Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
20ο Συνέδριο ΚΚΕ Η Λαϊκή Εξουσία προ... των Πυλών

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡαμπελαίΈνταξη: 28 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 190
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 11, 2017 12:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: 20ο Συνέδριο ΚΚΕ Η Λαϊκή Εξουσία προ... των Πυλών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
20ο Συνέδριο ΚΚΕ Η Λαϊκή Εξουσία προ... των Πυλών
Του Γ. Σιώζου

Μετά την αποκάλυψη του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο 20ο Συνέδριό του, ότι τμήματα της Αστικής Τάξης, είτε άμεσα είτε έμμεσα, απεργάζονται την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., βαθιά ανησυχία διακατέχει τους κύκλους της Αστικής Τάξης, εγχώριας και Ευρωπαϊκής.

Ήδη ο ΣΕΒ, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, έντονα προβληματισμένοι, αποφάσισαν την διεξαγωγή εντατικών ερευνών, για την αποκάλυψη των Προδοτών της Τάξης τους.


Η ΕΥΠ, λόγω της βαρύτητας της καταγγελίας του κου Κουτσούμπα, έχει εγκαταλείψει κάθε άλλη δραστηριότητα και συνεπικουρούμενη από την INTERPOL, προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Το περίφημο "μαγικό" βαλιτσάκι της ΕΥΠ έχει πάρει φωτιά, παρακολουθώντας εντατικά γραφεία και στέκια, ακόμη και κρεβατοκάμαρες, ισχυρών οικονομικών παραγόντων.

Των παρακολουθήσεων δεν εξαιρέθη ούτε ο ίδιος ο κος Στουρνάρας, αξιοποιώντας μία πληρφορία που στο παρελθόν δεν είχε αρκούντος αξιολογηθεί, ότι το βλέμμα του το τελευταίο διάστημα είναι ελαφρώς "απλανές".

"Αξιόπιστες" Ευρωπαϊκές πηγές
επίσης αναφέρουν, ότι αυτό το ζήτημα απασχόλησε και το τελευταίο Eurogroup, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον κο Τσακαλώτο.

Επί του θέματος ζητήθηκε και η γνώμη του κου Σόιμπλε.

Αυτός με την "Ολύμπια" αταραξία η οποία τον διακρίνει συμφωνώντας βεβαίως ότι το ζήτημα χρήζει περαιτέρω διερευνήσεως, όμως εξέφρασε την άποψη, ότι μπορεί να πρόκειται και για σχέδιο των κομμουνιστών, προκειμένου να διασπάσουν την ενότητα της Αστικής Τάξης.

Ίσως τόνισε, να υπάρχει και μυστική συμφωνία μεταξύ Κουτσούμπα, Λαφαζάνη, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων "λαθρόβιων" κομμάτων και εντύπων της Αριστεράς, πιθανόν και Τραμπακικών αποκλίσεων, δυνάμεων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που δρουν στην Ελλάδα, προκειμένου να πλήξουν την Ε.Ε.

Δεν παρέλειψε να τους υπενθυμίσει και την γνωστή ρήση του Λένιν: Ότι προκειμένου να ανατρέψουμε την Αστική Τάξη, είναι επιτρεπτό να συμμαχήσουμε με τον Διάβολο.

Η ως άνω παρατήρηση, προκάλεσε και το συγκαταβατικό μειδίαμα της κας Μέρκελ, κόρης Πάστορα που ως μέλος της Κομσομόλ, γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δολοπλοκίες τους.

Για μιά ακόμη φορά, ένα Συνέδριο του ΚΚΕ προκάλεσε όχι μόνον έντονο το Ελληνικό ενδιαφέρον, αλλά και το Ευρωπαϊκό.

Και το σημαντικότερο αυτού του Συνεδρίου, μάλιστα με κομμουνιστική σφραγίδα.

Παρουσίασε σε όλη τους την έκταση και με πλήρη "τεκμηρίωση", τα αντιδραστικά σχέδια τμημάτων της Αστικής Τάξης και των συμμάχων της Λύκων με "Αριστερή" προβιά, που οδηγούν σε καταστροφή την χώρα, στην εξαθλίωση του Λαού της, ιδιαιτέρως της Εργατικής Τάξης.

Με αυτές τις διαπιστώσεις του Συνεδρίου του ΚΚΕ και της "Φωτισμένης" ηγεσίας του, είναι βέβαιο ότι η Λαϊκή Εξουσία είναι απλώς ... θέμα χρόνου.


_________________
Η ψυχή που ξέρει να γελά είναι πιο
ανθρώπινη από αυτή που κλαίει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κ.Ν.
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 14, 2017 7:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΚΚΕ κατά δραχμής – Grexit

Με την πολιτική απόφαση του 20ου Συνεδρίου του, το ΚΚΕ τοποθετείτε σταθερά υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάς ”με εθνικό νόμισμα δεν συνιστά ρήξη προς όφελος του λαού”. Ταυτοχρόνως, διαπιστώνει ότι η υιοθέτησης ενός υποτιμημένου νομίσματος ”δεν μπορεί να αποτελέσει κρίκο βελτίωσης της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων”. Οι προβλέψεις του δε, για το τι θα συμβεί σε περίπτωση αλλαγής του νομίσματος, ταυτίζονται με αυτές πολλών οικονομολόγων που προειδοποιούν για τα χειρότερα. Συγκεκριμένα, η απόφαση του ΚΚΕ αναφέρει ότι οι επιπτώσεις θα είναι ”μαύρη αγορά, απότομη μεγάλη άνοδος πληθωρισμού”, επισείει δεν τον κίνδυνο να ευρεθούν οι ”λαϊκές οικογένειες” στα ”νύχια τραπεζών και κερδοσκόπων”.

Αλλά και η πλέον αναλυτική εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής προς το συνέδριο επισημαίνει τα προβλήματα μιας αλλαγής νομίσματος. Χαρακτηριστικά αναφέρει: ”Από τη μετάβαση, είτε σ’ ένα διπλό νόμισμα” (ένα για την εσωτερική κυκλοφορία και ένα για τις διεθνείς συναλλαγές) και -στη συνέχεια- σ’ ένα αμιγώς εθνικό νόμισμα, είτε στη σύνδεση με οποιαδήποτε μορφή με νόμισμα άλλης ισχυρής καπιταλιστικής δύναμης, μεγάλος χαμένος θα είναι και πάλι ο λαός. Στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος, το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων”.

Ξεκάθαρα μάλιστα, το ΚΚΕ αναφέρει ότι ”κοροϊδεύουν συνειδητά τον λαό όσοι ισχυρίζονται ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη” μπορεί να δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, είτε ότι μπορεί να οδηγήσει ”σε επιστροφή στα σχετικά καλύτερα επίπεδα διαβίωσης των δεκαετιών του ’80 και του ’90”.

Πάντα το ΚΚΕ στις κρίσιμες στιγμές για την τύχη του καπιταλιστικού συστήματος τάσσεται στο πλευρό του. Από την συμφωνία της Βάρκιζας, (αφοπλισμό του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που οδήγησε στην σφαγή του ελληνικού λαού από την αντίδραση), την εξέγερση στο πολυτεχνείο (την έχει καταγγείλει σαν προβοκάτσια) . Το Καραμανλής ή τανκ, (πολιτική ενίσχυση του Καραμανλή), Το βρώμικο 89, (συνεργασία με τους κλέφτες της δεξιάς ενάντια στους κλέφτες του Πασόκ που ευνόησε τον Μητσοτάκη), και τώρα κατά δραχμής – Grexit. Άρα στην ουσία υπέρ του ευρώ της ευρωζώνης και ΕΕ.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες