφηβοι, που θα έπρεπε να φοιτούν στον πρώτο κύκλο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο...


Τα παραπάνω στοιχεία ανακοίνωσε χτες η «Unesco», ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Μέρας κατά του Αναλφαβητισμού.

Αυτό είναι το καπιταλιστικό τους σύστημα: Της αμάθειας, του αναλφαβητισμού, της φτώχειας και της εξαθλίωσης για τους λαούς…

Των ασύστολων κερδών για τα ιμπεριαλιστικά αρπακτικά...

Αφήνουμε την «ποιότητα» των γνώσεων: «ποιότητα» υποταγμένη πλήρως στο κέρδος των αρπακτικών, στις μεθόδους λεηλασίας, τρομοκρατικής υποταγής και διάλυσης του Ανθρώπου, στους νεοταξικούς σχεδιασμούς αποσάθρωσης των εθνικών κοινωνιών, των Ιδεών, των Αξιών και του Πολιτισμού, καθώς και σε εκείνους τους σχεδιασμούς μπροστά στους οποίος ο Όργουελ ωχριά: Ο ηλεκτρονικός έλεγχος του μυαλού και της ψυχής…

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ…

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3100

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 01, 2011 12:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η αναλγησία των ανδρεικέλων στην Εκπαίδευση χωρίς όρια και αναστολέςΗ Μεσσαλίνα, Άννα Διαμαντοπούλου, επιστρατεύει τα πάντα για να υποτάξει ολοκληρωτικά την Εκπαίδευση στους νόμους της αγοράς, στο χρήμα και στα αρπακτικά της χρεοκοπία της Ελλάδας.

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο από το sibilla:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/10/blog-post_01.html


Άθλιοι! Βιβλία δεν έδωσαν στα παιδιά μας, πάσο από τον Γερμανό, ΝΑΙ!Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία στα χρόνια του γΑΠ και της νεοφιλελεύθερης κλίκας του!

Το ‘δαμε κι αυτό από τους νενέκους της κυβέρνησης των τραπεζιτών.

Είναι μια «ιδέα» για το πώς θέλει την Παιδεία η τροϊκανή Άννα και ο γΑΠ των ξένων συμφερόντων.
Το «πάσο» το έδινε το Πανεπιστήμιο, οι Σχολές, μέχρι σήμερα…

Τώρα το δίνει ο «Γερμανός» της περιοχής σου, ναι η ιδιωτική εταιρία των Γερμανών της περιοχής σου με την κατάλληλη προμήθεια (δεν νομίζουμε ότι το κάνουν "για την ψυχή της μάνας τους", ως...
κοινωνική προσφορά)…


Βιβλία δεν έδωσαν στα παιδιά μας, πάσο από το Γερμανό, ΝΑΙ!

Η ξεφτίλα σε όλο το μεγαλείο της και πως ιδιωτικοποιούν την Παιδεία μέχρι να ξεπουλήσουν την πατρίδα…

Αιδώς νεοφιλελεύθεροι νενέκοι!Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5933


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες